Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

0
innaw
Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak

Görüşler

0
yilmaz
google en azından temel ofis işlerini webden yapabilmek için boyle bir işe girişmiş olabilir. ozellikle bu ajax vs.. ile belli mi olur artık datalarımızı webde tutup istediğimiz yerden işlermizi yapacağız.
0
FZ
"Datalar" demesek, "veriler" desek. "Data", "datum"un çoğulu.
0
bm
Ya bu isler ne komik? Ben veri dedigim zaman 'butun veriyi sunucuda tutmaliyiz' filan gibi cumleler kurdugumu farkediyorum bazen. 'Verileri sunucuda ...' olacak degil mi? Herhalde bu da data'dan geri tercume. Bu veri nereden turetilmis? Vermekten mi?
0
FZ
"Bütün veriyi" lafı bana çok saçma gelmiyor, ne bileyim "bütün bilgiyi" ile "bütün bilgileri" sözlerinin aynı gelmesi gibi. "Veri" sözcüğü nereden gelmiş bilmiyorum, "verili" lafından mı ama tabii "given" sözcüğü diye düşününce garip oluyor. Latince mi "datum" lafı, o demek tam olarak Latince onu da bilmiyorum...
0
bm
Tabii OED de acik degil. Ama wikipedia biliyor bunu: http://en.wikipedia.org/wiki/Data
0
sefalet
Türkçe'de bir şeyin çoğulunu belirtmek için ek kullanılır.Veri dediğimiz zaman tekil nesne anlaşılır."Veriler" dediğiniz gibi kullanılmalı.Datum latince bir sözcük.Halbuki kullandığınız biçim yanlış değildir Türkçe kurallarına göre.Ama yabancı dilden aynen alma durumu olduğu için bizde genel uygulama olarak, gelen sözcük çoğul anlamı taşıyor ise sizin kendi dilinizin kurallarını uygulamada ve kullanırken ler-lar çoğul eki getirmeniz doğru olmasına rağmen yanlış hale geliyor.

http://www.site.uottawa.ca/~oren/pubs/2005/T02-02-BOTO.pdf

güzel bir makale.

http://www.byegm.gov.tr/seminerler/mardin_viii/mardin_15.htm

Bu da yanlışın yanlış doğurmasına örnek.
0
ttk
Merhaba
Blog yazmak için kullanılan editör oldukça marifetli (bana göre :), aslında belki o kadar da değildir ama), dediğiniz gibi yollarla daha da marifetlisini yaparlarsa epey iş görebilir.
0
sametc
yanlış hatırlamıyorsam fazlamesai ekibinin karakutu gibi birşeyi vardı :P ama neydi tam hatırlamıyorum.... sanırım ofisle ilgili birşeydi...
0
Soul Reaver
Google çok büyük olacak günün birinde çook işte buraya yazıyorum. Olunca soul reaver yazmıştı dersiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Android

auselen

Google mobil telefonlar için yazılım platformunu tanıttı: Herkesin beklediğinin tersine "GPhone" adlı bir donanım üretilmeyeceği ortaya çıktı. Google bunun yerine (iPhone'a çok benzeyen!) bir işletim sistemi geliştirip, ücretsiz dağıtacakmış.

Google'a kopya haber davası

Soulblighter

Fransız haber ajansı AFP, kendi haberlerini telif hakkı ödemeden internette yayınladığı iddiasıyla Google News'a dava açtı.

Washington'da açılan davada AFP, Google'dan 17.5 milyon dolar tazminat talep ediyor. İnternette haber dolaşımının önüne hukuki engeller koyması beklenen davanın, gelecekte telifli haberlerin korunmasına yönelik yeni şartlar getireceği düşünülüyor.

Gmail Türkçe Konuşuyor

anonim

Gmail de artık Türkçe desteği vermeye başladı. Ayarlar bölümünden dilinizi Türkçe olarak seçebilirsiniz.

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...

Google PC

demirten

Los Angeles Times'da çıkan bir habere göre Google, başta WallMart olmak üzere dev mağaza zincirleriyle PC satmak üzerine görüşmeler yapmaktaymış. Ayrıca analistlerin yorumları, 2006 yılı içerisinde, Google işletim sistemli ucuz bilgisayarların satışına başlanabileceği yönünde. Haberin tamamı için: latimes.com/business/