Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

0
anonim
Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.
GoogleDesktop uygun şekilde kullanıldığı zaman bilgisayardaki emaillerden tutun gezilen web sayfalarına kadar hemen her türlü bilgiyi hızlı bir şekilde indeksleyebiliyor. Bununla ilgili bir kaç örnek olay ve biraz daha ayrıntılı bilgiler içeren bir makale şu adreste.

Görüşler

0
FZ
indeksleme ve güzel bir arabirim sunma olsa olsa bilgisayarınızı kurcalayacak bir kişinin bu işi bir nebze daha kolay yapmasını sağlar, eğer kullandığınız bilgisayara bir başkası da erişebiliyor, hard diski okuyabiliyorsa yani bilgiler şifreli olarak durmuyorsa o zaman bu tür şeylerden ötürü Google'ı suçlamaktan vazgeçelim diyorum, adamlar bilgisayarda normalde erişilemeyecek bilgileri çekip çıkarmıyorlar ama öyle bir hava estirildi ki sanki böyle efendim bir açık var da Google programı yetkisi olmadığı yerlere girip sanki gizlice programları, dosyaları falan tarayabiliyor sonra da bunları sunabiliyor gibi, yok böyle bir şey.
0
gismo
Burada mesele google in niyeti değil ki. Sunduğu hizmetin açıkları var. Bunlar uzun vadede ciddi sorunlar çıkaracaktır. MS de outlook'taki açıklar konusunda iyi niyetlidir emin olun. Ama şu an internet trafiğinin yarısını outlook'un açıklarından kaynaklanan trafik oluşturuyor. Aman dikkat!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Image Labeler

faraklit

Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

GoogleMaps: Casus aracı mı?

sundance

Her yeni hareketi ile bizleri şaşırtmaya devam eden Google, bu sefer de GoogleMaps ile inanılmaz bir iş başarmış.

Benzerlerinden çok daha hızlı sonuç üreten ve Ajax Teknolojileri sayesinde interaktif çalışan haritalar üzerinde, özellikle Amerika başta olmak üzere bir çok bilgi edinebiliyor, en yakın tren istasyonunu , ya da belli bir adresten belli bir adrese araba ile nasıl gidilir gibi bilgilere kolayca ulaşabiliyor.

Bu güzel servisin kullanımına en iyi örneklerden biri ise Craiglist.org'un (Emlak listeleri sitesi) GoogleMaps'le birleştirilmiş hali.

Ama daha yaratıcı bir kullanım alanı ise askeri havaalanlarındaki stealth bombardıman uçaklarını 1 2 3 4 ve hatta Ufoları tespit etmek. ;)

All your base, are belong to Google!

tongucyumruk

Siz Google haberi okumaktan sıkıldınız, biz Google haberi yazmaktan sıkıldık, ama Google bir türlü yeni icatlar çıkartmaktan sıkılmıyor! Haliyle bize de oturup "acaba bu sefer ne yapacaklar" diye beklemek kalıyor.

Google'dan yeni bir sistem programlama dili: Go

gismo

Son iki yıldır Google'un ataklarını izliyoruz: GWT, Android, Chrome, derken C++'a alternatif bir sistem programlama dili ile Google yine sahne aldı:

http://google-opensource.blogspot.com/2009/11/hey-ho-lets-go.html

Her kuruma bir GMail

cbc

GMail'den bir süredir kendi alan adınızı kullanarak e-posta yollayabiliyorduk. Artık GMail ile kendi alan adımız için e-posta da toplayabileceğiz.