Ah Microsoft Vah Microsoft...

0
elrond
Bildiğimiz gibi Passport.com Microsoft`un .Net vizyonunun en önemli mihenk taşlarından biri. Passport servislerinin en güzel kullanım yerlerinden biri de e-Wallet. Evet! Bildiniz! Passport Authentication`da tespit edilen bir güvenlik açığı nedeniyle servis geçici olarak hizmet dışı. (Ne yalan söyleyeyim ben bile bu servisi güvenip te kullanmamıştım)
Microsoft sözcüsü müşterilerinin güvenliği için servisi durdurduklarını açıklamış.

Açığı yakalayın Seattle`dan Marc Slemko adlı bir Open-Source software engineer arkadaş. (Bu da çok garip değil mi?) Mark abimiz "Keşfettiğim açık çok çok basit ve tedavisi kolay ancak, Passport gibi complex bir servise fix apply etmek biraz kasabilir" buyurmuş.

Exploit, uygulamalar arası mevcut bir "cross-scripting vulnerabilities " (Türkçesini yazabilecek varsa beri gelsin ;-)' i kullanıyor. Web Servisi (Mesela Ebay) ve Mail Servisi (Hotmail) birbirleri arasında data trasfer ederken pek özenli davranmıyormuş meğer.

Kullanıcı Hotmail`e Sign-In olduktan 15 dakika sonra diğer Passport servislerine de (Wallet, Passport, My MSN, MSDN vs..) cookieler ile otamatik sign-in oluyor. Saldırı yapacak arkadaş bu 15 dakika içinde bu cookie`den faydalanabiliyor. Marc abiye olayı anlaması için 30 dakikalık bir brainstorm yetmiş ;-)

Microsoft .Net ürün müdürü Adam Sohn "Herhangi bir kullancımızın kişisel datalarının ele geçtiğine dair bir delil yok" demiş. Aynen sigara üreticilerin bir zamanlar "Sigaranın ölüme yol açtığına dair kesin delil yok" demeleri gibi değil mi...

Sevgiyle kalın.

Şuraya bakın isterseniz.

İlgili Yazılar

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM

Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

butch

Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.

Microsoft usülü Intellectual Property

Soulblighter

İki logo arasındaki 10 farkı bulun :)

Logo 1: http://www.imagine-msn.com/Spaces
Logo 2: http://www.ubuntulinux.org

Lindows'a ve daha nicelerine ismimi çağrıştırıyor diye davalar açan, ama aslında yaptığı bir çok şeyi aslında yapmayıp başkalarından araklayan Microsoft'un son hırsızlığı...

Buyrun buradan yakın!

Her açılışta hibernate!?!

sleytr

WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...