Gizmodo - Teknoloji'nin Web Günlüğü

0
parsifal
Aklınıza gelebilecek pek çok elektronik eşya ve bunun dışında geyik ürünlerini inceleyen gizmodo.com ilginç bir web günlüğü. Plak çalan kamyonetten, 2. el ipod'a pek çok ilginç ürün haberi burada...

Görüşler

0
butch
bu pek güzelmiş
0
yuxel
ehe çok güldüm buna, bunun tersini de shuffle'a yapmak lazım. bir kağıda playlist döküp üzerine yapıştırsam fena olmaz.
0
zentoo
www.engadget.com
www.redferret.net
www.joystiq.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Teröristlerin yanında Özgürlükler de yanar!

sundance

Free Software hareketi`nin önde gelen elemanlarından Stallman Slashdot`da yayınlanan yazısında önemli bir noktaya dikkati çekiyor.

Güvenliğin sağlanmasının, terör suçlularının yakalanmasının kesinlikle çok önemli olduğunu, fakat bu yapılırken, milyonlarca insanın izinsizce dinlenmesinin, kayıtlarının tutulmasının ve fişlenmelerinin uzun vadede asıl suç kadar zarar verici olduğunun altını çiziyor. Yakın zamana kadar Echelon ve Carnivore gibi sabıkaları olan Amerikan Hükümeti`nin kurunun yanında yaşı da yakacağı kesin gibi...

Yeni Bir Sosyal İmleme Ağı

cann

Sosyal imleme ağlarına yeni bir kan olarak inter.net.im beta versiyonda açıldı. kısaca internet'de rastladığınız haberleri, ilginç bulduğunuz siteleri yada blog yazılarını burada işaretliyebilir, diğer populer imleri görebilir ve yorum yazabilirsiniz...

PayPal gelmiş niye söylemiyorsunuz?

huseyin

Bu haber teknolojiye uzak gözükse de aslında onunla çok içiçe. Yurt dışında yeni çıkan elektronik cihazlara, bilgisayarlara eBay'den imrenerek bakardım.

Nasıl ödeyeceksin? Satan kişi kredi kartı kabul etmiyor. Tek yol PayPal ama o da Türkiye'yi desteklemiyor. Hüzünle kapatıyorsunuz siteyi. Amerikaya giden birisini bul, derdini anlat ki gelirken sana getirsin

Bu ISPde KAZAA downloadları daha hızlı!

sundance

'Müşteriyi memnun eden şey, şirketi de memnun eder' ilkesini hakkıyla uygulayabilen az şirket vardır. Hollanda'lı Wannadoo firması, bu habere göre, abonelerinin Kazaa üzerinden en çok download ettiği yaklaşık 1TB dosyayı, kendi sunucuları üzerinde tutup, buradan PeerCache isimli bir programla abonelerinin erişimine açmakta.

Bu sayede yurt dışı bağlantılarının %25 oranında rahatladığını söyleyen şirket yöneticileri, müşterilerinin de durumdan gayet memnun olduklarını belirtiyorlar.