Google'da helikopter avı!

0
sundance
Daha önce de Google Maps'de askeri üslerle ilgili görüntülerin çıkabildiğini haber yapmıştık.

Bu sefer Register.com'un bir şakası/haberi üzerine Google meraklıları, siyah askeri helikopter avına çıkmışlar.

Onlarca yıldır, haberalma teşkilatlarının kullandığı teknikleri sokaktaki adam kullanınca haber oluyor. Demek ki adamın köpeği ısırması hakkaten haber oluyormuş ;)

İlgili Yazılar

Google'da çalışmak için ne yapmalı?

FZ

Hiç köpek gezdirerek para kazandınız mı? Yalnız mı yoksa grupla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz? Herhangi bir konuda dünya rekorunuz var mı? Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir.

'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google, seçeneklerini genişletti. Artık kitap yazan veya kendi kulübünü kuran insanlarla çalışmayı seçiyor. Google'ın hızla gelişen arama ve reklam bölümleri için daha fazla mühendis ve satış temsilcisine ihtiyaç var. Bu yüzden her ay eline ulaşan 100 bin başvurudan en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı. Başvuranların doldurduğu ayrıntılı online ankette, adayların davranış, kişilik özellikleri ve hayatı araştırılıyor.

Linux'da GTalk VoIP kullanmak isteyenler için

sundance

GTalk'la yapılan ses iletişimini başarılı buluyor fakat sırf bunun için Windows kullanmak istemiyor musunuz? Gözünüz aydın, bu konuda artık Tapioca isimli bir yazılım var.

Ekran görüntülerine'de bakabileceğiniz yazılımın, gerçekleşebilmesinin en önemli sebebi tabi ki Google'ın libjingle API'si.

SPeeDY

parsifal

Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.

Google İstanbul'da Dil Uzmanı / Editör / Dilbilimci Arıyor

FZ

Google Jobs Türkiye bölümünde görülebileceği gibi Google, Türkçe uzmanları arıyor. Linguist - Istanbul olarak geçen ilanda belirtilen özellikler şöyle:

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

MuharremTuran

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

WebP Google tarafından web'i daha hızlı hale getirmek ve daha küçük boyutta görüntüler oluşturmak amacı ile geliştirilen görüntü formatıdır. Dosya uzantısı .webp olarak belirlenmiştir. .webp uzantılı görsellere sahip web sitelerini Google Chrome sorunsuz bir şekilde görüntülemektedir. Diğer web tarayıcılar şimdilik WebP eklentisi olamadan bu yeni...