Dünyanın en hızlı CD-RW sürücüleri

0
larweda
Yamaha, CEBIT öncesi dünyanın ilk 20 hızlı CD-R (yazılabilir) ve CD-RW (tekrar yazılabilir) sürücülerini duyurdu.
İlk defa gözönüne CEBIT`te çıkacak olan CRW2200 serisi, 20 hızlı yazabilme, 10 hızlı tekrar yazabilme, ve 40 hızlı da okuma yeteneğine sahip.

2200 serisi temel olarak bir önceki 2100 serisini baz alıyor. 2100'lerde olduğu gibi Yamaha'nın SafeBurn sistemi ve performans sağlayabilmek için 8 MB tampon (buffer) hafızaya sahipler. Seride toplam beş farklı model olucak: CRW2200E (dahili ide/atapi), CRW2200S (dahili scsi-3), CRW2200SX (haricí scsi-3), CRW2200IX (harici IEEE1394 firewire), CRW2200UX (harici USB2.0). Bu modellerden CRW2200E'nin CEBIT'ten hemen sonra piyasaya sürüleceği duyuruldu. Bu seri ile 650 mb'lik bir cd'nin yazılma suresi 3 dakikadan daha az sürecek.

Sonuç olarak, yamaha'nın ardından bütün cd yazıcı üreticileri bu performansta sürücüler piyasaya sürecekler ama 20x yazılabılecek bos medya bulmak sorun olacaktır.

Bu işin en güzel tarafı şu anda piyasada yaygın halde bulunan 16x yazıcıların fiyatlarının düşecek olması. Hoş, şu anki döviz durumu ve kriz zamaninda kim yeni birşeyler satın almayı düşünebilir, bilemem.

İlgili Yazılar

Nokia Sonunda iPhone'a Darbeyi Tube ile Vurdu

anonim

Bu ay çıkan Nokia Express Music 5800 (Tube) cihazında iPhone'dan daha fazla özellik var ve daha ucuz fiyattan piyasaya çıkıyor. Nokia pazara oldukça iddialı giriyor. iPhone almak için acele etmeyin: http://www.nokia.com.tr/A41301058

Şimdikiler DeVeDe Kulak...

parsifal

9 Firma arasında imzalanan anlaşmaya göre yeni nesil DVD'ler 27 GB bilgi barındırabilecek. Bu da yaklaşık 13 saat film ediyor.
2004 gibi piyasaya çıkması düşünülen DVD'ler mavi lazer teknolojisi kullanacakmış...
Bizde 2008 gibi niyetlenmeye başlarız artık...(Fiyat açısından ;-))
Detaylı bilgi için

Ağ Cihazlarının Öntanımlı Parola Listesi

Soulblighter

Bu adreste birçok ağ cihazının üretici tarafından tanımlanan parolalarını bulabilirsiniz.

USB 3.0: 4.8 Gigabit/saniye

FZ

Intel, Microsoft, Hewlett-Packard, Texas Instruments, NEC ve NXP Semiconductors firmalarının üzerinde çalıştığı ve 2008 içinde tamamlanması planlanan USB 3.0 spesifikasyonuna göre yeni arayüz eskisi ile yani USB 2.0 ile uyumlu olacak, yaklaşık 4.8 Gigabit/saniye transfer hızı sunacak ve optik bileşenler içerecek.

WI-FI nedir? yenir mi?

larweda

Son aylarda dünyada, özellikle Amerika'da iyice kızışan bir teknoloji wi-fi, wireless fidelity tanımının bir kısaltması. Wireless fidelity, kelime anlamıyla kablosuz gerçekçilik anlamına geliyor, aslıda yüksek kaliteli ses sistemlerine verilen isme (Hi-fi:high fidelity) gönderme yapılarak bu isim kullanılmış. Aslında IEEE 802.11b şeklinde anılan bir standartın daha insancıl bir karşılığı wifi, (aynı lşekilde IEEE 802.3'e de aramızda "ethernet" diyoruz :) İşte bu wi-fi, özellikle Amerika'da evlerde, parklarda, havaalanlarında kullanılmaya başlanan kablosuz ağ sistemlerinin genel bir adı oluyor. İşin keyifli yanı ise, taşınabilir wi-fi uyumlu bir cihazınızla (laptop, pda, tabletpc vs.) herhangi bir wi-fi network'ü kapsamındayken sürekli ağ'a (genelde internet'e) bağlı olmanız.