Fight Club ve bilgisayar efektleri..

0
redogre
Geçen gün 3dsMax için Mental Ray render motoru ararken bir sitede Mental Ray galerisi buldum. Galeriyi kurcalarken gördüğüm bir resim beni şok etti. Fight Club filmindeki mutfak sahnesinin (her mobilyanın üstünde fiyatı ve özellikleri beliriyordu) tamamen Mental Ray kullanılarak yapıldığını farkettim. Resimleri hatırlamak için Mentalimages.com a bir göz atabilirsiniz.

"Evet, artık bir çok filmde bilgisayar efektleri kullanılıyor. Bunun neresi ilginç?" derseniz bu programın farkı ortalama bir ev bilgisayarında çalışabiliyor olması ve göreceli olarak fiyatının ulaşılabilir olması (6000$ civarı). Valla ben 7 yıldır 3dsMax kullanıyorum, o sahnenin diil 3dsMax ürünü olması, bilgisayar efekti olduğu bile aklıma gelmedi. Matrix te kullanılana benzer bir kamera olayı sandım. Ama elbetteki bu sahneyi bilgisayarda yapmak çok daha mantıklı.

Tabii beni en heyecanlandıran olay yeteri kadar sabır ve çalışma ile bu tür bir sanal gerçekliği kendi evimde de yaratabileceğimi öğrenmem oldu.

Görüşler

0
Evil_Empire
Guc celikte degil onu sallayan bilektedir! Insan bisiyler yaratacak guce sahip olduktan sonra, ASCII karakterlerle bile harikalar yaratiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Star Wars II:

sundance

Uzun süredir hevesle beklediğimiz Star Wars II: Attack of the Clones sonunda geldi.

Tabi gelir gelmez de tartışmalar başladı. Şusu iyiydi busu kötüydü diye.

Slashdot yorumlarından küçük bir parça yorumsuz ;) (film hakkında ipucu var dikkat) `Hersey iyi hoş da ben Yoda`nın neden, tonlarca kolonu havada tuttuğunu anlamadım, onun yerine Obi ve Annakin`i hareket ettirmek daha kolay olmaz miydi ?` İyi soru...

Matrix Üzerine - Part One

SHiBuMi

Matrix Reloaded hakkında sıradışı biçimde FM'de tek bir yazı dışında hiçbir şey yazılıp çizilmedi. En büyük neden Internet'in tıkanmış olması ama yine de arayı fazla açmadan beyinlerimizi yormaya başlamakta fayda var. Başlangıç olarak ingilizce bir adres ve Neo'nun Architect ile olan diyaloğunun metnini yolluyorum. Fazla bir kişisel yorum yapmayacağım ama gerçek şu ki filmi seyredenler iki zıt kutba ayrılmış durumdalar, aşağıda verdiğim adreste de yazdığı gibi, ...of course, to the non-initiate, the characters' actions and dialogue seems arbitrary and incomprehensible, and the exposition is just filler between car crashes...
Adres: www.corporatemofo.com/stories/051803matrix.htm

Yeni X-Files

yuxel

8-9 sene önce başlayan, odamızı posterleriyle süleyen X-Files tutkumuz 1998'de beyaz perdede süslenmişti. Dizi oyuncularından David Duchovny nam-ı diğer Fox Mulder, bir röpörtajında 7 sene önce(1998) çekilen "The X-Files"'ın devamının yolda olduğunu belirtiyor.

Superman Öldü!

sundance

Nice kötülüklere, zamana, doğal felaketlere ve hatta kriptonite bile karşı koyan Süperman, dün kalp yetmezliği sebebiyle 52 yaşında hayata veda etti.

Geriye kimler kaldı merak edenler için de DeadorAlive.com diye bir site varmış duyurulur.

Evet biliyoruz çok alametler belirdi...

Uluslararası İstanbul Film Festivali

esse

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali bu sene 12-27 Nisan 2003 tarihleri arasında, Beyoğlu'nda ki Atlas, Beyoğlu, Emek, Sinepop ve Kadıköy'de ki Rexx sinemalarında gerçekleşecekmiş. Sinema severler bilgi için www.istfest.org, Gösterim çizelgesi içinde buraya tıklayınız.