Becer Şu İşi!

0
FZ
Vahşi BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe iş arayanların karşılaşabileceği abuk sabuk durumları gözler önüne sermek isteyen güzide bir arkadaşımızın yaptığı Becer Şu İşi! isimli web sitesi bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor :-P
Daha önce "Çok iyi seviyede ASP, VBScript, JavaScript, SQL, C++, Java, Assembler, Tcl/Tk, UML, Photoshop, Dreamweaver, Flash, CISCO bilen programcı (!) aranıyor. En az 2 yabancı dil bilmesi, askerliğini yapmış ve 30 yaşının altında olması tercih sebebidir." şeklindeki müthiş iş ilanları ile karşılaşmış olanların gülümseyerek takip edecekleri sitelerden biri olmaya aday ;-)

Görüşler

0
o_ozardic
iyi bi de masterını yapmis falan demememisler :D
0
redial
Bun abenzer bir ilani belki kufreder rahatrlarim dusuncesiyle aramis, karsimdaki zavalliyi gorunce kufretmekten vazgecip sormustum, -bu kadar seyi neye dayanarak istiyorsnuz, elinizde bu dunya disi varliktan hic var mi?- seklinde;
bilgisayarlara bakan bir cocuk varmis, bir gun patronla maas zammi yuzunden birbirlerine girmisler, eleman mesainin ortasinda cekmis gitmis, bunlar da hemen cocugun cv sini bulup orda ne varsa aynisini yazmislar :)

zaten, yukaridaki kadar isi yapan adama -bizim bilgisayarci- seklinde hitap eden birine ne soyleyebilirsiniz ki?

FZ nin deyimi ile derin bir tefekkure dalmaktan baska ne var?
0
FZ
Bir e-ticaret olayı için doktorasını yapmış, SQL üzerinde 15 yıl deneyimli, Solaris ve MS sertifikalı, 29 yaşından gün almamış, askerliğini yapmış eleman arıyoruz. Sorumluluk sahibi, az laf çok iş yapabilecek biri (yani çöplük haline dönmüş projeyi haftasonları da çalışarak ve bize soru sormayarak kendi kendine ayağa kaldıracak biri). Ücret makuldur (yani biz gayet makul olduğunu düşünüyoruz ve önemli olan da bu zaten) :-P :-P :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Milletvekilleri sanal âlemde sitesiz kaldı!

FZ

Milletvekillerinin internet sitelerinin bir hafta önce çöktüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, konuyu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a götürdü. Çerçioğlu soru önergesinde, sitelerin kurulması işinin ahbap çavuş yöntemiyle bir şirkete verildiğini, şirket iflas edince sitelerin de ortada kaldığını belirtti.

TBMM'nin de kendi imkânlarıyla internet sitesi kurabileceğini vurgulayan CHP'li vekil, "Site kurucusu şirketin iflas etmesiyle site çökmüş ve milletvekillerine ait bütün bilgiler yok olmuştur. Bu uygulamada sizleri yanlış yönlendiren bürokratlarınız hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Milletvekillerine ait bilgiler, bu şirketten alınmış mıdır; bu bilgiler şirketten alınıp, Meclis çatısı altında web sitesi açılarak uygulama devam ettirilecek midir?" diye sordu. Çerçioğlu, sonucu tahmin ettiği için kendisinin bu şirkete site kurdurmadığını da belirtti.

Kaynak: Radikal

BlackBerry'ye yasak

tongucyumruk

Önceden belirteyim, ne RIM'e ne de BlackBerry adlı cihazlara hiç sempati beslemem. Şimdi devam edelim...

Konumuz RIM (Research In Motion) adlı şirket tarafından üretilen BlackBerry cep telefonları ve onların mesajlaşma sistemi. Bu mesajlaşma sistemi RIM'in İngiltere ve Kanada'da bulunan sunucuları üzerinden diğer kullanıcılar ile iletişim kurmanızı sağlıyor. Bildiğimiz SMS'in aksine bu mesajlar sunucu ile telefon arasında tamamen şifrelenmiş bir biçimde iletiliyor. Bu sayede iki BlackBerry kullanıcısı arasındaki mesaj iletişimini dinlemek imkansız oluyor. Tabii bizim BTK başkanı Acarer durur mu, hemen yapıştırmış cevabı: Mevzuata uyacaklar, yoksa erişim engeli yolda

Yunan Türk Dostlugu(!)

PCc0d3r

Akşama doğru canım çok sıkıldı şu eski hack siteleri vardı ya gardiyan.com cehennem.com gibi efsane diye nitelendirebileceğim siteler (yani en azından 4-5 sene önce benim gözümde öyleydiler) işte onlara bir göz atayım dedim. gördüğüm manzara şöyle; "yunanlılar turk sitelerini gün be gün hack`liyor". açıkçası çok canım sıkıldı. Bizimkiler de karşı tarafın sitelerini hacklemişler.

Türk bilim insanı Japonlar'ı dolandırdı

anonim

Geçtiğimiz yıllarda 4 üniversitede yaşanan intihal olayını yeni unutmuşken bu kez de Tokyo Üniversitesi bir Türk bilim insanının doktora derecesini iptal etti. Karar 130 yılını devirmiş üniversitenin tarihinde bir ilk.

Şirketlere Web Sitesi Zorunluluğu Geliyor

o_ozardic

turk.internet.com'da yer alan bir habere göre şu anda taslak halindeki yasa tasarısı ile şirketlere elektronik ortamlarda birtakım yeni olanak ve zorunluluklar geliyor.