Beni Bul Bebek

0
redial

Görüşler

0
FZ
Neden aklıma Solaris geldi? ;-)
0
murat09
hangi Solaris? G.Clooney'in Solaris filmimi, yoksa Solaris OS mi;-) Hikayeyi de zevk alarak okuduğumu belirtmek isterim. Bilishimci imamdan daha gerçekçi en azından:-)
Bu arada, ya hikaye birgün gerçek olursa? Belki de vardır M$'ın ultra gizli kozmik kodları arasında böyle bir yazılım? Haydin bunu da tartışalım.
0
FZ
Andrei Tarkovski´nin Solaris adlı filmi. Polonyalı bilimkurgu yazarı Stanislaw Lem´in meşhur romanından uyarlanan ve sinema tarihine geçen film. ABD´liler tarafından çekilen versiyonunu izlemedim. O kitabı ben daha çok yapay zekâya ve insan varlığına güzelleme olarak okumuştum. Tabii bir aşk romanı gibi de okunabilir ;-)
0
anonim
Market ve deprem hikayeleri gibi, bu da çok kötü ve berbat. Yarısında okumayı bıraktım. Niye yayımlıyorlar ki?
0
sundance
Sen niye okuyorsun ki ? Dahası niye yorum yazıyorsun ki ? Nasıl olsa öyle gürültü yazdığın, kendi ismini bile kullanmadan, kötü dediğin şeyin nesinin, nasılının kötü olduğuna tek kelime bile etmeden.

Eleştiri adı altında anonim olarak kusulması beni hasta ediyor.
0
Nightwalker
Anonim olarak insanların istediğini ortalığa kusmasına bir son vermenin zamanı gelmedimi hala. (bkz. bilişimci imam vakası.)
0
redial
Evet , boyle duvara konusuyormus gibi hissediyo insan...
0
o_ozardic
Bitli baklanın kör alıcısı olur. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

FZ

Benjamin Kuipers, MIT'de, Tufts'ta ve University of Texas'ta çalışmış, AAAI ve IEEE üyesi bir bilgisayar bilimleri profesörü. Uzmanlık alanları arasında yapay zekâ, bilişsel haritalar, kalitatif simülasyon gibi konular mevcut.

Kuipers, Why don't I take military funding? (Neden askeri fonlardan faydalanmıyorum?) başlıklı yazısında araştırma ödenekleri söz konusu olduğunda neden kesinlikle askeri araştırmalardan yahut ordu tarafından desteklenen kurumların araştırmalarından ve paralarından uzak durduğunu anlatıyor.

Open Source Savaş olabilir mi?

anonim

"Bilgisayar bilimleri dışında başka alanlarda open source olabilir mi?" diye aklımızı akıtmaya başladığımızda, doğal olarak kavramın kendisini düşünmeden önce mevcut sistemlerle karşılaştırma yaparız.

İxir Strikes Back

sundance

Türk Internet aleminde bir ilke imza atan İxir, iki-ayda-bir'sel hale getirdiği işten çıkartma festivalinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Kabul ediyoruz o kadar alıştık ki "Nasıl olsa kadrolu değil bunlar, savalım gitsin" yaklaşımına ve bunun artık pek de bir haber değeri kalmamasına, ama yine de bu sefer önemli.

Çünkü çıkartılan yaklaşık 100 kişi ile birlikte İxir`de işten çıkartılacak ADAM kalmadı.

Paul Graham Çeviri Hareketi

sundance

Bazılarımızın 40 Milyon Dolarlık Adam olarak tanıdığı Paul Graham, bir dolar milyoneri ve Lisp hackerı olmanın yanısıra çok da başarılı bir makale yazarı.

Birçok konuda yazdığı makaleleri zaman zaman Fazlamesai'de de çevrilerek yayınlanan Graham, tam bir günümüz filozofu.

Ufuk açan bu makaleleler şahsen benim o kadar ilgimi çekti ki, Türkçe'ye çevirmek için bir çalışmaya başladım. Birkaç ay içinde bütün makalelerini çevirmeyi planlıyorum, umarım beğenirsiniz.

İlk makale Writing, Briefly'nin çevirisi huzurlarınızda.

fazlamesai.net'e soralım: Satıcılar neden OO.org yüklü bilgisayar satmıyor?

FZ

Soru orijinal değil, açık, özgür kod dünyasının ve Debian camiasının öncü isimlerinden Bruce Perens'e sorulmuş bu soru bir röportajda. Bruce Perens de bu konudaki şaşkınlığını gizlemiyor:
Eğer OpenOffice.org bu kadar makul bir alternatif ise neden donanım satan şirketlerin gittikçe artan oranda bu yazılımın kurulu geldiği bilgisayarları sattıklarını görmüyoruz?

Açıkçası bir bilgisayar satıcısının bakış açısından baktığımda neden her satılan PC´ye bir OpenOffice yüklemediklerini anlamıyorum. Bunu yapabilecek durumdalar, bu onlar için gayet kolay bir iş.

Belki de gidip o satıcılarından birine sormalıyım bunu ancak şu salakça cevabı almaktan korkuyorum: 'O yazılımı download edebilirsin.' Kimbilir belki de pazarlama dahileri henüz oralara varamamıştır.