Becer Şu İşi!

0
FZ
Vahşi BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe iş arayanların karşılaşabileceği abuk sabuk durumları gözler önüne sermek isteyen güzide bir arkadaşımızın yaptığı Becer Şu İşi! isimli web sitesi bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor :-P
Daha önce "Çok iyi seviyede ASP, VBScript, JavaScript, SQL, C++, Java, Assembler, Tcl/Tk, UML, Photoshop, Dreamweaver, Flash, CISCO bilen programcı (!) aranıyor. En az 2 yabancı dil bilmesi, askerliğini yapmış ve 30 yaşının altında olması tercih sebebidir." şeklindeki müthiş iş ilanları ile karşılaşmış olanların gülümseyerek takip edecekleri sitelerden biri olmaya aday ;-)

Görüşler

0
o_ozardic
iyi bi de masterını yapmis falan demememisler :D
0
redial
Bun abenzer bir ilani belki kufreder rahatrlarim dusuncesiyle aramis, karsimdaki zavalliyi gorunce kufretmekten vazgecip sormustum, -bu kadar seyi neye dayanarak istiyorsnuz, elinizde bu dunya disi varliktan hic var mi?- seklinde;
bilgisayarlara bakan bir cocuk varmis, bir gun patronla maas zammi yuzunden birbirlerine girmisler, eleman mesainin ortasinda cekmis gitmis, bunlar da hemen cocugun cv sini bulup orda ne varsa aynisini yazmislar :)

zaten, yukaridaki kadar isi yapan adama -bizim bilgisayarci- seklinde hitap eden birine ne soyleyebilirsiniz ki?

FZ nin deyimi ile derin bir tefekkure dalmaktan baska ne var?
0
FZ
Bir e-ticaret olayı için doktorasını yapmış, SQL üzerinde 15 yıl deneyimli, Solaris ve MS sertifikalı, 29 yaşından gün almamış, askerliğini yapmış eleman arıyoruz. Sorumluluk sahibi, az laf çok iş yapabilecek biri (yani çöplük haline dönmüş projeyi haftasonları da çalışarak ve bize soru sormayarak kendi kendine ayağa kaldıracak biri). Ücret makuldur (yani biz gayet makul olduğunu düşünüyoruz ve önemli olan da bu zaten) :-P :-P :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kusura bakmayın, anadilinizin sözcükleri lisanslı, veremeyiz!

FZ

Birkaç hafta önce Türk Dil Kurumu sitesine gidip bilgi formunu doldurmuş ve "Türkçe Sözlük"ün veritabanını istemiş, nereden ulaşabileceğimi sormuştum. Söz konusu veritabanına erişmenin doğal hakkım olduğunu düşünüyordum çünkü TDK bir devlet kurumu idi, bizim vergilerimizle maaşlarını alan devlet memurlarını bünyesinde barındırıyordu ve ortaya konan eser de görev bağlamında yapılmıştı.

Maalesef kendilerinden hiçbir ses seda çıkmadı. Ancak öğrendim ki bir başka araştırmacı da benzer başvuruda bulunmuş ve başvurusundan 1 yıl sonra şöyle bir cevap almış:

Minicom : Pazarlama stratejisi mi? MIT'i anlayamamak mı?

darkhunter

e-kolay AMD teknolojisini kullanan bir "bilgisayarımsı"yı internet üzerinden satışa çıkardı.

Aylık 20-30 YTL'yi 24 ay boyunca ödeyerek sahip olabileceğiniz bu şey, AMD Geode GX işlemcili ve Windows CE işletim sistemi kullanıyor. İlk görüşte "minik pc kasası" piyasasına atfen tasarlandığını sanmama rağmen, ucuza mal edilmesi (!) ve işletim sisteminin PalmOS yada SymbianOS tarzı fabrika ayarlarına geri dönülerek temizlenebilmesi gibi özelliklerinin var olması bu düşüncemi çürüttü...

Durumu incelemek için de mi savcı lazım?

experience

Türkiye'de internet hakkında düşünceniz nedir bilmem ama belki şuna bi goz atmak istersiniz.(Ed: Tabi isteriz ama umarım bir dahaki sefere siz de Türkçe karakterlerle yazmak istersiniz :)
Gectigimiz ay dedicated sunucumuzun da barındığı serverlara DDOS saldirilari olmustu. Saldırılarda ortalık biraz karışmış ve bize de ISPmizden mailler gelmişti. Sistemini koruyun vs. tadinda. ve bize bazi loglar maillemişlerdi. Bariz syslog'ları idi, saldırılara yönelik. Yani bu logları ciddiye almışlardı.
Bundan yola çıkarak bizim serverımıza sürekli saldıran bir saldırgani logları ile beraber Türk Telekom'a bildirmeye karar verdim. Ve şu emaili yazdım.

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.

Yaşasın Internet, yaşasın sansür!

anonim

Internet üzerinde Türkçe yayın yapan ve güncel medya eleştirisi konusunda haklı bir şöhret sahibi olan MEDYAKRONİK geçen hafta aldığı bir kararla maalesef hem bu şöhretine gölge düşürdü hem de ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomikpolitik durumu ve büyük sermaye bağlantılı medya gruplarının nelere kadir olduğunu bir kez daha gösterdi.