Hollywood - Bittorrent el ele!

0
larweda
Sürekli tüm P2P kullanıcılarını korsan olarak etiketleyen ve internet paylaşımına savaş açan hollywood, Warner Bros ile bittorrent dünyası ile barış yapmaya hazırlanıyor.
Önümüzdeki yaz sunulacak yeni servisi ile Warner Home Video, DVD olarak piyasaya sürdüğü filmleri aynı zamanda da bittorrent üzerinden yaklaşık olarak DVD fiyatına satışa sunacağı duyuruldu.
Büyük medya devleri fikrini değiştirip akıntıya karşı yüzmekten vazgeçiyor olabilirler mi? Kaynaklar: Forbes news.com news.com slyck.com techdirt

Görüşler

0
SHiBuMi
"vazgeçiyor olabilirler" olmasın o?
0
sleytr
Paketleme, sergileme, kargo, bantgenişliği vb. masrafları olmamasına rağmen aynı paraya satacak, satın alınan ürün sadece bilgisayarda izlenebilecek, dvdye çevrilemeyecek(miş ;)
Böyle elbirliği olmasın daha iyi!
0
ebola
Bunlar en son kopyalanamayan medya, DVD diye bir icat üretmişlerdi. Bugün DVD kopyalamak çoluk çocuğun oyuncağı oldu. Microsoft Xbox'a kendisinden izinsiz program kurulamayacağını iddia etti. Sonucu bilioyruz. Tüm bu deneyimlere rağmen neye dayanarak bu dosyanın tekrar kullanilamayacagini iddia ediyorlar anlamıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şekil İtibariyle Hotmail

mambo

Bugün bilgisayarımı açtım her zamanki gibi önce icq daha sonra da hotmail`ime bakmaya yeltendim, her zamanki gibi ağır ağır açılmaya başladı. Hotmail`deki abiler baya uğraşmışlar ve Hotmail`i yeniden yaratmışlar. Tasarım olarak gerçekten güzel olmuş ama her zamanki ağırlığı devam ediyor bir de hız olayını halletseler gerçekten çok güzel olacak. Ama şekil bazında başlayan değişiklik belki hıza da yansır(!)
Mail gönderme menüsünde adres defterindeki isimler kenarda duruyor. Devamlı mesaj yolladığınız kişilere sadece bir tıklama ile mail yollayabiliyorsunuz. Bunun gibi ufak ama işinizi kolaylaştıran kısa yollar da mevcut....
Ayrıca havaların çok ısınmış olması sanırım en çok servis sağlayıcıların işine yaradı icq`yu her açtığım da hemen hemen listenin yarısı online durumda oluyor millet bu sıcakta dışarda dolanmak yerine evimde otururum açarım bilgisayarımı nette dolanırım diye düşünüyor herhalde(ya da işsizlikten)...

Webby Awards...

BatoR

6. webby awards ödülleri açıklandı.
Ticaret, eğitim, moda, film, oyun, sağlık vb... dallarında dereceye girenler ve birinciler...( hmm uygulama alanında google.com )
Aslında koşulları falan tam okumadım ama 7.'si için Fazla Mesai'yi aday gösterelim; eğer dil olayı yoksa şartlarda (language) neden olmasın değil mi ama ?? ! ??
Durun ben bu haberi size gönderdikten sonra şartları iyice bir okuyayım...
Bilahare bildireceğim...

İnteraktif pembe dizi!

larweda

Geçmiş yılların en başarılı komedi-dram filmlerinden biri olan Full Monty`nin yazarı Simon Beaufoy www.handbag.com bünyesinde dünyanın ilk interaktif e-mail dramasını başlatıyor. Bunun anlamı, insanlar olayın mailing listesine üye oluyorlar, ve hergün konunun gelişimi ve dizideki insanların ilişkileri hakkında e-mail üzerinde tartışıp konunun gidişatına karar veriyorlar. Bu sekiz hafta boyunca böyle sürecek ve sonunda tüm senaryosuna izleyicilerin karar vermiş olduğu bir dizi ortaya çıkmış olacak. Detaylı bilgi için: www.handbag.com/arts/emailsoap/

Google artık akademisyenlere de hizmet ediyor

loker

Google "'Şimdiye kada akademik dünyadan çok faydalandık şimdi sıra biraz da bizim bir karşılık vermemize geld"' dedi ve Akademik Araştırma Motorunu duyurdu... Beta olan hizmet açıklamaya göre reklamsız ve ücretsiz olarak devam edecek ve akademik referanslar, kütüphaneler ve benzeri kaynaklarda arama yapılmasına olanak sağlayacak.

Uyumayın *.com.tr Jenerik Alan Adları Verilmeye Başlandı!!!

BadsectoR

Bilindiği uzere haksız rekabet yaratmaması için ODTU Bilgi İşlem Dairesi tarafından verilmeyen jenerik alan adları bugün itibariyle başvuru yapılabilir hale geldi. Başvuruları 08/04/2003 saat 10:00 ile 08/05/2003 saat 23:59 arasında href=http://generic.nic.tr/list.php>http://generic.nic.tr/http://generic.nic.tr adresinden kabul eden ODTU bu tarihten sonra noter huzurunda çekilişle!, belkide şimdiye kadar yaptığı tek mantıklı iş olan jenerik alan adlarını vermemeyi bırakıyor.

Yıllardır altyapısını online hale getiremeyen, form/faks/telefon üçgeninde tescil işlemi yaparak süreci uzatan, yurtdışında 7-8 $ civarından tescil yapılırken insanlardan 50$(TL'de değil) isteyerek yüzbinlerce doların yurtdışına çıkmasını sağlayan, başvuru formunu baştan aşağı ingilizce yapan, alan adı yenileme zamanı geldiğinde sahibini ne e-posta ne de faksla uyarmayarak alan adını askıya alan, başvurada yapılan kontakları veritanındaki kontaklarla karıştıran...Daha fazla yazmayacağım. Bu uygulama sonrasında oluşacak haksız rekabetten kimlerin canı yanacak merak ediyorum. http://generic.nic.tr/list.php adresinde tüccarların! başvurularını görebilirsiniz.