Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

0
sundance
BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.

Görüşler

0
pirx
XP'ye gömülü gelen ICF'de kapalıysa pek hayırlı olmaz , ama krıtik güncellemeler öncesi çıplak kurulum xp'yi ICF'i açıp uzunca süreler nette gezseniz de pek birşey olduğu söylenemez , en azından benim deneyimlerim bu yönde.

Tabii keşke RPC açığına musallat olan hepsi birbirinin türevi dandini wormlar olmasa ama işte...
0
zekeriya_akyildiz
Havadan bile nem kapıyor XP. Ayrıca şahsen Avast+Microsoft AntiSPy+Zonealarmfree öneririm yada Zone alam security suite. (not deneme sürümünü kullandaım firewall una diyecek birşey yok zaten antivirsü ise bir harika sistemden fazla yemiyor içmiyor virüsleri yok ediyor)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

Soulblighter

Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.

Bill Gates yeniden Türkiye'ye geliyor

o_ozardic

Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek.

Windows Vista yüklemek 2 dakika !

mos

Videoda göreceğiniz şahıs akıllara zarar bir hızla Windows Vista kuruyor "makina" sına.

Önce asıl kullandığı makinada bir kaç deneme yapan kahramanımız onlarca sürücü probleminin üstüne kaybettiği vakti de ekleyince bu kez Windows Vista'yı başka bir makina'ya kurmaya karar veriyor.

Spoiler yapmış olmayayım ama.. İşin ilgi çekici yanı şu ki bu makinayı 100$'a bile edinebilirsiniz !

Microsoft Anti-Virus!

Challenger

NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.