ADSL'yi Uçurma Planı

0
punky
Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.
Türk Telekom şu anda üst limiti 2 Mbit olan ADSL (hızlı internet erişimi) bağlantı hızını önümüzdeki yıl yapacağı fiberoptik kablo yatırımının ardından 20 Mbit seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, ADSL bağlantısı için kullanılan mevcut bakır kabloların 2 Mbit bağlantı hızına imkân verdiğini, bundan fazla hız kapasitesinde ADSL'nin verimli çalışmadığını hatırlatarak, önümüzdeki yıl yapacakları fiberoptik kablo yatırımının ardından, 20 Mbit hız seviyesine ulaşılacağını açıkladı.

Kaynak: Milliyet

Görüşler

0
desenturk
Peki yurtdışı çıkışta herhangi bir kapasite artırımı düşünüyorlar mı?

0
sleytr
Hong Kong'ta 1gigabit 215$, 100mbit 38$ ve 10mbit ise 16$ 'a satılıyormuş.
Bakalım ttnet'in en çok 20mbit kapasiteli
FTTH hizmeti bize kaca patliyacak.
0
Tarık
Hong Kong eski ingiliz sömürgesi olduğu için dediğin doğru olabilir. Fakat çin in kuzeyinde Shandong denilen bana göre rezil işçi kentinde 5 yıldızlı otelde internet bağlantısı 256 kbps nin üzerine çıkamıyordu. Hızı artırmak için yaptığımız ısrarlarımıza(+rmb +$) rağmen (ki çinlilerle ingilizce konuşmak ölümden beter) sonuç şu : çin hatları olağanüstü kötü ve telekomları çok kötü çalışıyor ya da özel bir filtreleme sistemi, vekil sunucu sistemiyle çalıştırıyorlar. Zamanım elvermediğinden tüm Çin'i incelemedim ama "Çin de internet çok hızlı ve ucuz ağabey" diyen adama pek inanamıyorum. Bildiğim kadarıyla hakkaniyetli hizmet veren tek yer kanada devleti ve bazı kuzey ülkeleri.
0
sleytr
Kim "Çin'de internet çok hızlı ve ucuz" dedi? Kaldı ki Çin gibi dev bir ülkede belirli bir hizmet kalitesini yakalamak elbette bir çok Avrupa ülkesine göre daha zordur. Ancak yazdıklarınızdan "dünyada hızlı ve ucuz internet erişimi olan pek fazla yer yok" anlamını çıkarıyorum ki internete en pahalıya erişen insanlardan biri olarak buna katılmam pek mümkün değil.
0
osteosit
Peki ya eski bakır hatlar ne olacak?

Eski hatlar sökülecek mi yoksa alternatif olrak sadece 1-2 Mbit'e kadar bağlantı isteyenlere sunulacak mı?

Ayrıca TT yine yeni altyapının da tekeli olacak mı? Olmaması gerekiyor sanırım.
0
arif_dn
Telekom 20mbit'e çıkarmadan önce yurtdışı çıkışlarını arttırsın, herkese 2mbit verdiğinde yurtdışı çıkışlarının felç olacağını herkes biliyor. Bu yüzden önc eyurtdışı çıkışlarını arttrısınlar da sonra 20mbit yaparlar.
0
towsonu2003
ttnet? 20Mbit? hehehe

araba fiyatina interneeeeet! geeeel geeeeel (arkayi 6layin abiler ablalar)...

...
0
Guardian
kota sınırı ve fiyatlandırma adına bir açıklama yapılmamış! :)
0
towsonu2003
20Mbit'in aylik kotasini 5 MB yaparlarsa ne komik olurdu ;) "olmaz demeyin sansinizi deneyin"... ;)
0
Tugba
O Paul denen adamın saçmalıyor.
0
towsonu2003
hı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet B*ktur!

FZ

Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek:

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .

OECD Internet kullanım istatistikleri

sundance

OECD ülkeleri arasında altı ayda bir yapılan istatistiklere göre, Aralık 2006 itibariyle Türkiye, geniş bant kullanımında Meksika'nın hemen önünde yeralmış.(30/31)

Türkiye'nin hemen önünde ise Yunanistan bulunmakta. DSL/Kablo ve Fiber bağlantılarının gözönüne alındığı Bu istatistiklerde önemli bazı veriler var.

Matematik Dosyası

FZ

Matematik Dosyası Türkçe içerikli ve genel amaçlı bir matematik sitesi.

Söz konusu sitedeki en önemli bölümleri saymak gerekirse: Cebir, Logaritma, Diferansiyel Denklemler gibi kategorilere ayrılmış bir matematik tarihi; Cahit Arf gibi önemli Türk matematikçilerini de içeren bir matematikçiler ve hayat hikayeleri bölümü; içinde asal sayı test programı gibi programların bulunduğu bir JAVA uygulamaları bölümü (yalnız asal sayı applet'inde problem var, bir noktadan sonra saçmalıyor, çok büyük sayıları denemeyin ;-); Altın Oran, Fibonacci Sayılar gibi konuların ele alındığı özel konular bölümü; Soru-Cevap bölümü ve üyelerden gelen çalışmaların sergilendiği bir bölüm.

Hantal çalışmakla birlikte genel görüntü ve kategorizasyon bakımından mantıklı, içerik olarak da emin adımlarla ilerleyen bir site. Dünya çapındaki matematik fobisine bir darbe daha indirmesini ümit ettiğim bu siteye ve işleten ekibe başarılar dilerim.

Türkiye`de toplam 2000 ADSL portu varken...

sundance

Evet yanlış duymadınız, Türkiye`de toplam 2000 DSL portu var. Hem de Belçika`nın işletimden kaldırdığı santraller üzerinden çalışan 2000 port varken Avrupa SHDSL Symetrical High Density Subscriber Line, teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. Telefon hatları üzerinden her iki yönlü 4.6Mbit iletişim sağlayacak olan SHDSL, şu anki SDSL başta olmak üzere bütün DSL teknolojisini etkileyeceğe benziyor.

Not: Bu arada farkında mısınız bilmiyorum ama geçen aydan itibaren ev telefonları %23`lük lüks tüketim malları kdv dilimine girdi :) Gülümseyin, ihtiyacımız var