FreeSBIE: FreeBSD Live CD

0
yuxel

Görüşler

0
sundance
Süper bir haber bu hemen indirip deneyeceğim.
0
honal
Enderunix'in Türkiye de bulunan FTP sitesinden de indirebilirsiniz.

ftp://ftp.enderunix.org/pub/FreeSBIE/FreeSBIE-1.0-i386.iso
0
WoLoLo
FreeBSD kurmaktan korkup, fakat denemek isteyenler için büyük bir fırsat.
Hemen indirmeye başlıyorum...
0
bahadirkandemir
Katılıyorum. "Kurduktan sonra ya beğenmezsem, boş yere zahmete girmiş olurum." diye düşünenler için de iyi bir fırsat.
0
ShaarDaar
açıkcası live cd arşivimin en nadide parçası olacak bayada beğendim ama donanım konusunda özellikle çakışmaya sahip NIC lerde öenmli sorunlar yaratıyor
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.

Yapay zeka, Özgürlük isteği ruhtan mı gelir?

Evil_Empire

İngiltere'de yapay zeka ve robotik deneyleri yapan Magna bilim-macera merkezinde bir robotun kaçması bilim adamlarını oldukça şaşırtmış. Robotları arenada dövüştürüp onaran ve tekrar dövüştüren insanlık dışı(!) uygulamadan bunalan "Gaak" isimli robot 15 dakikalik boşluktan yararlanarak otoparka kadar kaçmayı başarmış. Robotun kaçması Prof. Noel Sharkey'i oldukça heyecanlandırmış. Korku, özgürlük gibi şeyler nerden geliyor acaba? Bu olay bana Space Odyssey 2001'in HAL'ini hatırlattı.
Haber icin tıklayın ...

Başkasının Ödevini Yap Ferrari Kazan

FZ

Önce üniversite tezlerini bilgisayarda yazanlar ortaya çıktı, ardından hazır tezleri pazarlayanlar. Hemen ardından da sipariş üstüne tez yazanlar belirdi. Zamanla daha alt sınıflardaki öğrencilerin de bu 'nimetten' faydalanma arzusu keşfedildi. Üstelik bu 'pazarda' müşteri daha çok, sürüm de daha fazlaydı. Yapılan araştırmalara göre internet üstünden ödev hazırlayan, satan ve paylaşan sitelerin yıllık cirosu 2 milyar YTL'ye yaklaşıyor. Öğrencilerin kopya ödevler için en çok tarih ve edebiyat derslerini seçtiği ortaya çıkmış.

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.