Balık İçin Teşekkürler... (ya da Google ve Deniz Ürünleri Üstüne...)

0
FZ
Günlük "siyasi" (!) gazetelerimizin vazgeçilmez öğelerinden biri de arka sayfalarında ya da sağlık köşelerinde mütemadiyen "günde 1 elma yiyin 10 yıl daha çok yaşayın, ayda 1 kadeh şarap için malı götürün, başka işi gücü olmayan bilimadamları allem edip kallem edip fon aldılar sonra da gittiler 3 haftada bir salkım üzüm yemenin ve sabah kalktığınızda 2 dk. nefesinizi tutmanın sağlığa olan süper etkilerini araştırdılar" şeklinde haberlerin çıkmasıdır.

"Cognitive" ve "cognitive science" konuları ile ilgili abone olduğum Google News Alert servisi e-posta kutumu son 1-2 haftadır "balık" üstüne e-postalara boğunca dayanamadım, paylaşmak istedim. Uyanın ey ahali, haftada 1 öğün yenen balık sizin aptallaşmanızı engelliyor, olmadı geciktiriyor. İnanmayan Google'a sorsun! ;-)

Görüşler

0
sefalet
O zaman arsenik en çok balık ve deniz ürünlerinde bulunur diyerek kafaları bulandırayım.
0
ttk
Yani, "balık ye, (muhtemelen) daha erken mevta ol kafan dinç gidesin" mi oluyor bu işin özeti :)
0
realist
Her gün bolca balık yerseniz emr-i hak vukû bulduğunda kabir ziyaretçiniz hiç eksilmez.
0
FZ
Şaka bir yana, yazılanlara bakınca konunun Omega-3 asidi ile ilgili olduğu görünüyor. FDA'nın da geçen sene bu maddenin etkilerine dair yaptığı bir duyuru mevcut.

Heyecana yol açan makalelerden birisi ise 6 yıllık bir çalışmaya dayanan, Archives of Neurology'de çıkan Consumption of Fish and n-3 Fatty Acids and Risk of Incident Alzheimer Disease başlıklı makale, bir de yine aynı ekibin bu çalışmanın devamı olarak yazdıkları güncel, Fish Consumption and Cognitive Decline With Age in a Large Community Study başlıklı makale (şu anda tam metni kamuya açık).

Siz bunları okuyadurun, ben balık pazarında alışverişe çıkıyorum :-P
0
anonim
Hmm... kaynak olarak link veremeyeceğim ama BBC nin Ntv de yayımlanan "İşte İnsan" belgeselinin bir bölümünde izlemiştim. Okulda başarısız olan ilkokul çocukları üzerine bir araştırma yapıyorlardı. Deney grubuna günlük olarak balık yağı hapları verdiklerinde çocukların yalnız okula ve derslere değil okumaya ve araştırmaya olan ilgisinin de ciddi miktarda arttığını gözlemlemişlerdi ( ve bunlara paralel olarak okul başarılarının da tabii ki...).
0
malkocoglu_3
Dr. Peter D'Adamo'nun "Kan tipine gore diyet" yontemine gore her balik herkes icin yararli degildir; Hatta bazi baliklar kisi icin zararli bile olabilir. Mesela hamsi, karides, yengec, B kan grubu icin zararlidir, vs. Daha fazla detay ve tum yararli/notr/zararli yiyecek listesi icin, D'Adamo'nun konu hakkindaki kitabina bakabilirsiniz. Turkce'ye cevirisi de yapildi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e Soralım: Test Driven Development Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

anonim

Aslında uzunca bir süredir haberim var TDD den ancak bir türlü daha ayrıntılı incelemeye fırsat bulamıyordum.

Beni ateşleyen artima.com daki bu makale ona gelen yorumlar oldu. TDD sizce yeni bir yaklaşım mı? Yoksa büyük çaplı projelerde onlarca test yazdıktan sonra detaylı iş tanımları yazmaktan bir farkı yok mu ?

Not: Bu arada makaledeki M$ye ait linkin M$ tarafından sitelerinden kaldırılmış olması bir diğer ilginç nokta...

Pasaportumdan Çip Çıktı

redogre

Google Çekleri

butch

Türkiye spam konusunda dertli

cbc

Sophos'un elindeki veriye göre Türkiye en çok istenmeyen e-posta yollayan ülkeler listesinde 3. sırada. İşin üzücü kısmı listenin ilk iki sırasındaki ülkelerin hallerinde iyileşme varken Türkiye daha kötü bir duruma gelerek 3. sıraya 'tırmanmış'. Detaylı bilgi haberin devamında. Kaynak: /.

Sundance de Apple'a geçti - 1

sundance

Geçtiğimiz haftalarda Linus Tornvalds'ın artık Apple tabanlı bir laptop kullanmaya başladığını haber yapmıştık. Bu ayın başında meşhur Lisp hackerı Paul Graham da Mac'in Dönüşü makalesinde ibook ve powerbookların hacker camiasında popülaritesinin artmasından bahsetmişti.

Uzun zamandır 12inch ufak tefek bir laptop almayı planlıyordum, i386'mı olsun yoksa powerpc'mi diye düşünürken, bir arkadaşımın G3 ibook'unu satmaya karar verdiğini duyunca harekete geçtim. Bu makale i386'dan powerpc'e geçişde ne gibi kolaylıklar ve zorluklar yaşadığımın iki bölümlük hikayesidir.