Bilkent Üniversitesi, Linux ve Özgür Yazılım Seminerleri

0
hcg
İlki geçen yıl yapılan ve 4 seminerden oluşan Linux seminerleri dizisi, bu yıl da devam ediyor.. Bilkent Üniversitesi Teknoloji Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle, haftada bir seminer olmak üzere 4 hafta sürecek seminer dizisinde giriş düzeyinde seminerlerle başlayıp sanallaştırma ile noktayı koyacağız.

Seminer programı şöyle:

10 Mart Salı: Deniz Koçak - Meraklısına GNOME

17 Mart Salı: Can Burak Çilingir - Kısaca Django

24 Mart Salı: Mahmut Sedat Eroğul - Linux Nedir?

31 Mart Salı: Can Eroğul - XEN ve sanallaştırma

Tüm seminerler 12.40-13.30 arasında yapılacak. Ayrıca tüm seminerlere katılım sağlayanlara katılım belgesi verilecek. Seminerlerde ücretsiz CD dağıtabilmek için de çalışmalar devam etmekte.

Seminerler, Bilkent Üniversitesi'nde yapılacak; ilk seminer Mithat Çoruh Amfi'de, diğerleri C Blok Amfi'de gerçekleştirilecektir. Katılım tahmin edeceğiniz gibi, ücretsiz.

Seminer afişi için: buraya

İlgili Yazılar

e-OYUN 2002

FZ

14-16 Haziran 2002 tarihleri arasında İstanbul'daki Askeri Müze'de düzenlenecek olan e-OYUN 2002 etkinliğine tüm oyunseverler davetli.

Oyun dalındaki üretilen son teknolojinin tanıtılacağı ve eğitim, benzetim (simülasyon), eğlencenin oyunla birleştiği bir platformun yaratılacağı bu etkinlikte küçük büyük tüm oyun severlerin ve oyun üreticilerinin bir araya gelmesi amaçlanmakta.

Oyun, eğitim, benzetim ve eğlence dalında tüm firmaların ürünlerini sergileyeceği bu etkinlikte ayrıca oyun yazılım ürünleri ve kullanımı konusunda seminerler de verilecek.

Linux ve Özgür Yazılım Şenliği web sitesi artık yayında

aekoroglu

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği web sitesi yayına başladı. Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Milli Kütüphane Başkanlığı'nın katkılarıyla 19-22 Mayıs 2005 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenlenecek.

Sizde dördüncü şenlik hakkında daha fazla bilgi almak ve şenlik çalışmalarına gönüllü olarak katkı vermeyi düşünüyorsanız..
http://senlik.linux.org.tr

Dinamikler 2006 Kongre Duyurusu

SHiBuMi

İstanbul Proje Yönetimi Derneği tarafından her yıl düzenlenen Dinamikler Kongresi, bu yıl Dinamikler 2006 adı altında 7-8 Nisan 2006 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

2006 kongresinin teması Yenilikçilik, Girişimcilik ve Finans olarak belirlenmiş. Panel başlıkları arasında "Girişimcilik ve Gençler", "Girişimci Projeleri Finansmanı" gibi konular yer alıyor.

Dünya Plone Günü - 2009

anonim

Plone, önde gelen, açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerinden biridir. İçerik yönetim sistemleri, bir yandan günün teknolojik şartlarını yerine getiren, kaliteli web sitelerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini, diğer yandan da teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bu sitelere kolayca içerik katkısı yapabilmelerini sağlayan uygulamalardır.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle: