Contiki İşletim Sistemi ve Masaüstü Ortamı

0
FZ
1 Mhz saat frekansında çalışan 8 bitlik 6510 mikroişlemcisi ve 64 KB ana hafızası olan bir Commodore-64 üzerinde bir Multi-tasking kernel, temaları ile oynayabileceğim bir pencere yöneticisi, Internet'e RS-232/SLIP ya da Ethernet üzerinden bağlanmamı sağlayan bir TCP/IP stack'i, buna doğal ek olarak hazır bağlanmışken web sayfalarını görüntüleyebileceğim bir Internet tarayıcısı, bir web sunucu ve bir de uzaktan sistemlere erişim için bir Telnet istemcisi istesem herhalde bana gülersiniz ve "saçmalama olur mu öyle şey!" dersiniz değil mi? Hmm, ama belki de demezsiniz ;-)

Görüşler

0
redial
yillar oncesinden belliydi ne yetenekli makina oldugu :)
0
FZ
Deli bir İsveç'li bilgisayarcının gelip kendisine işkence etmesini bekleyen bir makina :-P
0
redial
PHP calistiriyomu acaba :D
0
FZ
İstersen önce otur gcc derleyicisi ile tüm hafıza optimizasyonları açık iken ekrana Hello World yazdıran bir programın dosya büyüklüğüne bak. Sonra assembler kullanarak bunu ne kadar kırpabileceğini falan araştır. Sonra da 49 KB´lık daracık yere haberde bahsi geçen yazılımların nasıl sığdırılabileceği üzerine derin bir tefekküre dal. Ya da dalma :)
0
redial
Ben o tefekkure, contiki yi gorunce daldim zaten :)
0
o_ozardic
üzerinde java çalışır herhalde. :P
0
FZ
Java virtual machine for running Java applets. While this idea is more far fetched than the above ones, it should be noted that Brian Bagnall actually is working on porting-implementing a Java virtual machine for the C64... diyor sitede ;-)
0
FZ
Bu arada Contiki ismi, Vikingler ile alakalı imiş. Adamların vakti zamanında ABD´ye gidebilmiş olabileceklerini ispatlamak için o zamanın teknikleri ile yapılan bir gemi ile okyanusu aşma olayı falan yani yanlış bilmiyorsam... Kısıtlı malzeme ile dağları deviririz hesaabı :)
0
o_ozardic
Con Tiki Expedition, 20. yüzyılın ünlü gezgin, macera adamlarından Thor Heyerdahl''ın Doğu Pasifik Adalarında (Paskalya adası ve ötesi) yaşayan insanların kökeninin tahmin edildiği gibi Güneydoğu Asya'dan değil, Güney Amerika'nın batı kıyılarından gelen insanlardan olduğu iddiasını kanıtlamak üzere yaptığı bir yolculuktur.
3000 yıldır bölgede yetişen saz ve ağaçlardan gemiler yapmışlar, bunlarla 3000 km den fazla yol katetmişlerdir. Sonucta hedeflerine varmislar ama akademik dünyadan kimse inanmamış.
(Lise''''de okuduğum kitaptan aklımda kalanlar bunlar, eksik-yanlış olabilir. Daha ayrıntılı bilgi için bkz. Thor Heyerdahl)
0
sametc
bilgisayar dunyası daha neler geliştircekler onuda yakındda hepimiz goreceğiz bilgisayar sınırsız olan birşey
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Logo'nun 40. Yılı ve StarLogo TNG: The Next Generation

FZ

40 sene önce bu günlerde Lisp dilinden türetilen LOGO dili özellikle gençlere geometri ve bilgisayar kodlama yeteneklerinin kolayca kazandırılması için tasarlanmıştı. LOGO programlama dili pek çok nesildeki çocuğun ilk bilgisayar deneyimi olmuş pek çok okulda kullanılmıştı. Slashdot ve WIRED'ın 40. yıl haberleri geçtiği günlerde MIT'deki StarLogo ekibi de StarLogo TNG: The Next Generation Beta 1'i duyurdu.

Fikri takip: tml2html

misafir

Daha önceki bir yazımda türkçe klavyesi olmayanların yazıcıdan türkçe metin çıkarmalarını sağlayan bir betiği paylaşmıştım. Bu kez de yine türkçe klavyesi olmayanların türkçe html belgeleri üretmelerini sağlayan bir betiği paylaşmak istiyorum.

linuxdevices.com : xynth windowing system

anhanguera

v0.7.90'ı çıkardıktan sonra download sayısını ve çeşitli haber sitelerini acaba bir hareket olur mu diye sürekli takip ederken (heyecan işte) bu akşam proje arkadaşım Ali Çaglar Oral, http://www.linuxdevices.com' daki Lightweight windowing system supports embedded Linux başlıklı haberi farketmiş, bana da haber verdi.

Hızır Emacs: Her Nev'i Internet Yayın ve Yazı İşleri

FZ

cs-lisp üyelerinden Ahmet Usal, Emacs ile etkili JavaScript, CSS ve PHP kodlamaya yönelik deneyimlerini Emacs Web Geliştirme Ortamı Neler Sağlıyor? başlığı altında paylaşmaya başladı. Usal'ın MEWDE (My Emacs Web Development Enviroment Project) projesi de anlatılanların bir parçası olarak meraklılar tarafından kullanılmayı bekliyor.

Interbench: Linux Etkileşim Testi

Soulblighter

Daha önce bu haberde Linux çekirdeğindeki performans farklarından ve Intel işlemcilerin Linux çekirdeğinin performansına etkisini ölçen bir projeden bahsetmiştim.

Eğer siz de yeni bir çekirdeğe geçecekseniz veya sisteminizdeki donanımları güncelleyecekseniz ve oluşacak performans farkını merak ediyorsanız Interbench tam size göre...