Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

0
roktas
csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.

Görüşler

0
tongucyumruk
Cevapların ingilizce'den Türkçe'ye çevirisi gerçekten çok kötü olmuş. Her ne kadar çoğu ufak tefek, zararsız sayılabilecek nitelikte olsalar da bazıları ciddi bilgilendirme hatalarına yol açabilir. Örneğin:

"In many ways the semantic web is a continuation of the original idea Sir Tim Berners-Lee had at CERN."

"Anlamsal(semantic) web teknoloji çalışmaları; orjinal fikir babası olan Sir Tim Berners-Lee tarafından CERN de halen daha devam etmektedir."

Doğrusu (yarım yamalak ingilizcemle çevirebildiğim kadarıyla) şöyle olmalı sanırım:

"Anlamsal web birçok yönden Sir Tim Berners-Lee'nin CERN'deki fikirlerinin devamı niteliğindedir."
0
ae
Anlam kayması olduğu ortada. Biraz daha özenli olabilirlermiş.

Gene de teşekkürler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her şeyden önce Çatalhöyük vardı!

sefalet

Picasso sergisini ulusal hezeyan haline getiren bizler (iyi ki de öyle oldu) şimdi bir o kadar önemli bir başka sergiyi İstanbul'da görme şansına sahibiz.Çatalhöyük kazılarından çıkan önemli eserler Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Bilişim`01 Fuarı başladı. Başladı da...

anonim

Her kesimden gözler Bilişim Haftası`na çevirildi. Bilişim Haftası`na katılan şirketler "Biz buradayız, ülkenin geleceği burada ve biz bu gelecekte yer alacağız" derken bu aynı zamanda Türkiye`nin bir başarısını ve geleceğe olan umudunu da yansıtıyor.

Noam Chomsky İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde

FZ

Özgürlükleri teftiş için 13 Şubat’ta Türkiye’ye gelen Noam Chomsky, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konferans veriyor ve Üniversite bu vesileyle, çağımızın en önemli entellektüellerinden Chomsky üzerine yapılmıs bir belgeseli 10 Şubat’ta gösteriyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky 13 Şubat Çarşamba günü saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde, “11 Eylül ve İletişim” konulu bir konuşma yapacak.

HP Compaq`ı satın aldı

tongucyumruk

Slashdot`ta bugün çıkan bir habere göre bilgisayar devi Compaq yine bir başka dev olan HP tarafından satın alındı. Bu yolla HP IBM`den sonra dünyadaki ikinci büyük bilgisayar firması haline geldi.

ceviz.net'ten 1000$ ödüllü programlama yarışması

Yns_

Ceviz.NET, bu akşam yeni yapılandırdığı programlama yarışmasını duyurdu.

Yarışma 2 ay sürmekle beraber, birinciye 1000$, ikinciye 750$, üçüncüye ise 500$ verilmekte.