Amca, Zenginlikten İnsanlık İyidir... Teşekkür Ederim

0
FZ
Çocuklarımıza yardıma dair gelen bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim, güzel işlere vesile olur ümidiyle. (Metnin benzerine buradan da erişebilirsiniz.)

Sevgili Dostumuz,

Okullar açılırken köy ve varoşlardaki ilköğretim ögrencilerinin basit kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan "Mektuplu Kırtasiye Yardımı Kampanyası"nın altıncısına basladık.

Aktif Dağıtım olarak her öğretim yılı başında düzenledigimiz bu kampanyalarımızla bugüne dek 135.000 küçük arkadaşımıza yardım paketi ulastırdık.

Kampanyamızda, sizden topladığımız yardım paketlerini "yetkililere" değil, bizzat ögrencilere teslim ediyoruz. Öğrencilerin yazdığı teşekkür mektuplarını da toplayıp sizlere ulaştırıyoruz! Tüm bu hizmetlerimiz ücretsizdir!
Her paketin tek tek teslim ayrıntısını; bu güzel anların fotoğraflarını; daha önce kampanyalarımıza katılmış onbinlerce yardımseverin; öğretmenlerin vb. ziyaretçi defterindeki yorumlarını ve öğrencilerin mektuplarından bazı örnekleri web sitemizde görebilirsiniz. (Mektuplu Kırtasıye Yardım Kampanyası)

Kampanyamız 19 Eylül 2005'e kadar devam edecek. Takip eden haftalarda paketler öğrencilere teslim edilecek.

Paket (A-4 büyük zarf) içinde şunlar olacak: 1 kitap (öykü, Bilim Çocuk dergisi vb.), 1 defter, 2 kurşunkalem, 1 kalemtraş, 1 silgi, 1 cetvel, 1 kutu (6'lı) kuruboya, 1 lolipop şeker, 1 dişfırçasi, 1 küçük boy dişmacunu (... ve bir de sizin mektubunuz; iki satır yazarsanız çok iyi olur!)

Kampanyaya kendi hazırlayacağınız veya sipariş vereceğiniz paketlerle katılabilirsiniz:

A) Kendi hazırlayacağınız paketleri (zarfları) ofislerimize teslim ederek katılmak için tıklayınız: http://www.aktif.com (dikkat: 100 adetten fazla paket olursa adresinizden ücretsiz alıyoruz!)

B) Hazır paket sipariş ederek (adedi 5 YTL / 5.000.000 TL) internet üzerinden katılmak için tıklayınız: http://www.abonet.net (veya Abonet telefon: 0212 210 01 10 faks: 0212 222 27 10)

Lütfen bu e-postayı yurtiçi veya yurtdışındaki dostlarınıza da iletin. Her iletim, çok uzaklardaki bir çocuğun daha kitaba, şekere ve yaşama sevincine kavuşmasını sağlayabilir!

Saygılarımızla,

Yusuf Köse
Aktif Dağıtım AŞ Yön. Kur. Bşk.

Not: Kampanya ile ilgili soru veya önerilerinizi kucuk.arkadasim at aktif nokta com adresine yazabilirsiniz

Görüşler

0
bm
Bu caba benim cok hosuma gitti, acaba bir banner yapsalar dagitmak kabil olur mu?
0
sefalet

Destek olmak gerek bu tür girişimlere.Birde katılımı kolaylaştırmak için sms olayı yapsalar, zor bir şey mi acaba bu tür bir anlaşma sağlansa şebekelerden biriyle.Ben en iyisi bu düşüncemi e-posta olarak göndereyim onlara.
0
yilmaz
ben bildiğim uyesi olduğum forumlara yazdım bunu bakaım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Evet bizim başımız kel!

sundance

DistroWatch ana sayfasında gördüğüm bir haberi aynen çevirerek aktarıyorum.

Guadalinex (ispanyolca) Debian GNU/Linux altyapısı üzerine İspanya´ya bağlı Andolucia hükümeti tarafından geliştirilen bir GNU/Linux dağıtımı. Nihai versiyonu yayınlandığında Andolucia hükümeti 100,000 CD´i okullara ve toplum kuruluşlarına dağıtmayı hedeflemekte. Yerel dergi ve gazetelerle dağıtılacak olan cdlerin önümüzdeki birbuçuk yıl içinde iki milyon kullanıcıya hitap etmesi planlanıyor. Guadalinex 1.0´ın beşinci yayına aday sürümü 5 Şubat tarihinde downloada açıldı. guadalinex-1.0rc5.iso aynı zamanda boot edilebilir bir live CD:

Ne diyordum, ha evet başımız diyorum kel...

VikiSözlük 100,000 Maddeyi Geçti!

bm

9 Ocak 2007 tarihinde VikiSözlük 105,000 maddeye ulaştı. Bu yazının gönderildiği dakikalarda 107,455 maddeli bir açık sözlüğümüz var. Dünyada İngilizce, Fransızca, Vietnamca ve Çince'den sonra 5. sırada Türkçe VikiSözlük var. VikiSözlük, FMcilerin katkılarını da bekliyor demek için yolluyorum bunu, daha tumturaklı bir yazı yazmak da editörlere kalsın.

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1

FZ

Şu BSA’dan çektiğimiz nedir, bilmem ki? Krizler, yüksek SSK, vergi vs problemlerle savaşan KOBİ’lerimize yaptıkları baskınlar bir yana, ikide bir kerameti kendinden menkul rakamsal açıklamalar yapıp duruyorlar. Neymiş, şimdi de BSA Dünya Başkanı Robert Holleyman gelmiş ve demiş ki, Korsan Yazılımın Türk Ekonomisine verdiği zarar 5 yılda % 40 arttı. Vay canına bunu nasıl hesaplamışlar dersiniz?

Devamı: turk.internet.com

Osmanlıca Karakter Seti

butch

Pardus geliştiricileri, bir karakter seti olmadığı için bilgisayar ortamında varlığını sürdüremeyen Osmanlıca için harekete geçmiş.

Osmanlıcanın bir karakter setine sahip olacağını duymak güzel, ama en önemli konu Ali Işıngör'ün yazısında bahsettiği gibi bugüne kadar 700 yıllık tarihimize ait belgelerin bilgisayar ortamına aktarılması konusunda bir çözüm bulunmamış olması.

Bilgisayar Atıklarından Sanat Eseri

FZ

Kullanılmış disketler, bilgisayar kasaları, vs. sanat eseri oldu. Sanatçı ROŞ'un (Rukiye Onurel Şimşek) bilgisayar atıklarından yararlanarak yaptığı eserler, 11 Kasım'a kadar İTÜ Taşkışla'daki Deneme Bilim Merkezi'nde sergilenmeye devam edecek.