Ben Robot, Sen Microsoft

0
FZ
Robotics Studio, robotik ile uğraşan yazılımcıların VB.NET, C#, JScript, IronPython gibi dillerle değişik robot platformlarına yönelik kod geliştirmelerini sağlıyor.

Adı geçen yazılım süiti aynı zamanda bir simülatör de içeriyor ve gerçek dünyayı hassas olarak modelleyebilmek için de Ageia'nın PhysX motoru Microsoft tarafından lisanslanmış durumda. Şu anda Beta sürümünde olan yazılım geliştirme sistemi "Community Technology Preview" olarak indirilip denenebilir halde.

Kaynaklar: MS PressPass, ArsTechnica.

İlgili Yazılar

Microsoft´tan Palladium Demosu

tongucyumruk

Microsoft Watch'ta çıkan habere göre Micros~1, mayıs ayında New Orleans'ta yapılacak WinHEC'te Palladium teknolojisinin demosunu yapacak. Palladium hakkındaki son haberlere göre Micros~1 trusted root'un adını "Nexus" olarak belirlemiş durumda. Palladium teknolojisinin Longhorn Server 2005 ile hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Not: Nexus ismi size de bilgisayarların insanları yediği filmlerden fırlamış gibi gelmiyor mu?

Indeo codecler ve Microsoft XP

redogre

Microsoft XP ile beraber indeo codeclerden desteğini çekti. Bunu ısrarlar sonucu XP kurduğum makinam eski animasyonları oynatamayıp, codec download için MS'e bağlandığında anladım. MS sizi Ligos'un sayfasına yönlendiriyor, orda da indeo codeclerin MS desteğini çektiği için artık ücretli olduğu yazıyor. Fiyatı 14.95$

Bugüne kadar yaptığım işlerin %80 i indeo codecle sıkıştırılmıştı. "Eee, parayı bastır, al o zaman" demek kolay ama bu hiç bir işe yaramaz çünkü artık yeni makinalar kullanan müşterilerimde bu işleri göremiyecek. Yapmam gereken eski bir sistemde dosyaları açıp, başka bir codec le tekrar sıkıştırmak. Yer problemi yüzünden sourceları saklamadığım düşünülürse bu çevrimde tüm eski işlerimin çamura döneceği açıkça ortada. BRAVO MS BRAVO

JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

murat09

WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.

Kılıçla yaşayan kılıçla ölür: MS'den de eleman çalarlar!

sundance

Büyük bilişim firmalarının, küçük rakip firmaları satın alması, satın almanın sözkonusu olmadığı durumlarda ise, elemanlarını milyon dolarlık transfer ücretleri ile transfer etmesi alışılageldik bir hareket oldu günümüzde.

Braindrain (beyin kurutması) olarak da adlandırılan bu hareket yüzünden 1997 yılında Borland Microsoft'a 30 ay içinde 34 üst düzey danışmanını alıp, Microsoft'da benzer görevlere getirerek haksız bilgi ve işgücü naklinde bulunduğu iddiasıyla dava açmıştı.

Görünen o ki sektörün en büyüğü Microsoft bile yeri geldiğinde bu yöntemden kurtulamıyor: Dün açıklanan bir habere göre, Microsoft'un arama teknolojileri ve Çin'le ilgili planlardan sorumlu yöneticisi Kai-Fu Lee'yi Google transfer etmiş! Ve Çin'de kurmayı düşündüğü yeni arge departmanının başına getirmiş.