CD Player ararken...

0
conan
Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.

İlgili Yazılar

Mac OS X için Rebol

FZ

Rebol Technologies, REBOL programlama ortamının Mac OS X sürümünü çıkardığını duyurdu. REBOL dili ve IOS (Internet Operating System) ile ilgili daha detaylı bilgiyi buradaki belgelerden edinebilirsiniz.

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.

Firebird v1.5 kararlı sürüm duyuruldu.

anonim

ANSI SQL-92 ve gelişmiş RDBMS özellikleri sunan multiplatform open source veritabanı sunucusu Firebird v1.5 duyuruldu. www.firebirdsql.org

KazaA Lite

butch

Napster yanlış saflara geçtiğinden beri P2P ortamlarında rahat yüzü görememiş biri olarak bugün slashdot'da haberine rastladığım KazaA Lite'ı denedim. Sanırım bir süre rahat edeceğiz çünkü program gerçekten başarılı. Unutmadan söyleyeyim KazaA Lite, KazaA'nın casus programlardan(spyware) arındırılıp, geliştirilmiş bir yan sanayi ürünü :)

Star Office 6.0 Beta

butch

Uzun süredir sesi çıkmayan, gitti gidecek dediğimiz Star Office yeni beta sürümü ile karşınızda. Açık kodlu ürünler arasında önemli bir geleceğe sahip olduğunu düşündüğüm bu yazılımın, bir yıldan uzun süredir 5.2 sürümünün türkçeleştirilmesini bekliyoruz. Neyse en azından adı değişti. Bundan sonra yeni sürümünü bekleyeceğiz birkaç yıl.
Star Office'le ilgilenenler için adres http://www.sun.com/staroffice/6.0beta/. Koşarak...
İlgilenmeyenler için adres, yavaş yavaş ;-)