Birleşen birleşene.. Ne olacak bunu sonu?

0
elrond
AOL AT&T Broadband`i satın alacakmış. AT&T`nin önemli yatırımcılarından Liberty Media yönetim kurulu başkanı John Malone böyle bir açıklama yapmış. AT&T Broadband`in hissedarlar toplantısından da bu haber sızmış. At&T broadband Amerikanın önemli kablolu internet erişimi firmalarından biri. Daha önce Comcast AT&T ye teklif vermişti. AOL ve AT&T konuyla ilgli yorum yapmaktan kaçınıyor. Açıklamanın spekülasyon olduğunu iddia edenlerde var.
Bizi ilglilendiren ise son 1-2 senede bilişim endustrisindeki bu sürekli birleşme ve satın alma eğilimi. Mantar gibi artan bu şirketler artık kar edemez hale gelimiş durumda. İşin kötü yanı ise bu endüstrinin anormal yatırım gereksinimleri. Bu da karlılığı engelleyen en önemli etken. Yatırımcılar yatırımlarının geri dönüşü geciktikçe huzursuzlanıyor. Maalesef bu birleşme işi istihdam açısından olumsuz sonuçlar doğuruyor. Ama şirketlerin görünen başka çaresi de yok. Herhalde önümüzdeki 10 sene içinde endüstrideki şirket sayısı oldukça azalacak. Nasdaq yatırımcıları da ne yapacağını şaşırmış durumda. Son 2 senedeki önemli örneklere gelince Intel-Xircom, Nvidia-3DFx, S3-Diamond Multimedia ve son olarak Compaq-HP. Bunlar benim aklıma ilk anda gelenler. Daha küçük ölçekli firmalarda bu durum çok daha yaygın.

Görüşler

0
anonim
sonunda tekeller olusmaya baslayacak, microsoft tekeline karsi mucadele verelim derken, yakinda cesit cesit sektorlerde cesit cesit tekellerimiz olacak, rekabetci ortamin getirdigi guzellikler yokolacak.
0
elrond
Aslında bir açıdan bakınca da rekabetçi ortamın getirdiği şeyler bunlar gibi geliyor. Rekabet edemeyenlerin sonları hep böyle oluyor.
(Compaq- HP rekabet ediyorlardı ama kendi aralarında. IBM` e karşı toplamları bile henüz yeterli değil)
0
anonim
bana kalirsa, sistem kendi yarattigi kahramanlar tarafindan bir nevi yikima ugruyor (belki ilerde ibm yeter coluk cocugun vizildadigi diip hp-compaq ortakligini satin alir, onlar sag biz selamet :)
0
elrond
lafı ağzımdan aldın ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İ.T.Ü ve Internet

redogre

Bu aslında uzun zamandır yazmayı düşündüğüm ama mahkemeye intikal edebileceği için geriye attığım bir konu. Kısa bir özet geçersem, İTÜ yüksek lisans programını öğrenci kayıt sisteminde ki hatalardan dolayı bırakmak zorundayım.

İTÜ lüler bilir, artık kayıt internetten yapılıyor. Ne güzel değil mi? Kayıt olmak için okula gitmek gerekmiyor... Burada yanıldınız işte, çünkü harç dekontunu elden vermek zorundasınız, ayrıca İşbankası'nın online harç ödeme seçeneği var ama İTÜ bunu kabul etmiyor.

Çeviri yerelleştirmenin neresinde?

loker

Guardian gazetesi ya da bianet bağımsız haber ajansını takip edenler, George Monbiot'un Orhan Pamuk davasını içeren yazısını ya da çevirisini okumuşlardır.

Searchlores.org

sundance

Bundan yedi yıl kadar önce, Galata´da bir öğrenci evinde Fravia´nın Searchlores.org sitesi ile karşılaşmıştım. Kendine özgü yapısı, başta arama motorları olmak üzere bir çok konuda ilgi çekici teknik makaleleri, derin kütüphanesi, usta çırak ilişkisinde sınıfları ve vaka incelemeleri ile çok değişik bir siteydi. Internet´in kişisel özgürlüklere karşı kullanılmasına sinirlenen Fravia daha o zamanlarda kullandığı exploitler ile Explorer ile siteye girerseniz makinanızı çakılıyordu (Opera ile bu sayfalarda tanıştım ilk ;)

Yıllar sonra Netcat hakkında bir şeyler ararken bu sayfaya rastladım. Sanki eski bir dostu görmüş gibiydim. Bu süre içinde Fravia çizgisini korumuş, dahası yeni yazı ve makaleler ekleyerek sayfalarını zenginleştirmişti. Tavsiye ederim bir dolaşın sitede eminim ilginizi çekecek ya da sizi çok şaşırtacak bir şeyler bulacaksınız.

Internet`in 20. doğum günü geliyor

anonim

1 Ocak 2003 Internet'in 20. doğum günü... 1 Ocak 1983'de ARPANET ağı NCP'den TCP/IP'ye resmen geçirilmişti. Bu tarih birçok kişi ve kuruluş tarafından Internet'in doğduğu gün olarak kabul edilmektedir. Bundan 6 ay sonra da ARPANET, ARPANET ve MILNET olarak ikiye ayrılmış ve ilk TCP/IP yönlendirici ile birbirlerine bağlanmıştı.

Türkçe (IDN) alan adı (eşref.com)

anonim

Eskiden alan adımızı ("domain") seçerken yalnızca ASCII/İngilizce harf yazabiliyorduk. VeriSign tarafından getirilen bir mekanizma sayesinde, artık Türkçe karakter dahil her dilde alan adı tescil etmek ve kullanmak mümkün hale gelmiştir. IDN alan adlarını nerelerden alabiliriz? IDN alan adını sitemiz için nasıl kullanırız?