Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

0
Soulblighter
Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.
JSEclipse'in özellikleri şöyle:

* JavaScript fonksiyonları ve sınıfları için kod tamamlama ile daha hızlı ve hatasız programlama sağlıyor.
* JavaDoc için kod tamamlama ile belgeleme yapmayı kolaylaştırıyor.
* Üzerinde çalışılan JavaScript dosyalarındaki fonksiyon ve sınıf isimleri Outline penceresinde görüntülenerek, kolaylık sağlıyor.
* Hata ve uyarı raporlama sistemi ile sorunların kolayca çözülmesini sağlıyor.

Eclipse Platformu Nedir?

Eclipse Platformu, başta Java olmak üzere bir çok dilde geliştirme yapmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış açık kaynak bir geliştirme ortamıdır. Eclipse Platformu'nun en güçlü olduğu yanlardan biri, eklentiler sayesinde yeteneğinin arttırılabilmesi ve programlama dili desteğinin genişletilebilmesidir. Bu adresten Eclipse için yazılmış ücretli ve ücretsiz onlarca eklentiye ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
ttk
Çok teşekkürler bilgi için. Adresini verdiğiniz yerde oldukça işe yarar başka bedava araçlar da varmış.
0
y0rk
javada programlama yapiyoruz.eclipse i cok uzun suredir kullaniyorum. kullandigim en guzel en sade editor. java ile ilgili butun teknolojiler inin pluginler var. JSEclipse in screenshotlarina buradan ulasabilirsiniz. http://www.interaktonline.com/Products/Eclipse/JSEclipse/Screenshots/
0
anonim
3 ayrı IDE(Integrated Development Environment) denedim. Netbeans, Jbuilder, Eclipse. Eklentileriyle birlikte en uretken zamanlarımı Eclipse de yasadım.

Ozellikle SWING GUI yatatımında manual(deyimi yerindeyse notepad ile) deneyip sacımı basımı yolmadan, Eclipse in Jigloo eklentisinden yararlandım. Eclipse in sitesinde birsok faydalı eklentiye rastlamak mumkun.


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BIOS Logosunu Değiştirelim

FZ

Eğer siz de "bilgisayarı her açtığımda gördüğüm 'EnergyStar Logosu'ndan sıkıldım" diyenlerdenseniz, Gökhan "Crematorium" Olgun arkadaşımızın BIOS Logosunu Değiştirelim konu başlıklı yazısı ilginizi çekecektir.

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.

100$lık Laptop Projesi, TamTam ve CSound

FZ

One Laptop per Child, nam-ı diğer 100$lık laptop projesi için geliştirilen TamTam müzik yazılımı duyuruldu.

Python/GTK ile geliştirilen yazılım arkaplanda güçlü ve esnek CSound ses sentezleme sistemini kullanıyor ve çocuklara kolay kullanılabilir, eğlenceli bir arayüz sunuyor.

Görülen o ki Dr. Boulanger'nin kısa bir süre önce söylediği "milyonlarca kişi CSound kullanacak" lafı gerçekleşmek üzere.

FM'de daha önce çıkmış bir CSound haberi ile ilgili olarak buraya bakabilirsiniz.

DCP-Portal Gelişiyor... v4.5

anonim

Tamamen Türk içerik yönetimi uygulaması DCP-Portal'ın yeni sürümü çıktı. Yönetici alanı yeniden geliştirilen DCP-Portal, 4.5. sürümünde benzerlerinden çok daha kolay ve konfigüre edilebilir bir sistem yönetimi imkanı sunuyor. İçerisinde dosya yükleme, WYSIWYG tarzı bir HTML editör bulunduran yazılım, içerikler eklenirken ve/veya güncellenirken hiçbir HTML bilgisine gerek duymuyor.

Escher İnteraktif

butch

Daha önce de fazlamesai'de bahsi geçen, theunderdogs.org sitesinde Sundance'in rastlayıp bana ilettiği "Escher Interactive: Exploring the Art of the Infinite" aslında 1996 yılında yayınlanmış, içinde Escher'in çalışmalarının açıklamalarıyla ve bazı oyunlarla sunulduğu bir cd. TheUnderDogs'daki arkadaşlarsa bunun cd'siz çalışabilir bir halini hazırlayıp tüm dünyaya sunmuşlar. Ben inceledim ve hemen arşivime ekledim. Kaçırmayın muhakkak indirin.