Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi Açılıyor

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi ve IBM'in işbirliğiyle kurulan İleri Araştırmalar Merkezi (Center for Advanced Studies), akademik araştırmalara yeni bir boyut katıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin açık kaynak dünyasındaki bilgi ve deneyimi, IBM'in bilimsel ve teknolojik kaynaklarıyla buluşuyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Kampüsü'nde açılan merkez, 21. yüzyılın beklediği becerilere ve anlayışa sahip işgücünün gelişmesine ve iş dünyasının ihtiyacına yönelik projelerin geliştirilmesine katkıda bulunacak.

Türkiye için yeni bir araştırma anlayışına önderlik etmek amacıyla kurduğumuz BİLGİ - IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nin açılış kokteylinde sizi aramızda görebilmeyi diliyoruz.

Eray Yüksek - IBM Türk Genel Müdürü
Prof. Dr. Aydın Uğur - İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü

Program:
Tarih: 11 Nisan 2007 Çarşamba
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü
Saat: 17:30


ibm

Görüşler

0
simor
Kravat takmak mecburi mi?
0
tongucyumruk
Çiçekli kravat mecburi
0
simor
Tüh :)
0
bm
İleri Araştırmalar Merkezi (Center of Advanced Studies)

Center for Advanced Studies olsa daha iyi degil mi? Ne yapilackmis orada, nereden bakabiliriz?
0
FZ
Evet, 'of' değil 'for' olacak burada da belirtildiği gibi (düzeltildi). Basın duyurusundaki hatanın kurbanı olmuşuz. Kendi adıma neler olacak bilmiyorum ama yurtdışındaki merkezlerdekine benzer şeyler yapılması ümit ediliyor olsa gerek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM ve Georgia Tech Silikon Hız Rekorunu Kırmışlar = 500 GHz!

Zebani

IBM ve Georgia Teknoloji Enstitüsü 500 GHz frekansına sahip işlemci ürettiklerini ilan etmişler. Meraklıları için link:

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss

Tabii bunu 4.5 Kelvin gibi çok düşük sıcaklıkta gerçekleştirmişler. Son kullanıcıya ne zaman ulaşır? Böyle bir teknoloji... Böyle bir işlemci... "asfalt ağladı be!" :)

IBM + Linux = GÜÇ!

mysterious

IBM'in yeni Linux süper bilgisayarının büyük başarısı: Japonya´dan büyük sipariş!

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşlarından Ulusal Endüstri ve Teknoloji Enstitüsü, IBM'e dünyanın en büyük Linux süper bilgisayarını sipariş etti. IBMi ihaleyi HP'nin yanısıra NEC ve Hitachi gibi Japon firmalarını da geride bırakarak kazandı.

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşu, dünyanın en büyük Linux bilgisayarını sipariş etti. IBM tarafından üretilecek olan süper bilgisayarın siparişi haberi, Linux işletim sisteminin güvenilirlik ve performans açısından tartışılmaz bir biçimde rüştünü ispat etmesi olarak yorumlandı. Yeni süper bilgisayar tamamlandığında, bugün dünyanın en güçlü üçüncü bilgisayarı olarak kabul edilen ve yine Japonya'da bulunan Linux süper bilgisayarının tahtını elinden alacak.

Haberin devamı : http://www.ibm.com/news/tr/2003/09/Japonya.html

Blog@IBM: 320,000 Blogger Geliyor!

sundance

IBM yaptığı bir anonsla 320,000 çalışanının blog kullanmasını özendirmek için bir çalışma yaptığını açıkladı.

Açık ara ile dünyanın en büyük şirket blog'u olması muhtemel olan yapının oluşturulması için arkaplanda küçük bir ekip 18 aydır çalışmaktaymış. Bu çalışma kapsamında şimdiye kadar 65 ülkeden 9000 kullanıcının açıldığı bir blog hizmeti başlatılmış ve bu sistemde 3,097 blogdan 1,358'i aktif olarak kullanılmakta, bu bloglarda da 26,203 giriş bulunmaktaymış.

Olur mu böyle şey, şirket sırları dışarı çıkar vs. diyenler için blog kuralları dün yayınlanmış bir pdf olarak burada yeralmakta.

Sanırım Büyük Mavi'den hala öğrenecek çok şey var...

IBM 500 fikir patentinin haklarını serbest bırakıyor!

sundance

IBM, yaptığı bir açıklama ile çeşitli alanlarda sahip olduğu 500 fikir eseri patentini Özgür Yazılım projeleri ile uğraşan kişi ve grupların serbest kullanımına açtığını açıkladı.

Sözkonusu patentlerin listesi oldukça kalabalık.

12 yıldır üstüste en çok patent alan firma ünvanını alan IBM'in bu yaklaşımı, "Fikir eserleri (Intellectual property) patentleri tabi ki olmalı, yoksa kimse fikir geliştirmez, çürür gideriz" diyenlere özellikle duyrulur.

IBM Dünyanın En HIZLI Bilgisayarını Yaptığını İddia Ediyor

FZ

Dünyanın en hızlı bilgisayarı yarışı en yüksek gökdeleni olan şehir yarışına benziyor lider sık sık değişiyor bu yarışta.