Dünyanın ilk C-64 LAN Partisi!

0
sundance
Cincinati Commodore Computer Club'ın düzenlediği C=4 Expo'da dünyanın ilk C-64 LAN partisi gerçekleştirildi.

Sekiz C-64'ün network üzerinden birbirine bağlandığı etkinlikte, Net Racer isimli bu amaç için geliştirilmiş bir oyun oynandı.
Yaşı tutmayanlar için belirtmekte fayda var, C-64 orjinal olarak RS-232 portu dışında hiçbir network bağlantısı planlanmamış bir bilgisayardı. Zaten toplam 61 Kb kullanılabilir hafızası olan bir bilgisayarda TCP/IP stacki yazmak bile çok zor (ama imkansız değil)

The Final Ethernet Cartridge Ethernet on C-64 veya Uip gibi projeler meraklılarını bekliyor.

Görüşler

0
dtemarti
RS232 ile PC ile anlaşmaları için kafayı yiyiyordum. Ne yalan söyleyeyim C64'de assembler ile bilgisayarı everip çevirip 4 nala koşturuyorduk. PC'de de yapıyoruz ama C64'ün sadeliğinden midir nedir yinede arada bir nostalji takılırım.


0
xelon
Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına birkaç ek bilgi vermek istiyorum

uIP(Uip değil)(microIP) sadece commodore'a ağ iletişimi yetisini kazandırmak için geliştirilmemiştir. 8-bitlik mikrodenetleyiciler (8051, PIC,... gibi) için geliştirilmiş (küçük) bir TCP/IP yığınıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet mimarisinin temeli: Uçdan uca prensibi

arikan

MIT Media Lab Virüssel İletişim Grubu (Viral Communications Group)'ndan David Reed geçtiğimiz günlerde "IP3 Kamu Yararı ödülü" aldı. Reed bu odülü Internet mimarisinin temelini oluşturan dijital ağlarda "end-to-end prensibi"ni (uçdan uca prensibi) geliştirmesiyle kazandı.

ICQ´ya bağlanılamıyor!

sundance

Yaklaşık bir haftadır, ICQ´ya doğru düzgün bağlantı yapılamamakta. Bu konuda Superonline ve İxir problemlerin çözüldüğünü belirtirken TTNet ve onun üzerinden hizmet veren Kablonet ve UltraTV´den ses yok. TurkInternet

Temel olarak AOL´un bazı IP bloklarından ICQ´ya erişiminin kapanması şeklinde gerçekleşen olayda bazı çözümler şimdiden üretilmiş durumda. Bunların ilk akla geleni 443 numaralı port üstünden herhangibir https proxy kullanımı. Fakat UIN listeleriniz gelemeyebiliyor. Anonim proxyler konusunda stayinvisible.com işinize yarayacaktır.

Bunun dışında bir yöntem, iste Gaim üzerinden TOC protokolü kullanarak bağlanmak (bu yöntem Fazlamesai icadı :) Gaim'in yarattıkları dışında bir problem yaşamıyorsunuz + listeleriniz geliyor. Gelişmeleri takip ediyoruz...

Yaşasın e-Devlet ve onun Tekelci Temsilcileri...

elrond

Bu haberin asılsız olduğu deneme ile sabitlendi. Kaynağını tespit etmeden ve denemeden böyle bir haber yayınladığımız için herkesden özür dileriz. Yorumların değerli ve bilgilendirici olduğun düşündüğümüzden dolayı haberi tamamen kaldırmıyoruz.Sundance

Açık Kaynak TV Yayında!

yakusha

Özgür yazılım arıyorsanız ya sitelerin belli bölümlerinde özgür yazılım için arama yapacaksınız veya www.osliving.com gibi İngilizce siteleri inceleyip yazılım beğeneceksiniz...

Bu konudaki eksikliği gidermek ve başta Microsoft Windows NT (Windows XP) ve ReactOs olmak üzere özel bir işletim sistemi grubuna uyumlu Özgür Yazılımları bir araya getirip kullanıma sunmak için yola çıkmış bulunan http://www.acikkaynaktv.com sitesi yayın hayatına başladı.

Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm

FZ

Yeditepe Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği'nin birlikte organize ettikleri Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm sempozyumu ve fuarı 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor.

Türkiye'deki en büyük üniversiteleri ve eğitim konusuna yönelik çözüm ve altyapı sunan bilişim şirketlerini bir araya getiren ve ziyaretçileri bilgilendirmeyi amaçlayan bu fuarın ilk günü olan Cuma günü pek çok konuşma yapılacak.