Hata Toleranslı Shell

0
lifesdkver0_1
ftsh (Fault Tolerant Shell), kabuk programlamaya hata merkezli bir bakış açısı getiren; basit bir scripting dili. Temelde yaptığı işi, bir scripting diline try - catch bloğu koyulmuş gibi oluşabilecek muhtemel hatayı kontrol altında tutup işleyişi ona göre devam ettirmek.
Örneğin
try for 30 minutes cd /tmp
rm -f data
forany host in xxx yyy zzz
wget http://${host}/fresh.data data
end
end
gibi bir kod parçasını kullanarak 30 dk. boyunca kodda belirtilen işlemi tekrarlatabiliyorsunuz. Eğer kodun herhangi bir yerinde hata oluşursa, ilgili tüm prosesler öldürülüp işlem yeniden başlatılıyor. Özellikle dağıtık sistemler ve ağ üzerinde yapılacak işler için düşünülmüş bir yapı; oldukça da yararlı görünüyor. Teknik belgelerine buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Öğretmene dizüstü var da Debian yok mu?

maat

MEB'nin öğretmenlere verdiği dizüstülerden almak için başvurmuştum ve gelmesini heyecanla bekliyordum. Neyse ki 28. günde kargo, makinamı bana ulaştırdı. Tabi yapacağım ilk iş belli idi Debianımı kurmak. :)

SCO hikayesinin sonu

sundance

Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.

Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

conan

Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

Mandrake 10.1 Official Çıktı

resilence

Kısa bir süre önce CE ile bizlere merhaba diyen Mandrake 10.1 artık Official sürümüyle bilgisayarlarımıza girmeye hazır...

$24,5 M`luk Super Bilgisayar - Linux tabi ki ;)

sundance

Slashdot`ın haberine göre dünyanın en hızlı super bilgisayarlarından bir tanesinin daha yapımı için Pacific Northwest National Laboratory HP ile $24,5M`luk bir anlaşma imzalamış.

\r\r Sözkonusu bilgisayar 170TB disk alanına, 1,8TB RAM`e ve 1400 işlemciye sahip olacakmış. İşletim sistemi de Linux. Asıl eğlenceli olan ise yorumlarda, `eğer Windows XP Pro kullanılsaydı` kısmı ;)
\r\r "...proje $24,500,399.98`a malolurdu ki bu da bütçeyi aşardı ($24M+XP'nin satış fiyatı)... üstelik 1398 cpu`da boşa giderdi :)))"