Hail Apple!

0
sundance
Şubat ayında Apple'ın talep ettiği bir patentle, "çalınmış" telefonları engellemeyi amaçlıyor.

Görünüşe göre "Elektronik aletleri yetkisiz kullananları tespit etmek için sistem ve metodlar" isimli patentin içinde yok yok. Bunun tespiti için "bir anda çok fazla hafıza kullanan bir programın bloklanması (tampon taşması deneniyor olabilir), cihaz sahibinin ses izinin alınması, cihazın accelerometerının uzaktan aktive edilip kişilerin hareket halinde olup olmadığının anlaşılması ve hatta bu tür durumlarda kameranın gizlice kayıt yapması gibi konular bile var.

Jailbreak'i de aynı eyleme dahil ettiklerini ve benzer yöntemlerle engellemeyi önerdiklerini herhalde tahmin edersiniz
Bir arkadaşım zamanında demişti, "Bir Apple ürünü hiçbir zaman size ait değildir, onu kiralayamazsınız bile, aslında olan onun sizi kiralamasıdır. Çünkü onun istediği gibi davranır, onu istediği kurallara göre kullanırsınız. Disketi eject etmek için çöpe atar, mouseta ikinci tuş olmadığı için klavyeden bir başka tuşa basar sonra da "aaa tam da istediğim gibi çalışıyor" dersiniz."

Görüşler

0
deathline
Fz de ne oluyor yada olmuyor acaba, bir aya yakındır yeni haber çıkmıyor , benim yazdığım bir haberde yayınlanmadı ayrıca
0
zahter
IT'cinin tatili agustosta olur ama bu biraz bayram vs nedeniyle uzamis sanirim.:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mac ve PC Arkadaşların Yeni Maceraları

parsifal

3 Yeni Mac reklamı aramıza katıldı. Keyfini çıkarın!

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel

Apple, Mac OS X için kendi X11 sunucusunu duyurdu

Maverick

Apple, XFree86 projesini temel alan kendi X11R6.6 sisteminin beta sürümünü kullanıma sundu. Şu ana dek OS X üzerinde X11 uygulamaları kullanmak için özgür yazılım alternatifleri mevcuttu ancak bu uygulamalar kullanım ve görünüm açısından farklı bir 'his' uyandırıyordu. Apple'ın X11 çözümü ise OS X'in kendine özgü Aqua isimli arabirimine entegre edilmiş durumda. Bu da hız ve davranış olarak masaüstünde bir tutarlılık yaratması açısında önemli bir yenilik. Kişisel olarak özgür yazılım dururken OS X kullanacak değilim ancak Linux üzerinde geliştirdiğim grafik arabirimli uygulamanın diğerleri tarafından da 'zevkle' kullanılabilmesi fena olmazdı. KDE ve Gnome'un da Apple'dan alacağı dersler var bence; bunu da eklemeden geçemeyeceğim :^)