Her çocuğa (veya büyüğe?) bir dizüstü!

0
roktas
MIT Medya Laboratuvarları tarafından yürütülen heyecan verici bir proje: "100$'lık dizüstü". Bu ucuzlukta bir dizüstü bilgisayarla asgarî bilgiişlem gereksinimlerinin karşılanması amaçlanıyor. Projenin temel hedef kitlesi dünya çocukları (bk. haber başlığı). Proje ön sayfasında girişime öncülük eden Nicholas Negroponte ile yapılmış bir mülakat mevcut.
Dizüstünün başlıca özellikleri:
  • GNU/Linux tabanlı
  • 500MHz işlemci
  • 1GB bellek
  • Renkli LCD (ekonomik DVD oynatıcılarında karşılaşılan türde)
  • Bir kurma kolu vasıtasıyla bataryanın yüklenmesini öngören yenilikçi güç sistemi (yaklaşık 10 dk.lık enerji sağlıyor)
  • Kablosuz ağ ve cep telefonuyla bağlantı imkanı
  • Çok sayıda USB kapısı
Özellikler listesinde sabit disk yok, yani bu dizüstü kalıcı veri depolamak için tasarlanmamış. (Sanıyorum USB bellekler bu ihtiyacı karşılayacaktır.) Proje sayfasında prototip resimleri de sunulmuş. Bu FM haberini tetikleyen InfoWorld haberine göz atmakta da yarar var.

Görüşler

0
tongucyumruk
İçinde hard disk yok. Onun yerine 1GB civarında flash bellek geliyor. Böylece alette hareketli parça sayısı azaltılarak dayanıklılığı artırılıyor. Zaten bu dizüstü bilgisayarların öncelikli hedefi dayanıklılık.

Bana kalırsa ekibin en ilginç fikirlerinden biri bunların çalınmasını önleme konusunda. Bu aletler sadece öğrenci ve öğretmenlere dağıtılacağı ve tüm dizüstü bilgisayarlar birebir aynı olacağı için çalınması durumunda aletin bir öğrenci veya öğretmenin eline olmamasından çalıntı olduğunun bir bakışta farkedileceği iddia ediliyor.
0
exalted
Flash belleklerde kalıcı bilgi saklanıp saklanmadığını buraya birisi kesin yanıt olarak yazarsa sanırım güzel olur.
0
anonim
Aslinda soyle bir sey olabilir
daha önce hatirlayan varmi vestel in bir
terminalleri vardi sanirim adi funkey tarzi bi sey
limitli bellege sahip üzerinde win ce var
bu tarz bir sey rahatlikla yapilabilir zaten o zamanki
fiyatida 200 kusur $ di
su an icin bu fiyat baya bi indirilebilir
üreticiler bu konuda ciddi adimlar atmali
belkide milli egitim bakanligi gibi bir kurum bu
konuda ihale acabilir
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Savaşın Dijital Yüzü

barbar

Arap dünyasının CNN'i, El Jezire televizyon kanalının web sitesinin başı sürekli dertte. Durmadan indirilen, DoS saldırılarına uğrayan web sitesinin özellikle ingilizce sayfalarının durduğu sub-domaini, süregelen saldırılardan dolayı neredeyse hiçbir zaman izlenemez halde. Kimler saldırıyor bilemiyoruz, arapçasına neden dokunan yok; o da meçhul.

Riemann Hipotezi İspatlandı!

FZ

Tüm zamanların en önemli matematik problemlerinden biri kabul edilen ve matematikçi Bernhard Riemann tarafından öne sürülmüş olan Riemann Hipotezi ispatlandı.

Purdue Üniversitesi´nde çalışan matematikçi Louis de Branges de Bourcia söz konusu ispatı kamuya açarak incelenmesini istedi. İspatın metnine buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: http://science.slashdot.org/science/04/06/09/223241.shtml?tid=134&tid=98&tid=99

Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

anonim

www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.

Plazma 5. Sayısı Çıktı!

_nightlord

"Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, 5. sayısı ile söz verdiği zamanda, söz verdiği gibi kaliteli ve geniş kapsamlı içeriği ile, www.plazma-dergi.org adresinde karşınızda. Büyüyen yazar kadromuzla, sizlere birkez daha, birçok farklı bilgisayar platformunda yazılım, donanım ve sanatsal alanlarda eğitici yazı dizileri, amatör projelerden ve etkinliklerden güncel haberler, ve amatör bilgisayar dünyasının bütün yönlerini irdeleyen fikir yazıları ile, "dolu dolu" bir dergi hazırladık. Hemen web sitesine gidip, dergiyi web arayüzü ile okumaya başlayabileceğiniz gibi, dilerseniz pdf versiyonunu ve yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini bastırarak, fiziksel bir dergiye dönüştürebilirsiniz. Yeni sayının tadını çıkarıp kendi amatör projelerinizde hızla ilerlemeniz dileğiyle...

Açık Kodlu Projeler ve Portakal Teknoloji'de Staj İmkanı

anonim

Özgür ve keyifli bir ortamda açık kodlu proje geliştirme ve dolu dolu bir staj imkanı: Portakal Teknoloji stajyer başvuruları alıyor. Bu yılki staj programına ait detaylar aşağıdaki adreste

http://blogs.portakalteknoloji.com/bora/blog/2009/03/05/241/