"Hacker"lar sistemlere nasıl girer... ve yakalanır!

0
anonim
Bir cumartesi günü internette dolaşırken bu hoş ve sürükleyici hikayeye rastladım. Hikaye Abednego (İncil'de bahsedilen, Babilliler tarafından esir edilen ve bir ateş duvarını yürüyerek geçip hayatta kalan bir israilli) ve Dogberry (William Shakespeare`in 'Much Ado About Nothing'deki polis memuru) takma adlarına sahip bir cracker ve sistem yöneticisi arasında geçen siber savaşı anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici hikayedeki anlatılan tekniklerin çoğu (hikaye 1998 yılında yazılmış olsada ) halen güncelliğini korumakta. FM camiasının da benim gibi beğeneceğini umarım.

Görüşler

0
aragorntheelessar
olypmos'u sürekli takip eden bir kişi olarak bu yazı gerçekten çok hoşmu gitti.Yine kalitesine yakısan bir çeviri yapılmış.herkesin ilgisini çekeceğine de eminim.
0
FZ
Parola "nancy" ha! El insaf, yahu insan bir iki rakam, ne bileyim noktalama işareti falan kullanır!
0
Nightwalker
Zaten buradaki sistemde pazarlam departmanına ait ve aslında bir modemle dışarı açılmaması gerekiyor. Üstelik gerçek dünyaya ait deneyimlerim ve duyduklarım bana bu durumun çok farklı olmadığını gösteriyor. İnsanların önemli bir bölümü bırakın sözlükteki kelimeleri, kullanıcı isimlerini veye bunların rakamlarla kombinasyonlarını kullanıyorlar parola olarak.
0
sametc
böyle hikayeleri anlatan flimler yapılamazmı ?

yani antitrust mesela boyle bir flim degil ama guzel bir hikaye idi :) hatta o flimde ciddi bir acık kaynak savunucusu olan bir cekik gozlu arkadas olduruluyor idi ;) ve şirket başkanını oynayan tim robbins'de ciddi bir şekilde bill gates'e benzetilmişti... ;) yani gercekten oyleydi sanırım...

boyle hikayelerin flimlerini cekseler ne kadar guzel olur... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SQL 2000´de bir açık, Turkiye ISP´lerinin birçoğunu esir aldı

sundance

Cumartesi saat 12:20 itibari ile, BNet ve Doruk %100 down! Sebep olarak MS SQL 2000 sunucularının bir açığını kullanan nimda benzeri bir worm´dan bahsediliyor. TTNet´in kesintileri ve depremden sonraki en büyük kesintilerden biri bu

Yeni slogan ´MS SQL 2000 kullanın rahat edin. Ne downtime sınırları, ne hizmet garantisi, aşın hepsini!´

Not:1453 numaralı portu reject etseler de olurdu :) Diğer ISP´lerden de haber aldıkça yayınlayacağız...

Ücretsiz Metasploit Eğitimi

parsifal

Backtrack geliştiricilerinin kurmuş olduğu Offensive Security grubunun, üzerinde zaman harcayarak hazırlamış oldukları ücretsiz eğitim serisininden bir yeni eğitim: Metasploit Unleashed - Mastering the Framework

Balçanakları: Saldırılar, Araçlar ve Vakalar

FZ

Bir balçanağı (honeypot) kurmanın bilinen faydalarının yanı sıra "orada neler olup bittiğini" sürekli takip edebilmenizi de sağlar. Her ne kadar bir güvenlik duvarının dışına bir de ağ IDS'i (Intrusion Detection System - Saldırı Tespit Sistemi) kurduğunuzda pek çok uyarı alacak olsanız da bir arıkovanı size çok daha detaylı ve ileriye yönelik bilgi verecektir.

Örnek bir kurulum ve ardından yapılan araştırma sonucunda gigabytlerca ağ trafiği çıktısı elde edilmiş, veritabanları uyarılarla dolmuş ve yığınla "rootkit" ve "exploit-pack" koleksiyonları toplanmıştır.

Bu makalede basit bir dil ile saldırıya maruz bırakılan GNU/Linux yüklü arıkovanından elde edilen sonuçlar özetlenmiştir. Söz konusu bilgisayar çok kısa sürede düzinelerce denial-of-service, sistem açıkları tarama, ve Romanyalı hackerlara IRC üzerinden bilgi verme ve benzeri exploit saldırılarına maruz kalmıştır.

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

Oyun mu oynamak istiyorsun?: Auditor Security Collection

darkhunter

Auditor, Knoppix temelli bir live-cd. Buraya kadar her şey normal değil mi? Peki, size bu saatli bombanın içinde neler olduğunu yazana kadar bekleyin :)