`Google Code Search´ Hacker'ların İşini Kolaylaştırıyor

0
Guardian
networkworld.com 'daki haberde Google'ın kasıtsız olarak hacker'lara yeni bir araç sunduğu belirtiliyor.
Makaleden alıntılar;

" Google Code Search Perşembe günü programcıların işlevini kolaylaştırmak adına uygulamaya geçti. Fakat bu uygulama açıkları tespit etmeye, şifre özelliklerini araştırmaya veya internette yayınlanması istenmeyen patentli kodlarında araştırılmasına olanak tanımakta.

Google Web Search uygulamasının aksine Code Search uygulaması internetteki kaynak kodlarının içeriğinde araştırma yapıyor ve kaynak kodlu dosyaları buluyor. Geliştiricilerin kaynak kodu bulması açısından kolaylık sağlayan bu uygulamanın dezavantajları da var.

Uygulama savunmasız açıkları bulmak içinde kullanılabilir. Şifreleme mekanizmalarını yada internette yayınlanması istenmeyen patentli kod kümelerini bulmak için yaralanılabilir."

Ayrıca makalede uzmanların Google Code Search uygulamısı adına çıkan güvenlik suçlamalarının önemli olduğunu, bu olay hakkında bir takım problemler yaşanabileceği hakkında uyardığı belirtiliyor.

Güvenlik araştırmacısı Johnny Long tecrübeli bir hacker'ın bu tip araştırmaları Google Web Search yardımıylada yapabileceğini fakat yeni uygulamanın işi kolaylaştırdığını belirtmiş.

Makalede Google'ın yeni uygulamasının kötüye kullanılabilirliği hakkında fazla bir açıklaması olmadığı belirtilmiş.

Bu konu da çeşitli platformlarda uzun tartışmalara neden olacak gibi gözüküyor. Programcıların kaynak kod yada bir örnek aramasını kolaylaştıran uygulama aynı zamanda çeşitli saklı kalması gereken satırlarıda ortaya çıkarmayı kolaylaştıracağı aşikar.
Editörün Notu: Bu konuda Yns_'nin gönderdiği habere de aşağıda yer verilmiştir.
Google kod arama servisi: Script Kiddy'nin cenneti

Yakın zamanda google, yeni servisi olan codesearch'ü duyurdu.

Bu servisle, google botlarının herhangi bir şekilde kaşesine attığı sayfalar,kodlar hatta .rar arşivleri içinde bile kod araması yapılabiliyor.

Oldukça yararlı bir araç gibi görünse de kötü niyetli kişilerin elinde bir crack aracı olarak ta kullanılabiliyor.Zira regex desteği ile oldukça gelişmiş aramalar yapılabiliyor.

Örneğin, PHP uygulamalarında HTTP Response Splitting açıklarını aramak için "lang:php header\s*\("Location:.*\$_(GET|POST|COOKIE|REQUEST|SERVER).*\)" gibi bir keyword kullanmak yetiyor.

XSS açıklarından SQL Injection zayıflıklarına kadar birçok vulnerable kod bulmak mümkün.

Umarım geliştiriciler en azından apaçık zararlı olduğu görülen keywordler için bir blacklist oluştururlar.

Görüşler

0
muhuk
Google olmasa da o açıklar orada olacak. Geliştiriciler güvenlik açıklarını kapatsalar daha iyi değil mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Gmail ile Chat'i Birleştirdi

Skeleton

Google, Gmail kullanıcalarının ayrı bir chat programı gerektirmeden diğerleri ile metin mesajları gönderip/alabileceği bir servis olan Gmail Chat'i duyurdu. Bu yeni özellik ile Gmail içerisinde nerede olursanız olun, kontak listenizdekilerin durumunu görebilecek ve onlarla konuşabileceksiniz. Bunun yanında yaptığınız görüşmeleri Gmail hesabınıza kaydetme özelliği de mevcut.

Google appliance var mı isteyen?

sundance

Meşhur donanım sitelerinden AnandTech, bir müddettir beklediği Google Search Appliance'a sonunda kavuştu.

Google'ın nasıl bu dünyanın dışından tasarımlar yaptığını veya kolay kullanım/problem giderme için düşündüğü detayları görmek, ya da sitesinde bu sistemi kullanmak isteyenlere şiddetle öneririm.

Symantec Mail Security Appliance'ın kurulum için klavye, monitör ve (burası önemli) belli bir marka USB CD-Rom istediğini düşünürsek, gerçek bir appliance nasıl olur görmek onlar için de iyi olabilir ;)

Google her zaman doğru yapmıyormuş!

anonim

Google dünyanın en büyük IT şirketlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, ve bünyesinde konusunda dünyanın en uzman adamlarını çalıştırıyor, bu çalışanlar herşeyi en iyi yolla yapabiliyorlar fakat normal matematiksel çıkartmayı yapamıyorlar! :). İsterseniz bir deneyin

Kaynak: digg.com

Google film yapımı için para sağladı

melitical

Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page yakın bir arkadaşlarının yapacağı bağımsız filmin finansmanına yardım edecekler.

Kaynak: forbes

Bir terör kılavuzu olarak Google Earth

innaw

Rusya istihbaratıyla Savunma Bakanlığı yetkilileri, Google Earth’ün uluslararası terörizmin vazgeçilmez el kitabı haline geleceği uyarısında bulundular.