Çin´den Linux tabanlı yeni telefon.

0
conan
E28 isimli bir Çin şirketi Ağustos'tan beri iç pazarda linux tabanlı PDA/Cep telefonu kombinasyonu olan ürünü E2800'ü yaklaşık 600$lık bir fiyatla pazarlamaktaymış. 123 gramlık bu alette cep telefonu, dokunmatik ekran, PDA, el yazısı tanıma, sayısal fotoğraf makinası, SD card ile hafıza genişletebilme (512MB) gibi özellikler var. Ekranı 240x320 ve 4096 renk olan telefonun yakında amerika ve avrupa pazarına sunulması düşünülüyormuş.

Görüşler

0
Sijiero
Hayran olmamak elde değil ya. Elin çinlisi yapıyor gerçekten. Şuraya bir günde "Türkiyede ..... falan yapılmıştır. Bilmem ne zaman piyasaya sürülcekmiş, hadi merakla bekliyelim" v.s gibi bişe ne zaman yazıcağız ya :(
0
FZ
Bu nasıl bir aşağılık kompleksidir ben bunu çözemedim! Hayır yani Türkiye´nin dünyanın 1 numaralı refah, ilim, irfan, teknoloji, vs. ülkesi olmadığı hepimizin malumu da yani bir başka ülkedeki sıradan bir ticari teknoloji nasıl oluyor da böylesine bir aşağılama için kestirmeden bir sebep teşkil ediyor?
0
Sijiero
bunun aşşağılık kompleksiyle alakasını çözemedim!!!!!

Sanırım aç karnına msj yazıyorsun. sinir yapıyor heralde....

Bir kere msj ı okursan " hani afdamlar yapmış biz de yapalım" gibi bir hava sezersin. "adamlar yapıyor ya gerçekten biz de kahveye gidip okey oynamaya devam diye bişe " algılıyormusun gerçekten?

!!!! gerçekten sinirlendim!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

FZ

Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Türkiye´de Linux - Son Durumlar

FZ

Brezilya´daki son gelişmeleri bir önceki haberimizde okudunuz. ebola arkadaşımızın haklı talebi üzerine bir bakalım bakalım memleketimizdeki GNU/Linux´un kamuda kullanımına dair son durumlar neler.

Internet üzerinde varolan web sitelerinin teknik altyapısı konusunda bilgi veren netcraft.com isimli web sitesi bilgilerine göre Türkiye’de toplam 482 tane gov.tr uzantılı alan adı bulunuyor. Bu web sitelerinin büyük bir çoğunluğu yerel yönetimler tarafından hazırlanmış. Bu siteler arasında valilikler, belediyeler ve hastanelere ilişkin web siteleri yer alıyor. Bunun yanında bakanlıklar, Başbakanlık, Cumhurbaskanlığı ve bunlara bağlı kurum ve kuruluşlara ilişkin web siteleri de gov.tr uzantılı siteler arasında listeleniyor. Netcraft.com üzerinde yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki kamu web sitelerinin %30’unda Linux işletim sistemi çalışmakta.

OSEC Linux Eğitimleri : 17 Eylül

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen GNU/Linux eğitimleri yeni dönemi 17 Eylül'de başlayacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Slackware Gnome'u bırakıyor mu?

Soulblighter

Slackware'in başadamı Patrick Volkerding'den şok edici açıklama geldi: Slackware'in sonraki sürümlerinde GNOME'a yer vermeyi düşünmüyoruz.

Dropline Systems'dan Troy McFerron, Patrick Volkerding'e yazdığı mektup ve Patrick'in cevabını kısaca yazıyorum...

Kernel 2.6.7 indirilmeye hazır

e2e

Yeni sürümde, en son yayınlanan sürümde yer alan birçok bug düzeltildi. Kotalar için reiserfs desteği, USB yönetiminde geliştirmeler ve NTFS yazma desteği önemli yenilikler arasında.

Ayrıca birkaç driver daha eklendi.

Yeni sürümü: http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/patch-2.6.7.bz2 adresinden indirebilirsiniz.
Değişikliklerin tam listesi için: ChangeLog 2.6.7