Apple-IBM ortaklığı ve G5 piyasada

0
Evil_Empire
G4 işlemcili bilgisayarını, Motorola ve IBM ortaklığıyla çıkaralı uzun süre geçen Apple, Power Mac G5 ile dünyanın en hızlı kişisel bilgisayarını ürettiğini iddia ediyor.

IBM'in Power4 işlemcisi baz alınarak üretilen 64 bitlik işlemci, yine IBM fabrikalarında bakır kullanılarak üretiliyor. İşlemci, 1GHZ FSB, 8 GB fiziksel RAM adresleyebilme, 4 terabyte'a kadar RAM desteği ile geliyor.
Apple'ın ürettiği, G5 işlemcili, Serial Ata Disk, 8X AGP, PCI-X gibi özelliklere sahip makinenin tasarımı da ayrı güzel. Kasanın alüminyumdan yapılmış, ızgarayı andıran yapısı, çok düşük hızlarda çalışan fanlarla soğutuluyor ve gürültü düzeyi normal bir PC ile kıyaslanamayacak kadar düşüyor. G4 makinelerin de sessiz çalıştığı söylenebilir ama G5, G4 ten 3 kat sessiz çalışıyor.

Makineler 1999$'dan başlayan fiyatlarla satışta.
Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Görüşler

0
FZ
Çenem düştü, ağzımın suyu aktı... Banka soymaya gidiyorum ben :-P
0
butch
bekle beni, ben de gelicem
0
larweda
Hangi bankaya gidiyosunuz? :)
0
Challenger
Beni de alın. İyi cephane bulabilirim!
0
crematorium
kambersiz düğün olmaz! Ben de geliyorum! ;)
0
murat09
iyi de abi bi MAC için hayatımızı karartmaya değer mi. ne de olsa çok gelişmiş hesap makinesi :Pp
0
crematorium
öyle deme corç öyle deme! :) G5 ve MacOS için değer! ;) Duron 800'de Win XP ile neler çektiğimi bir bilsen... eehehhe
0
St
Eee arkada$ sen ba$tan kaybediyosun zaten, ne o ole pencere falan? :).

Linux, it's now safe to turn ON your computer! ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linus Torvalds da Apple Macintosh Kullanmaya Başladı!

FZ

Zaman zaman Debian GNU/Linux geliştiricilerinin, James Gosling gibi UNIX, Java, vs. üstadlarının Apple tercih ettiklerini duyar, allah allah derdik, bir hikmeti, bir bildikleri var diye düşünürdük... Ancak son duyduğumuz haberden sonra daha ciddi düşünmeye başlamanın zamanı geldi!

14 yıl önceki USENET e-posta duyurusu ile x86 işlemci kullanan PC'lerde UNIX devrimini başlatan Linus Torvalds da Apple kullandığını itiraf etti! 2 GHz'lik bir G5 (yani PowerPC 970). Evet, artık şapkaları önümüze koyup yeniden düşünmenin zaman geldi. Torvalds'ı da kaybediyoruz galiba. Adam artık x86 için geliştirdiği linux çekirdek yamalarını test etmeden gönderiyormuş, başımıza taş yağacak! :-P

Motorola PPC 8500 1GHZ Hazır

anonim

Motorola sonunda 1Ghz PowerPC işlemcisini bitirdi ve önumuzdeki 2 yıl içinde seri üretime geçileceğini ve tüm Mac`lerde olacağını duyurdu. Intel 1.4 Ghz`i çıkardı fakat halen PowerPC 800Mhz ile Intelin 1.4 GHz`inden daha büyük bir performans sergilemekte, Intel 32 bit mimaride kaldığı sürece PowerPC Intel`in hız olarak herzaman önünde olmaya devam edecek gibi görünüyor. Kimbilir Intel 64 bit`e geçiş yaptığında Motorola ve diğer RISC işlemci üreticileri de 128 bite geçiş yaparlar. Galiba Intel herzaman arkadan gelicek gibi gözüküyor.

Micros~1, MAC için IE desteğini çekiyor

yilmaz

Microsoft, sitesinde 31 Ocak itibariyle MAC için Internet Explorer 'a destek vermeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda ufak bir de not var Safari kullanın diye. Microsoft da artık başka browser tavsiye ediyorsa :)

PowerBook G4 Bataryalarında Üretim Hatasından Kaynaklanan Değiştirme Kampanyası

parsifal

Apple, Ocak2004-Ağustos2004 arasında satılan PowerBook G4 Alüminyum ürününün bataryalarını üretim hatalarından dolayı değiştirme kampanyası başlattı.
Detaylı Bilgi için...

Apple´ın Yeni Internet Tarayıcısı Konqueror Tabanlı

FZ

Apple'ın yeni Internet tarayıcısı Safari, açık kodlu Internet tarayıcılarından Konqueror temel alınarak geliştirildi.