FreeBSD 6.0 Çıktı!

0
slay3r
BSD

Görüşler

0
zahter
Bence yeni logo tam Japon isi olmus.:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PC-BSD 1.3 Beta hazır

alperfm

BSD tabanlı işletim sistemlerinin en kolay ve bana göre en iyisi olan pcbsd nin 1.3 versiyonunun betası hazır.

Yeni sürüm için bir öngörüş teşkil edecek deneme versiyonunu kullanıcılar test edip geliştiricilere katkıda bulunabilirler.

1.2 den farklı olarak kde 3.5.4 var ve sistemde taban düzenlemesi yapılmış. 1.3 Betada yalnızca ingilizce dil seçeneği var. Diğer dillerin sonraki versiyonlarda ekleneceği belirtilmiş. -- PCBsd.org

Türkçe FreeBSD 6 Kitabı

hbilgil

EnderUNIX yeni bir FreeBSD kitabı çıkardı.

Kitap içeriğine buradan erişebilirsiniz. Kitaptan bir bölüm.

Satın almak icin burayı kullanabilirsiniz.

BSD Lisans Sorunu

tongucyumruk

Hepimizin bildiği gibi özgür yazılım lisanslarının çeşitliliği sıklıkla tartışmalara yol açan bir durum. Özellikle kimi lisansların birbiri ile olan uyumsuzlukları, felsefi farklılıkları bu tartışmaları daha da körüklüyor. İşte bu kargaşa içinde bir noktayı daha aydınlığa kavuşturmak adına BSD tarzı lisansların geçmişteki en büyük sorunlarından biri olan "BSD reklam sorunu" hakkında Richard M. Stallman'ın yazdığı bir makalenin fazlamesai.net üyelerinden Dursun Can "Anduril" Turan tarafından yapılan çevirisini yayınlıyoruz.

İyi okumalar.

OpenBSD pf ve Squid ile Transparent Proxy Kurulumu

honal

OpenBSD 3.7 işletim sistemi üzerinde Packet Filter ve Squid kullanarak Transparent (şeffaf) proxy kurulumunu anlatan belgeye http://www.enderunix.org/docs/squid.pdf adresinden erişilebilir. Belge beta seviyesindedir, Linux ve FreeBSD desteği de eklendikten sonra tam sürümü yayınlanacaktır.

OpenBSD Belgeleme Projesi

honal

EnderUNIX olarak kısa bir süre önce başlattığımız "OpenBSD Belgeleme Projesi " sonuçlandı. Henüz beta seviyesinde sayılsa da zamanla hedeflediğimiz seviyeye geleceğini düşünüyorum.

OpenBSD Belgeleme Projesi Projesi Nedir?

OpenBSD Belgeleme Projesi, OpenBSD işletim sisteminin Türkiye'de tanıtımı ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Aralık 2005 tarihinde başlatılmıştır. Belgelemenin daha hızlı ve sağlıklı olması amacıyla ilk olarak OpenBSD FAQ(Şıkça Sorulan Sorular)'nun belirli bölümleri çevrilmiştir. Projenin ilerleyen adımlarında belirlenen bu içerik üzerinden belgeler genişletilecektir. Vakit sınırlılığından dolayı içerik çevirmenlerden alındığı gibi sunulmuştur, çalışmanın ilerleyen dönemlerinde çeviriler tekrar gözden geçirilerek daha anlaşılır başlıklarla sunulacaktır.