Gentoo Türkiye

0
pinhanarch

Görüşler

0
bahadirkandemir
Aynı haber Türkçe olarak da okunabilir: http://www.gentoo.org/news/tr/gwn/20041129-newsletter.xml [www.gentoo.org]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siyaseten doğruluğun önemi

loker

Linux International geçtiğimiz günlerde lüks bir otelde Penguen şeklinde pasta kesip GPL'in yaş gününü kutladı. Bunu, (Linux camiasıyla paylaşmak yerine) basın toplantısı şeklinde yapan oluşum adına konuşan Siyami Kahyaoğlu burada gazetecilere GPL'in önemini, özgür yazılımı anlattı, örnekler verdi ve MEB ihalesi konusunda girişimde bulunduklarını da söyledi. Hepsi çok güzeldi, ancak sunum malesef özgür olmayan bir yazılım aracılığıyla yapılıyordu ve bu bir gazetecinin gözünden kaçmadı [radikal.com.tr, Sanal Alem].

Ciddiye alınmadığınızda suçlu kim olacak şimdi?

XFS sonunda Linux kerneline girdi!

cartman

SGI'ın journalised dosya sistemi olan XFS uzun çalışmalardan sonra Linus Torvalds tarafından Linux kerneline kabul edildi. 2.5 kerneline girmesi uzun zamandan beri merakla beklenen XFS 2.5.36 kernelinde kendini gösterecek , bununla birlikte 2.6 kernelinde en azından 4 ( Benim bildiklerim XFS , JFS , ReiserFS , Ext3 ) journalised dosya sistemi olucak! Ben şahsen Ext3 , ReiserFS ve XFS i kendi Slackware sistemimde denedim ve bana göre XFS bunların arasında en hızlı olanı. Daha fazla bilgi için www.lwn.net/Articles/9998/

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

LinuxMarket Açıldı

aRda_

Ülkemizdeki GNU/Linux camiasina yeni bir kurumsal site daha eklendi: LinuxMarket.org

Özellikle şehir merkezlerinden uzak veya hızlı bir internet bağlantısı olmayan tüm penguen severlerin sadece CD parası ödeyerek satın alabilecekleri dağıtım CD'leri satışı yapılmaktadır.

30 dağıtıma yakın GNU/Linux CD'lerini bulabileceğiniz sitede satışlar Linux Kullanıcıları Derneği üyelerine %10 indirimli satılmaktadır.

Lycoris Desktop/LX ile hersey daha ucuz!

conan

Lycoris, Walmart ile yaptığı anlaşmayla yeni Desktop PC işletim sistemi ürünü olan Desktop/LX`i, Microtel bilgisayarlar içerisinde yüklü olarak piyasaya sundu. Desktop/LX tamamen Linux çekirdeği üzerine kurulu bir işletim sistemi.

Oldukca Windows/XP kılıklı olan sistem inanılmaz bir fiyatla satılıyor. 800 MHz VIA C3 işlemci (Celeron 800 ayarında), 128 MB bellek, 10 GB hard disk, CD-ROM, 10/100 Ethernet kartı, Lycoris Desktop/LX işletim sistemi, klavye, mouse, hoparlörler (monitör hariç) SIKI DURUN tam: 199.86$

Walmart bir zamandır LindowsOS ile yüklü bilgisayarlar da satıyordu. (şu anda fiyatlari Desktop/LX ile aynı)

Desktop/LX sitesinde sistemin oldukça fazla ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.