BeOS'un Devamı Zeta

0
zilog
Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
sleytr
Altındaki yorumlar incelemenin kendisinden çok daha bilgilendirici geldi bana.
0
zekeriya_akyildiz
yakında kuracağım elime bir geçsin. burada tanıtımını yaparımda.

Not türkçe desteği var.
0
lazarus
www.turkbug.org zeta ve beos türk kullanıcıları gurubu Bu konuyla ilgili arkadaşlar arıyoruz , site yönetiminde de yardıma ihtiyacımız var , Bu kış bir kaç üniv. de zeta tanıtımı olacak , ilgili arkadaşlar irtibata geçebilir. İlgili arkadaşlara Zeta da gönderilir .

ismail@turkbug.org

0
yilmaz
bizim unide belli tarihlerde yazılım günleri oluyor yardımcı olmaya çalışırım.
0
lazarus
o halde lütfen benimle irtibata geçin :)
0
yilmaz
size yolladığım mailler geri dönüyor. siz bana ulaşın :D yilmaz@capartakus.com
0
TurkBUG
Linux Mailserverimizin donanım sorunları vardı.
Bunlar gidderildi.

İlgilniz için teşekkürler.
0
yilmaz
size önce bir mail server lazım.
0
zilog
İlgilenenler için bir başka inceleme. Bu daha kapsamlı:
http://haikunews.org/projects/zeta-1.0-review/
0
TurkBUG
Zeta'nın eksik yerelleştirme kısımları var.
Bunlar için ingilizcesi veya almancası sağlam eleman aranmakta....
0
TurkBUG
TurkBUG'un yeni Zeta Portali için yardım aranıyor.

Mambo PHP CMS'i üzerinde kurulu olan bu portal'in derlemesinde yetenekli eleman araniyor.

Bilgi için:
ismail@turkbug.org
atilla@turkbug.org
webmaster@turkbug.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AB´de Eğitime Türk İmzası

FZ

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.

LAMP'in M'si Satıldı: Sun Microsystems MySQL'i Satın Aldı

ali_deren

Geçen yıl Oracle MySql'in vazgeçemeyeceği InnoDB ve BerkeleyDB'yi aldı. Kısa süre önce Sun OracleDB çözümleri sunacağını, Oracle Solaris'i destekleyeceğiniaçıkladı. Oracle'ın Java kullanımı ve desteği zaten yıllardır artarak sürüyor.

Yenilikçi İş Fikri Yarışması

101

Genç patronlar yenilikçi iş fikri yarışması, Eskişehir Yazılım Üssü Genç Girişimci Eğitim Merkezi’nde eğitim alacak ve proje geliştirecek olan gençlerin seçilebilmesi için ülke genelinde düzenlenen bir yarışmadır.

Hans Reiser cinayet şüphelisi olarak tutuklandı

anonim

ReiserFS dosya sistemiyle adını duyuran Hans Reiser boşandığı karısının katil zanlısı şüphesiyle tutuklandı.Polis bir süredir kayıp olan eski eşinin öldürülmüş olabileceği şüphesiyle Hans Reiser'ı göz altına almış. Haberin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberin üzerine reiserfs ve açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında türlü geyik de hemen ardından yapılmaya başlanmış. Acaba açık kaynak kodlu yazılımlar çıldırmamıza bir sebep mi yoksa çıldırmamızın bir sonucu mu? Burada uzayan bir tartışma trafiğine rastlamak mümkün.

OpenOffice.org için Türkçe Dilbilgisi Denetleyici Gelecek Mi?

FZ

Microsoft Word'ün İngilizce için yaptığı (ve benim de zamanında bazı işler için epey faydalandığım) dilbilgisi denetleme işini OpenOffice.org üzerinden Türkçe için yapmak mümkün mü? Bu seneki Google Summer of Code'da böyle bir proje açılmış görünüyor ve işi üstlenen de Ezgi Çiçek:

The aim of this project to add grammar support for Turkish language, and write an Office Suite for Open Office. The suggested language checker, Language Tool is a corpus level rule-based language checker that will find errors for which a rule is defined in its XML configuration files. Rules for more complicated errors will be written in Java.