Asus EePc Linuxlanıyor

0
3lobyte
Netbook pazarındaki rekabet üretici firmaları yeni arayışlara itiyor, Android kullanılacak netbook haberlerini duymuştuk ancak asus farklı bir yola gidiyor.
Asus intel tarafından temeli atıldıktan sonra Linux Foundations'a devredilen moblin projesi üzerindenyürümeyi planlıyor, henüz resmi bir açıklama yapılmasada söylentiler Windows'suz bir sistemin ekonomik avantajını kullanmak için böyle bir yola çok kısa sürede geçeceğini söylüyor.

Moblin netbooklar için özel olarak geliştirilen arayüzü ve çok hızlı boot süresi ile ciddi bir alternatif olacak gibi görünüyor.

moblin.org sitesinden özelliklerinin incelenebilecek linux dağıtımının arayüzü oldukça basit ve netbook kullanıcılarının internet, mail, sosyal ağ, müzik, resim ve film depolama ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda.

Görüşler

0
urxalit
Yalnız "basitleştirilmiş" arabirimler tutmadı. İnsanlar akıllı bir telefondan çok bir bilgisayar aldığından normal Windows ya da Gnome/KDE'de neler yapıyorsa aynısını yapmak istiyor, kısıtlama olmayan bir işletim sistemi istiyor.

Ayrıca Intel'in Android trenine binme olasılığı da var gibi..

Moblin'in geleceği ne olacak, proje Android'le birleşecek mi zaman gösterecek..
0
ZZombie
Basitleştirilmiş arabirimler konusundaki görüşlerinize tamamen katılıyorum. Şahsen çok cicili bicili bir ekran da olsa ben siyah ekranda komut yazmayı seven biriyim. Ve bu türde basitleştirilmiş bir cihazda da masa üstünde kullandığım uygulama kolaylığını yakalamak isterim.

Moblin projesi devam eder diye düşünüyorum. Fakat konu sadece moblinde de kalmayacak. Piyasaya çıkan farklı mini notebooklar sebebei ile moblin benzeri linux dağıtımlarına yönelik çalışmalada da hız kazandı. Yakın zamanda temel kullandığımız linux sistemlerin hafif versiyonları da çıkabilir diye düşünüyorum.

NOT : Buradaki bahsettiğim hafiflik kullanılan platforma göre optimize edilmiş/derlenmiş vs olmması. Hali hazırdaki uygulamarımızı fazla zorlanmadan zati geçirebiliyoruz.
0
3lobyte
moblin bir ara yüz var okay ama gnome de çalışıyor anladığım kadarıyla live sürümünü indirip denemek lazım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux`da KYLIX ile Görsel ve Hızlı Programlama

FZ

Bilgi işlem camiasındaki öncü şirket Borland'ı tanımayan, bilmeyen yoktur herhalde programcılar arasında.

Görülen o ki Borland firması gene bir öncü olarak Linux yazılım geliştirme dünyasında nicedir eksikliği çekilen (Java araçlarını saymazsak) Görsel Hızlı Program Geliştirme (VRAD - Visual Rapid Application Development) aracı olan Kylix'i piyasaya sürdü. Bir nevi Delphi for Linux olan bu aracın Linux yazılım dünyasını nasıl etkileyeceğini göreceğiz bir süre sonra.

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Linux Kernel Fonksiyonlarını 'Hook'lamak

anonim

Linux çekirdeğindeki bir fonksiyonun işleyişini ona zarar vermeden değiştirmek istediğimizi düşünelim. Kaynak kodları değiştirir tekrar derleriz ancak bu yazıda daha farklı bir yöntem izleyecegiz ve hafızadaki kernel'a tamamen geçici bir yama yapacağız.

Summer of Code başvuru süresi uzatıldı

hayalci

Google Summer of Code 2008 için başvuru süreleri 7 Nisan'a kadar uzatıldı. Ayrıca aşağıda, 2007 Summer of Code'a katılan ve başarılı olan Çağatay Çallı'nın bir ay kadar önce yazdığı yazıyı bulacaksınız. Başvurulabilecek projeler arasında Pardus da var.

Gelecek A.Ş.'den Her İhtiyaca Yönelik Kolay Linux

anonim

Gelecek Desktop Vision

Gelecek A.Ş.'nin son ürünü Gelecek Desktop Vision, son yıllarda hızla değişen ve gelişen donanımlara, buna bağlı olarak ortaya çıkan ürünlere büyük bir uyumlukla çalışan ve diğer yandan yazılımlarda meydana gelen değişikliklere ve farklılıklara uyum sağlamış ayrıca tüm bunları çok modern, çok gelişmiş bir arayüzle (2 ve 3 boyutlu) ve kolaylıkla son kullanıcıya desteğiyle birlikte ulaştırmaktadır.