Google Base

0
cbc
Google Blog'da ilan edildiği üzere Google Base halka açıldı.

Veritabanı şeklinde çalışan bu google servisi ile her tür verinizi saklayabiliyorsunuz. Ekleyeceğiniz her tür için "özellik" ve "veri" ikilisi saklayabilen bu sistem ile saklayamayacağınız bir şey yok gibi duruyor.
Gmail aksine günlük hayatta kullanılabilecek gibi durmayan bu servis ile Google kendini işini kolaylaştırıyor. Bir html sayfasından veri anlamak yerine tam istediği formatta veriyi kullanıcılar Google'a sunuyor. Merak edenler için XML formatında yüzlerce veriyi çabucak gömebilmek mümkün.

Dip not: http://base.google.com/robots.txt dosyasında görüldüğü üzere /charts adlı bir servis de yolda gibi duruyor. (kaynak: blogs.zdnet.com/Google/)

İlgili Yazılar

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

MuharremTuran

WebP ile Web Sitenizin Hızını Arttırın

WebP Google tarafından web'i daha hızlı hale getirmek ve daha küçük boyutta görüntüler oluşturmak amacı ile geliştirilen görüntü formatıdır. Dosya uzantısı .webp olarak belirlenmiştir. .webp uzantılı görsellere sahip web sitelerini Google Chrome sorunsuz bir şekilde görüntülemektedir. Diğer web tarayıcılar şimdilik WebP eklentisi olamadan bu yeni...

Dünyanın bütün webcamlerini getirin!

sundance

Küçük bir Google hack daha. Birisi çıkmış ve Google searchlerle bulabildiği bütün serbest erişim webcamleri bir harita üzerinde toplamış

Google, Geo-location, delicious gibi bir çok servisi biraraya getirmesi açısından ilginç. Sitede yazdığına göre bu kadar kamera arasında pr0n kameralar da süpriz yumurtaymış, ben görmedim, bilmiyorum.

İşyerinde bayık bir gün mü, canınız iş yapmak istemiyor mu? Buyrun takılın

Microsoft vs. Linux

Soulblighter

Google'da en çok aranan kelimeleri karşılaştıran "Google Fight" sitesinin sonuçlarına göre Google'da "Linux" kelimesi, "Microsoft" kelimesinden daha çok aranmış. :) Tam sonuçlar ise http://www.googlefight.com adresinde.

Google film yapımı için para sağladı

melitical

Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page yakın bir arkadaşlarının yapacağı bağımsız filmin finansmanına yardım edecekler.

Kaynak: forbes

Google, Microsoft'a Resmen Savaş İlan Etti

linker

Google, ücretsiz online tablolama ve metin işleme yazılımı yapacağını ve Microsoft'un bu piyasadaki rakibi olacağını doğruladı.