FireFox'un Çok Daha Az Hafıza Kullanmasını Nasıl Sağlarsınız?

0
FZ
Federico Mena-Quintero'nun FireFox'u daha az hafıza ile çalıştırmak için bir önerisi var. Aslında öneri demek biraz haksızlık olur, kısa bir C# kodu ile bir tür "proof of concept" sunmuş durumda.
Yöntemin temelinde çekilen görüntü dosyalarının hafızada açık halde tutulmaması yer alıyor. Yani eğer .gif, .jpg, vb. dosyaları barındıran sayfa o anda göründürülmüyorsa bunlar hafızada sıkıştırılmış olarak tutuluyor, sadece kullanıcı sayfanın ilgili yerini görmeye kalktığında açılıyorlar. Biraz performans kaybı var ancak 5.5 kat kadar hafıza tasarrufu söz konusu.

Denemek isteyenler Proposal to reduce the memory consumption of images in Mozilla başlıklı makaleyi inceleyebilirler.

Görüşler

0
FZ
MONO kurmaya üşendim, deneyen var mı?
0
FZ
Yok mu? :)
0
ttk
Merhaba Mono'yu indirip kurdum ama Windows 2003'e. Ama dediğinizi denemedim. Zor bir işlem mi diyeceğim ya neyse. Ayrıca şu aralar Opera kullanıyorum :)
0
ttk
Mono'yu sorunuz üzerine indirip inadına deneme yapmamışım gibi bir açıklama yazmışım, yanlış anlama olmasın başka bir yazıdan dolayı bir süre önce indirmiştim. Kurmuştum, sonra da kaldırdım makinadan şu anda yüklü değil ama işlem kolay bir şeyse deneyeyim. En iyisi yazının işaret ettiği yere bir bakayım ben :)
0
myavuzselim
Teknoloji televizyonunda soylediklerinizden bunun halihazirda firefox'un hafiza kullanimini azaltan bir program oldugunu dusundugunuzu anladim. Ama benim yazidan anladigim kadariyla "bir program resimleri su sekilde saklarsa ne kadar hafiza kullanir?" sorusuna cevap verecek bir program yazilmis. Yani su anda firefox'a bir etkisi yok.
0
FZ
Yazıya bakarsanız adam diyor ki benim programımı kullanın, firefox 100 MB yer kaplar iken 19 MB yer kaplar hale gelsin.
0
myavuzselim
Yaziyi bir daha okudum. Hala ayni dusuncedeyim. Yazdigi programa soyle bir bakinca da firefox'u ilgilendiren birsey yapiyor gibi gorunmuyor. Sadece resim gosteren bir gui yapmis.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Firefox 3.5 RC 3 Çıktı

anonim

Mozilla Foundation nihayet Firefox Release Candiate 3'ü yayınladı. http://ftp.ankara.edu.tr/mozilla adresinden indirebilirsiniz

IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Kek Sürprizi!

vst

Az önce Slashdot'a düşen habere göre IE Geliştirici Takımından Firefox Geliştiricilerine Firefox 2.0'ı kutlamak amacıyla kek gönderilmiş. Haberde kekin zehirli(!) olmadığı da vurgulanmış.

Firefox Geliştiricilerinin cevabı nasıl olacak, acaba? Malum; bizde komşunun getirdiği tabak boş iade edilmez.

Firefox'a Eklenti Yazın, Alev Alın

butch

6 Ocak 2006 tarihine kadar Firefox için en iyi eklentiyi yazanlar 11 dalda verilecek ilginç ödüllere sahip olacaklar. Ödüller ve yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi extendfirefox.com'da.

Özellikle 4700$ değerinde olduğu söylenen alev makinesine dikkat.

SQLite Manager: Bir Diğer İşe Yarar Firefox Eklentisi

Tarık

Son derece hafif, sqlite son sürümüne uyumlu ve sitesinde belirtildiğine göre Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Mozilla Sunbird, Seamonkey, Songbird, Flock, Komodo IDE ve Komodo Edit yazılımlarında da kullanabileceğiniz kullanışlı ve işe yarar bir firefox eklentisi.

Zotero: Gerçekten işe Yarar Bir Firefox eklentisi

zekzekus

İnternette bir konuyu araştırırken kaybolduğunuz hissettiğiniz oldu mu hiç? Hangi dökümanları indirdim, hangilerini okudum, hangi sayfalar birbiriyle ilişkili karman çorman oldu mu kafanız hiç? Eminim olmuştur. Zotero isimli Firfox eklentisi bu karmaşıklığı gidermek için geliştirilmiş ve oldukça işe yarıyor.