Bilgi Universitesi Bilgisayar Bilimleri Seminerleri

0
coskung
Bilgi e-MBA programcılarından Emre Sevinç bugün Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde bir seminer verecek:

eMBA: Geçmis Bugün Gelecek

Emre Sevinc
06 Nisan 2004 18:00-19:00 Z_39 - Dolapdere

4 yıl önce Türkiye'de bir ilk olarak gerçeklestirilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde geliştirilen
eMBA-Internet Tabanlı İşletme Yüksek Lisansı Eğitimi yazılımlarının altyapısının öyküsü.

İlgilenenleri bekliyoruz.

Görüşler

0
FZ
Konu ile ilgili izlenimlerim ve birkaç foto aşağıdaki adreste mevcuttur, meraklısına:

http://www.ileriseviye.org/blog/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

30 Eylül ''İzmir'de şenlik yapsak nasıl olur?'' toplantısı

penguencg

İzmirdeki Linux kullanıcıları olarak toplanıyoruz. Bu ayın 30'u Pazar günü hemen herkese uygun gözüktü ve biz de bu tarihte ikinci bir toplantı ile hem birbirimizi tanıyalım, hem İzmir'deki insan gücünü biraz harekete geçirelim, hem de bu seneki şenlik fikrilerini alalım diye toplanalım diyoruz. Toplantı gündeminde ağırlıklı olarak bu seneki şenlik, yeri, İzmir'de yapalım mı yaparsak nasıl yapalım gibi konular olacaktır. Bunun yanında fikirleri olanlar, şikayetleri olanlar, abicim İzmir'de Linux kullanıcısı var mı, nerede veya benim fikrim geldi diyenler için tanışma kaynaşma ortamı doğacaktır. Çekinmeden, LKD üyesi veya değil, Linux meraklısı herkesin gelmesini istiyoruz.

Bizbize, eğlenceli bir toplantı yapmak istiyoruz.

Düzenli Linux seminerleri yaz dönemi takvimi açıklandı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Ankara ve İstanbul'da düzenlediği Linux seminerlerinin yaz dönemi seminer programı duyuruldu. Haziran ayı ile beraber seminerler artık Ankara için her ayın ilk Çarşamba'sı, İstanbul için her ayın ilk Cumartesi'si düzenleniyor. Multimedya uygulamalarından kütüphane otomasyonuna, php-mysql programlamadan saldırı tespitine birçok konuda seminer yaz aylarında linux severleri bekliyor. -Ayrıntılı Bilgi-

LKD sunar: Uludağ semineri

loker

02 Nisan Cumartesi günü Ulusal Dağıtım
projesinden Barış Metin 13:30'da EMO İstanbul Şubesi'nde bir seminer verecek. Katılım herkese açık.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006'nın ardından

tongucyumruk

Soru: Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin en kötü yanı nedir?
Cevap: Bitmesi

Evet, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konukları dinlediğimiz, sadece dinlemekle kalmayıp gerektiğinde tartıştığımız, sanal alemden tanıdığımız insanlarla yüzyüze görüşme fırsatı bulduğumuz, eski dostlarla hasret giderme, yeni insanlarla tanışma şansı yakaladığımız bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri daha sona erdi. Gidenler zaten orada dinledi, tartıştı, eğlendi. Geriye de gitmeyenleri kıskandırmak, gelecek yıl gelmelerini garanti etmek için olan bitenleri yazmak kaldı.

Türkçe'nin Bağlılık Ayrıştırması

FZ

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Gülşen Cebiroğlu Eryiğit, 24 Nisan Salı günü, saat 12:00'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde ETA 16'da DDİ (Doğal Dil İşleme) ve Türkçe arakesitinde bir seminer verecek:

Bu seminerde, zengin bitişken bir biçimbirimsel yapıya sahip, tümce içi öğe dizilişleri serbest ve çoğunlukla sağa bağımlı türde olan Türkçe'nin bağlılık ayrıştırması konusunda yapılan araştırmalar anlatılacaktır. Yukarıda sıralanan özellikleri ile Türkçe, İngilizce'den ve ayrıştırma alanında üzerinde yoğun olarak çalışılmış birçok dilden farklılıklar göstermektedir. Bu niteliği ile benzer özellikler gösteren bir sınıf dilin temsilcisi olarak görülebilir. Tanıtılacak araştırmalarda, yakın geçmişte kullanıma sunulan Türkçe derlem (Odtü-Sabancı Türkçe ağaç yapılı derlemi) kullanılarak, veri güdümlü ayrıştırıcılarda farklı tasarım yöntemlerinin kullanılmasının etkileri incelenmiştir.