Bira göbek yapmıyor!

0
sundance
Register.com'un haberine göre, bira göbek yapmıyor! Bira, şarap, süt ve portakal suyunun karşılaştırmaları sırasıyla % 41 - 77- 64 ve 42 oranlarında kalori içerdiklerini belirlenmiş.

Öte yandan, bira ile birlikte kebap yemenin, özellikle de döner kebabın (aynen böyle yazıyor) ve körili sosların, kilo almaya yol açtığı ama öte yandan bunların da kelliği azalttığı ve Duracellvari bir performans artışına yol açtığı da belirtiliyor.
Yok abi ben bira içmiyorum artık, göbek yapıyor diyip ülkemizdeki IT sektörünün gelişmesinin önünü tıkayanlara önemle duyrulur ;)

Görüşler

0
o_ozardic
çay/kahve' ye kattığımız şekerlere ne demeli ?
örnek: 5 kahve x 4 şeker/kahve = 20 şeker
0
mfyz
gencim güzelim, hiçbirini tınmıyorum. daha etki etmedi bile hiçbiri. bi gün çöt gidecem :)
0
Teorisyen
Bira ile IT Sektörünün bağlantısını bir türlü anlayamadım...
Eğer bir ülkede ne kadar çok bira tüketiliyorsa o kadar bilişim sektörü gelişiyor türünden bir savınız var ise bilişim sektörünün çok geliştiği bir ülkede siroz hastalığının hortlama ihtimalini gözönüne alarak sağlık sektörünü geliştirmek zorunda olduğunu da söylememiz gerekmektedir....

Bir de biralı IT sektörü sadece bizim ülkemize mi özgüdür, yoksa tüm dünyada mı böyledir, bir cevaplayıverin abilerim...
0
Ragnor
"Linux ve Bira" başlıklı haberi aratıp bulursan cevabını haberden ve habere yapılan yorumlardan alabileceğine inanıyorum :).
0
Challenger
Bir de Stallman' ın cevabını okuyun.
0
FZ
Aklıma hep Miguel de Icaza'nın Bilgi Üniversitesi'ndeki konuşmasından sonra sorulan bir soruya cevabı geliyor (filanca mevzuya Stallman kızmayacak mı gibisinden bir soru gelmişti de)

- He's angry anyway.

(O zaten her halükarda kızgın) ;-)
0
FZ
O diil de sigara içmeyen bilgisayarcı olur mu onu söyleyin bana siz! ;-)
0
bahadirkandemir
Olur :)
0
Challenger
Soru: Sigara içer misin? İçkin, kumarın var mıdır oğlum?

Cevap: Hayır efendim. Sigara içmem. İçkim kumarım yoktur. Karıda kızda gözüm yoktur. İşten çıkar evime giderim.

Soru: Pek güzel evladım. Peki ne iş yaparsın?

Cevap: Yazılım geliştiricisiyim efendim. Yani bilgisayarcı diyebiliriz.

Tepki: Hadi oğlum hadi! Ben sizin ne mal olduğunuzu biliyorum! İçip içip azıtırsınız siz! Hadi, hadi. Bizim bilgisayarcıya verilecek kızımız yok!
0
irfaN
Sigara içmeyeni de olur, bira içmeyeni de olur.

Her yörenin iti de olur yiğidi de.. (-:

0
abakana
Evet var
0
Ansugo
Soruyu soyle degistirelim : Sigara icmeyen ama kilosu 0.1 tondan az olan bilisimci var midir?
0
eoy
benim durumumda... hmm sanırım yok! (çok dar bir açıdan mı bakıyorum acaba)
0
ebola
nesli tükenmek üzere olan bir tür olabilirim ama ben varım.
0
Challenger
Var 58kg ile Challenger :)
0
malkocoglu_2
||sırasıyla % 41 - 77- 64 ve 42 oranlarında kalori
||içerdiklerini belirlenmiş.

Kalori hesabi yapan diyet metotlari temelden yanlistir. Unlu Fransiz diyetisyen Montignac'in yazdiklarini okumanizi oneririm, sismanlik yaratan sey tek basina yag, fazla kalori degil, nisasta/seker iceren yiyeceklerin yag ile birlikte yenmesidir.

Yani seker ile yag, ates ve barut gibi oluyor. Sekerli maddeler yenince vucutta kan sekeri artiyor, kan sekeri artinca insulin salgilanir, ve insulinin yan etkisi o anda kanda bulunan yaga 'kendini depola' emrini vermesidir. Sebze kan sekerini dusurucu etki yapar.

Amerika'lilarin niye fazla sisman olduklari da bu aciklama ile daha iyi anlasilabilir, cunku sekerli seyleri cok, sebzeyi de az yiyorlar. Sonra zavallilar oralari buralari sisince zayiflamak icin yagi kesiyorlar, bu da ise yaramiyor tabii (hem de sagliksiz), ve sonra basliyorlar kosmaya...

Yukarida bahsedilen turden bir arastirmanin afise etmesi gereken, bence, bira "kan sekerini cok arttiriyor mu" sorusunun cevabidir, eger cevap hayir ise, demek ki bira gobek yapmiyordur.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mc Donald`s gibisi yok! (Yorumsuz)

parsifal

Tarih:20 Eylül 2001 Perşembe 22:30, Yer:Odakule Mc Donald's

Önce sipariş vermek için 5 dakika bekledik. Daha sonra kasalarda kimse kalmayınca heralde kapanıyor diye düşündük. Çıkarken açık olduğunu öğrenip sipariş vermeye karar verdik.
"2 Big Mac Menü lütfen. Normal seçim."
"4.900.000 TL. Yanında ketçap, mayonez istermisiniz? 25.000 TL"(salak bir gülümseme ile)
"Siparişleri iptal edelim"...

Mavi Bilgisayar Kapandı.

anonim

Ankara merkezli bilgisayar firması Mavi Bilgisayar internet sitesi ve mağaza şatışlarını durdurdu. 29.06.2009 tarihinden itibaren web siteleri açılmayan şu anki sitede ise özür yazısı bulanan firma son zamanlarda yaptığı değişik kampanyalarla ayakta durmaya çalışıyordu.

İş Değiştirmek, Yeni Bir İş, Yıldızlarla Çalışmak

FZ

SQL Server Central sitesinde bugün karşılaştığım The Danger of Hiring Stars başlıklı enteresan bir makaleyi FM camiası ile paylaşmak istedim.

Hayır, makale SQL, T-SQL ya da veritabanı optimizasyonu ile ilgili teknik bir makale değil. BT dünyasında çalışan bilgisayar uzmanlarına, sosyolojiye, psikolojiye dair bir makale.

Başarılı bir veritabanı yöneticisisiniz ve başka bir şirkete geçmeyi düşünüyorsunuz, gayet güzel maaş önerileri geliyor. Ancak bir kurumda çok başarılı olan bir bilgisayarcı başka bir kurumda da en az o kadar başarılı olur mu? Önceki şirketindeki performansı ile güzel teklifler alan biri yeni gittiği şirkette neden kötü bir performans sergiler? Bir bilgisayarcının, bir programcının ya da veritabanı uzmanının başarısı sadece kendi yeteneği ile mi ilgilidir?

Makaleden dikkatimi çeken bir kaç alıntıyı çevirdim:

Bir sistem analisti olarak yaratılmadığınızın 10 işareti

SHiBuMiGo

ABD’deki iş bulma kurumunun öngörüsüne göre 2014 yılına kadar sistem analistlerine olan işgücü ihtiyacı, ortalama işgücü ihtiyacının üzerinde olacak. Bunda en önemli etkenlerden biri kurumlarda kullanılan teknolojik sistemlerin iş ihtiyaçlarına paralel olarak sürekli daha karmaşık hale gelmeleri. TechRepublic’den çevirdiğim bu yazıda bir sistem analistinin sahip olma(ma)sı gereken 10 nitelikle ilgili tespitler yer alıyor. Orjinal İngilizce metne http://blogs.techrepublic.com.com/10things/?p=280 adresinden ulaşabilirsiniz.

EncFS: Şifreli Dosya Sistemi (TÜRKÇE)

sundance

EncFS, pratik kullanımlı ve performanslı bir şifrelenmiş dosya sistemi. En önemli iki özelliği, şeffaflığı ve dizin bazında şifreleme yapabiliyor olmanız.

EncFS'in özelikleri ve nasıl kullanılabileceği konusunda Cuma günü Linux DevCenter'da yayınlanan makalemin daha geniş ve Türkçe halini (kesinlikle çeviri değil ;) yazının devamında bulabilirsiniz.