Eylem 2.0 ile internet sansürcülüğüne son!

0
anonim
BarCamp İstanbul'un forumlarında bir beyin fırtınasıdır gidiyor. Türkiye'de son dönemde yaşanan internet sansürcülüğüne karşı bir tavır alınmasının tartışıldığı forumda ortaya atılan fikirler:

# izinli bir eylem yapılması,
# sahibi olduğumuz sitelerde eksisozluk gibi siyah kurdele uygulamasına geçilmesi (fazlamesai de bunu yapabilir)
# ve başka çözümlerin araştırılması.
Eyleme katılacak olanlar Eylem 2.0 adlı gruba davet ediliyor. Eylemin BarCamp'ciler tarafından gerçekleştirilmesine gerekçe olarak da "biz yapmazsak kimse yapmaz" fikri öne sürülüyor.

Böyle bir etkinliğe fazlamesai'ciler arasından katılım nasıl olur?

Görüşler

0
Tarık
Katılım olur. İnsanlar gelir ve giderler. Fakat hiçbir faydası olmaz. Bir sivil toplum kuruluşu maskesi edinmezseniz ve elinizde tuttuğunuz istekleriniz muhataplarınızca somut olarak algılanamazsa, iktidardakilerin işine gelmezse yaptıklarınız zaman/para kaybından öteye gitmez. Argümanları güçlü tutup ne demek istediğinizi tam olarak ifade edebileceğiniz bir tüzük+sorumlulara sunulabilecek somut ve gerçekçi işe yarar çözümler.
0
zzveyz
bütün büyük internet siteleri türkiyeden yapılan irişleri engellesin google'a bile giremeyelim bi kaos olsun yani rica edelim internet devlerinden engellesinler türkiyeyi
0
ali_deren
Eylemin bu "izinli" kısmına takıldım..
Çok enteresan bir alışkanlık olmuş. Dilimizede maalesef böyle yerleşmiş.
0
emresokullu
Arkadaslar yakinda "izinli" eylemlere basliyoruz (izinli belirtiyorum, yoksa bazilari muhtemel hukuki sorunlardan katilmaktan cekinebilir) - sessiz kalmayalim, katilacak olanlar gruba lutfen uye olsun, eylem planina cok yakinda basliyoruz, ayrintilar oradan paylasilacak.
0
birisi
Bence bir günde 1 milyon kişi adsl aboneliğini iptal ederse, Telekomdan sorduklarında da sebebini belirtirse sorun hallolur.
0
tejas
Bildiğim kadarıyla telekomun bu konuda yapabileceği bir şey yok. Mahkemeden emir geliyor, onlar da mecburen yerine getiriyor.
0
mow
Ülkenin bütün kıymetli varlıkları satıldı, suyu bile satılıyor şehzadelerimin internetine sansür koyulduğu zaman ancak eylem yapmak aklına geliyor.

Not: Durumdan memnun olduğum gibi saçma şeyler anlaşılmasın.

0
sami
Olay Türk Telekom'dan bağımsız bir şey. Geçtiğimiz yıl çıkan ve 2007 nin güz döneminde (tam tarihi hatırlamıyorum) yürürlülüğe giren 5651 SAYILI İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN ile ilgili yaptırımlar aslında. 5651 sayılı kanun der ki:
Erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi MADDE 8- (1) İnternet ortamında yapılan ve içeriği aşağıdaki suçları oluşturduğu hususunda yeterli şüphe sebebi bulunan yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesine karar verilir: a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan; 1) İntihara yönlendirme (madde 84), 2) Çocukların cinsel istismarı (madde 103, birinci fıkra), 3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (madde190), 4) Sağlık için tehlikeli madde temini (madde 194), 5) Müstehcenlik (madde 226), 6) Fuhuş (madde 227), 7) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama (madde 228), suçları. b) 25/7/1951 tarihli ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar.
için erişimin engellenmesini zorunlu kılar. Kanunun diğer madde ve fıkralarına http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.5651&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch= adresinden erişebilirsiniz. Kanunu yazmamın sebebi olayın Türk Telekom, Smile ADSL vs gibi kuruluşlardan bağımsız olduğunu göstermekti. Çözüm önerileri için kendi fikrimi kısaca söyleyeyim. #izinli bir eylem yapılması,
Şu ana kadar eylemlerden izlediğim kadarıyla amacına ulaşan doğru düzgün yok gibi. Gördüğüm en büyük eylem cumhiryet mitingi deniyordu sanırım. Binlerce insan bayraklarla sokaklara döküldü. Sonuç AKP hala başta, cumhurbaşkanını AKP belirledi. Konuya siyasi bir örnek verdim affola. Aklıma ilk gelen buydu.

