AMD`den geri adım.

0
conan
AMD 2003'ün ikinci çeyreğinde yaklaşık 2000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bu AMD'nin çalışanlarının %15'i demek oluyor. Açıklamaya göre işten çıkarılanlarla 2003 masraflarında 350 Milyon $ azalma olacakmış. İşten çıkarılanlar arasında şirketin ABD, Avrupa ve Asya çalışanları da bulunuyor. AMD CEO'su Hector Ruiz'e gore "AMD'nin başarısı ancak çok güçlü bir finansal taban oluşturmakla sağlanabilir'miş. 3. Çeyrekte beklenen satışı yapamayan AMD'yi zor günler mi bekliyor acaba :(

İlgili Yazılar

Mikroişlemci Üzerinde Yumurta Pişirildi!

FZ

Yanlış okumadınız! İngiltere'deki bir bilgisayar meraklısı, Athlon mikroişlemcisi üzerinde yumurta pişirip, afiyetle yemiş.

11 dakika boyunca çalışan mikroişlemci, yaydığı termal enerjinin büyük bir kısmını üstündeki plakaya aktarmış ve bu sürecin sonunda kızaran işlemci değil yumurta olmuş.

Efsane Nokia 770 için yeni OS 2006 update çıktı!

banger

Nokia'nın internet tableti 770 için yeni update kullanıcılara sunuldu. Önemli değişikler mevcut. Daha fazla bilgi için bu adresi download içinde bu adresi kullanbilirsiniz.

Derinlik sahibi videolar

tongucyumruk

3DV Systems tarafından duyurulan bir sisteme göre artık kameralarla kayıt yaparken derinlik bilgisini de görüntünün içine gömmek mümkün olacak. Belki henüz 3D filmler çekemiyor ama özellikle key framing konusunda bir devrim yaratmaya aday gözüküyor. JVC şimdiden bu sistemi kullanan bir kamerasını duyurdu.

Sistemin en önemli getirilerinden biri artık çekilen görüntüden bir kısmını ayırmak için görüntüyü tek renkli bir ekranın önünde çekmek zorunda olmamanız. Sistem görüntüdeki derinliği ölçmek için infrared ışınlardan faydalanıyor. Bu kızılötesi ışın yoluyla elde edilen derinlik bilgisi her frame için ekstra bir ZBuffer frame`inde tutuluyor. Şimdilik oldukça pahalı makinalarda ve profesyonel sistemlerde kullanılıyorsa da kullanıcı seviyesine inebilirse çok eğleneceğiz demektir.

Konuyla ilgili Slashdot`ta çıkan haber.

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.

Amiga One - Geliyor mu ?

sundance

OS News haberine göre yeni Amiga yakında çıkıyor.

\r\r \r\r Özelliklere bakarsak:

\r\r -AmigaOne ATX motherboards 600 MHz G3 PowerPC CPU
\r -10/100 ethernet
\r -USB
\r -AGP (2xSpeed), AC97 Soundchip, MC97 modem
\r -UDMA100 IDE controller
\r -600 Euro fiyat (Amigacıların saçları beyazlamadan çıkartsalar iyi olur demekten başka bir şey gelmiyor elimizden :)