Goobuntu : Google işletim sistemi geliyor!

0
darkhunter
Dün, The Register ve /. a düşen haberlere göre Google'ın işletim sistemi göründü!

Konuşulanlar henüz spekülasyon değerinde olsa da genel olarak, Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, Google Pack'i Ubuntu'ya uyarlaması beklentisi söz konusu (özellikle bu yazılımların Google tarafından geliştirilenleri)...

Tabii en önemlisi, Google'ın Ubuntu temelli bir dağıtım ile Özgür Yazılım ekosistemine yapacağı katkı...

Görüşler

0
turkix
google olayı dün yalanladı: http://arstechnica.com/news.ars/post/20060131-6087.html adından uydurma olduğu belliydi zaten.
0
turkix
Ayrıca Google'ın Google Pack programlarını Linux'e ayarlaması o kadar kolay değil; kafasında böyle planlar yapsa o programları qt gibi platform bağımsız kütüphanelerle yazardı. Skype bunun mümkün olduğunu götermişken bile..
0
darkhunter
/. daki haberin yalanlandığını az önce haber tekrar baktığımda farketim. Dün akşam baktığımda yoktu malesef...

Bu durum için özür diliyorum :(
0
hayy
google'ın *nix tarzı yeni bir işletim sistemi yapması, biz kullanıcılara ne kazandırır diye sorsak, vereceğimiz menfi cevaplardan, google'ın öyle bir işletim sistemi yapmayacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliriz. çünkü şu an *nix tarzı işletim sistemlerini işin erbabı-erbab deyince parentezi açmak gerekiyor ama o da ayrı bir mevzu- kullanıyor. ev kullanıcılardan linux için sadık birini bulmak çok zor. benim şahsi görüşüm, macosx intel tabanlı pclere kurulacak hale getirilirse ve lisans ücreti kaldırılırsa, yada gnome ve kde, kullanıcı dostu haline getirilirse her yönüyle, bilgisayarı, sadece sohbet ve müzik haricinde kullanmayı da öğrenecektir ev kullanıcıları diye düşünüyorum.
0
anonim
Bu arada google bu haberide anında yalanlamakta gecikmedi.
0
towsonu2003
http://ubuntu.wordpress.com/2006/02/01/goobuntu-analysis-of-a-hoax/

En azindan Ubuntu adi cikti ortaya.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Ventures, Google'dan risk sermayesi

akoguzh

Google ne yapsa olay oluyor. Bu sefer yeni bir hizmet veya yazılım değil direk olarak 'next big thing' i gerçekleştirme potansiyeli olanları desteklemek (yada küçükken yutmak) amaçlı risk sermayesi fonunu duyurdular.

http://googleblog.blogspot.com/2009/03/googles-newest-venture.html
http://www.google.com/ventures/

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

to google

anonim

Google sözcüğü İngilizce sözlüğe girdi.

Main Entry: goo·gle
Pronunciation: 'gü-g&l
Function: transitive verb
Inflected Form(s): goo·gled; goo·gling /-g(&-) li[ng]/
Usage: often capitalized
Etymology: Google, trademark for a search engine
: to use the Google search engine to obtain information about (as a person) on the World Wide Web

Kaynak: Ntvmsnbc
Sözlük: Webster

Google Gmail ile Chat'i Birleştirdi

Skeleton

Google, Gmail kullanıcalarının ayrı bir chat programı gerektirmeden diğerleri ile metin mesajları gönderip/alabileceği bir servis olan Gmail Chat'i duyurdu. Bu yeni özellik ile Gmail içerisinde nerede olursanız olun, kontak listenizdekilerin durumunu görebilecek ve onlarla konuşabileceksiniz. Bunun yanında yaptığınız görüşmeleri Gmail hesabınıza kaydetme özelliği de mevcut.

Google Video Arama

mgulcemal

Google kurucularından Larry Page pazartesi günü San Francisco da yaptığı bir açıklamada video arama kısmını başlattıklarını duyurmuş.

Şu anda beta yayınında olan siyete video.google.com adresinden ulaşılabiliyor.

e daha ne olsun...