# sahibi olduğumuz sitelerde eksisozluk gibi siyah kurdele uygulamasına geçilmesi
Köşedeki ufak kurdelenin yeterince dikkat çekeceğini sanmıyorum. Bence sitemizin açılışına koyacağımız bir javascript (ya da işi iyi bilenlerin önereceği bir method) ile sitemizi 10 snliğine karartalım. Tabi ekrana gerekli açıklamaları yazarak. Katılım sayısı 1000lere ulaşırsa ve yoğun ziyaret alan siteler de katılırsa dikkat çekeceğine inanıyorum.
0
zzveyz
eylem dediğin taşla sopayla olur yok kıçımıza kurdale takalım yok lambaları karartalım, sitemize yazıları tersten yazalım bunlar boş işler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WordPress Sansürünün Arkasından Adnan Hoca Çıktı

anonim

Bir süre önce mahkeme kararıyla engellenen wordpress sansürünün arkasından Adnan Oktar çıktı. Engellemeyle ilgili Blog Kazanı'na bir açıklama gönderen Adnan Oktar'ın savunması ise şöyle:

OEM Bilgisayarlara Saldırmak Pahalıya Patladı!

FZ

Geçtiğimiz senenin başında büyük bir reklam kampanyası ve web sitesiyle gündeme gelen markalı PC'yi özendirme girişimi Sanayi Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu tarafından yayın durdurma ve katılımcı firmaların her birine 44.975 YTL (!) maddi tazminatla cezalandırıldı. TÜBİDER'in yaptığı başvuruyla gündeme gelen soruşturmada sözkonusu reklamlarda markasız/toplama PC satanların garantisiz, lisanssız ürün satmak, satış sonrası hizmet vermemek gibi haksız suçlamalara maruz kaldığına karar verildi. Kampanya Microsoft, HP, Symantec, Vestel, Escort, Casper ve Datateknik tarafından yürütülüyordu.

Kaynak: Radikal - Sanal Alem

Polisin Aranan Takibine Teknolojik Destek (ya da vatan sağolsun, vatandaş değil)

FZ

Murat Büke'nin turk.internet.com'daki yazısına göre:
"Bu hafta Ankara'da İstanbul'lu bir firmanın düzenlediği bir toplantıya katıldım. Toplantı sırasında öğrendiğim ilginç bir ayrıntı, İstanbul'dan Ankara'ya gelen firma elemanlarından birisinin, askerlik işlemlerindeki sorun nedeniyle gece otelinden alınarak emniyete götürülmesiydi.

Bunun nasıl olduğunu araştırdım. Öncelikle artık belli başlı otellere giriş esnasında alınan müşteri kaydı sırasında mutlaka TC kimlik numarasının da istendiğini öğrendim. İşte otellerle, emniyet arasında kurulan ilişki sayesinde bundan böyle arananlara kaçma şansı yok.
Yazar, epey etkilendiğini anladığımız sistemle ilgili şu şekilde devam ediyor:
Söz konusu sistem, yazılım ve donanımla birlikte toplam 270 bin dolara mal olmuş. Türkiye’de 8 aydır aralarında Ankara, Malatya, Gaziantep, Kayseri gibi illerin bulunduğu 15 ilde pilot olarak uygulandığı belirtiliyor. Sorgulama sistemi, 10 Ocak tarihinden sonra tüm Türkiye’de uygulanmaya başlayacak. Projeyi gerçekleştiren Softeb Yazılım şirketi yetkilisi Bedirhan Deniz, projenin sağlıklı işlediğini belirtti.

Ve yazar müthiş bir paragrafla yazısını bitiriyor:

ULUDAĞ, Microsoft, Milli Eğitim Bakanlığı İhalesi Meclise Taşındı

FZ

CHP Uşak milletvekili Osman Coşkunoğlu, ABD ve AB'nin, güvenlik sorunu nedeniyle dışladığı Microsoft Windows işletim sisteminin, öğretmenlere ve yargı mensuplarına yönelik kampanyalar kapsamındaki bilgisayarlarda kullanılmasını eleştirdi. Coşkunoğlu, konunun bir "ulusal güvenlik sorunu" olduğuna dikkat çekti.

Osman Coşkunoğlu, yaklaşık 650 bin öğretmene dağıtılması planlanan dizüstü bilgisayarda, "neden TÜBİTAK'ın geliştirdiği bir işletim sistemi değil de Microsoft'un işletim sistemi kullanılacağını" hazırladığı 6 soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Coşkunoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiği önergelerde, Microsoft sisteminin tercih nedenini sordu.

Kaynak: Milliyet

Türkiye'de yaşamıyorsanız bu haberi geçiniz !

sundance

Sorgun Ormanı katlediliyor.
Antalya Side yakınında bulunan Sorgun Ormanı'nda bir golf sahası yapmak için 200.000 (yanlış okumadınız tam İKİYÜZ BİN) ağaç kesilecek.Bu ormanın katli ile birlikte pekçok hayvan ve bitki türü de bölgede yokolacak. Yapacaginiz sadece http://www.sorgun.org/ sitesine ulasip oradaki protesto bölümüne girmeniz.
İnsanlara bundan bahsetmeniz bile bir farklılık yaratabilir.