ABD: Berkeley Üniversitesi İşgal Edildi

0
anonim
1968'in öğrenci direnişi kalelerinden Berkeley Üniversitesi otuz yıl aradan sonra yeniden ayaklandı. 2 bin öğrencinin gösterisinin ardından "Bağdat Üniversitesi'nin kardeş ilan edilmesi" talebiyle bugün (21 Mart) idari bianalar işgal edildi.

ABD'nin California eyaletindeki Berkeley üniversitesi öğrencileri Irak'a Amerikan saldırısı başladığı gün hükümetlerini protesto etmek ve savaşa son verilmesi için üniversitenin idari binalarını işgal ettiler.

1968'in ABD'deki başlıca öğrenci direnişi odaklarından biri olan Berkeley üniversitesi muhalif geleneğiyle biliniyor.

2000 öğrenci

Sabah kampüsün merkezinde toplanan iki bin öğrenci ABD'nin dünya kamu oyunu hiçe sayan saldırısına karşı konuşan öğrenci liderleri ve öğretim görevlilerini dinledikten sonra yürüyüşe geçen 200 öğrenci üniversitenin idari bürolarının bulunduğu Sproul Binasını işgal etti.

Kapıdaki kıs süreli itiş kakış sonrası Üniversite güvenlik görevlileri binadan çıkarıldı. Öğrenciler girişte oturma eylemi yaparken dışarıda kalanlar da onlara alkışlarla destek Verdi.

Talepler...

İşgalci öğrenciler üç talep ileri sürdüler:

* Bağdat Üniversitesi'nin Berkeley'le kardeş üniversite ilan edilmesi;

* Berkeley'in 11 Eylülden sonra oluşturulan "Anavatanın Güvenliği Servisi"ne dahil olmaması;

* Savaş masraflarını karşılamak maksadıyla harçlara zam yapılmaması.

Öğleden sonra öğrencilere seslenen İdari Müdür yardımcısı Horace Mitchell, öğrencilerin şiddet kullanmama tavrını övdükten sonra kendilerini tutuklatmak istediklerinin anlaşıldığını ve şiddetten kaçınma tavırlarını sürdürmelerini umduğunu söyledi.

Tutuklama...

Doktora öğrencisi Snehal Shingavi'nin müdür yardımcısını taleplerini görüşmeye davet etmesine karşın Mitchell yetkisi olmadığını söyleyerek binayı terk etti ve polisler içeri girerek öğrencilerle görüşmeye başladı.

Üniversite Güvenlik amirinin öğrencilere binayı terk etmedikleri takdirde tutuklanacakları uyarısının ardından öğrencilere tek tek dışarı çıkıp çıkmayacakları soruldu. Tutuklanmak istediklerini belirten öğrenciler yürüyerek binayı kendiliklerinden terk ettiler. Ancak oturmakta direnen öğrenciler kolları bükülerek dışarı çıkarıldılar. Dışarıda biriken öğrencilerin "Dünya size bakıyor" haykırışları arasında girişin yanındaki bir salona götürüldüler.

Fotoğrafları çekilip sabıka kayıtları yapılan 120 kadar öğrenci ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Görüşler

0
anonim
Aklıma vietnam döneminde vurulan öğrenciler geldi. tarih tekerrürden ibaret sözü doğru galiba.
0
anonim
odtü
zahter
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

fazlamesai.net'e soralım: Koruyabilir miyim?

darkhunter

Küçük ve basit bir senaryom var. Bu aralar veri güvenliği paranoyası yaşayan biri olarak fazlamesai.net üyeleriyle paylaşmak istedim...

İş Değiştirmek, Yeni Bir İş, Yıldızlarla Çalışmak

FZ

SQL Server Central sitesinde bugün karşılaştığım The Danger of Hiring Stars başlıklı enteresan bir makaleyi FM camiası ile paylaşmak istedim.

Hayır, makale SQL, T-SQL ya da veritabanı optimizasyonu ile ilgili teknik bir makale değil. BT dünyasında çalışan bilgisayar uzmanlarına, sosyolojiye, psikolojiye dair bir makale.

Başarılı bir veritabanı yöneticisisiniz ve başka bir şirkete geçmeyi düşünüyorsunuz, gayet güzel maaş önerileri geliyor. Ancak bir kurumda çok başarılı olan bir bilgisayarcı başka bir kurumda da en az o kadar başarılı olur mu? Önceki şirketindeki performansı ile güzel teklifler alan biri yeni gittiği şirkette neden kötü bir performans sergiler? Bir bilgisayarcının, bir programcının ya da veritabanı uzmanının başarısı sadece kendi yeteneği ile mi ilgilidir?

Makaleden dikkatimi çeken bir kaç alıntıyı çevirdim:

Wright Kardeşler ve Patentlerin Kötüye Kullanımı

sundance

İlk rastladığım gün Sweet Sweet Unemployement yazısı ile manevi kardeş bellediğim Maciej Ceglowski'nin Wright Kardeşler üzerine bir yazısına rastladım.

Havadan ağır bir araçla ilk kontrollü uçuşu gerçekleştirip, patentini alan, daha sonra da ikibuçuk yıl boyunca patenti lisanslamak ya da geliştirmek için hiçbir şey yapmayıp sadece bu alanda deneme yapanları dava edip para kazanan Wright kardeşler de, Tesla'ya yaptırdığı (ve parasını ödemediği) direkt akım jeneratörleri ile "alternatif akım hepimizi yakacak" diyen, bir file alternatif akım verip öldüren ve akabinde de elektrikli sandalyenin icadına bile vesile olan Edison'un yanında yerlerini almışlar.

Java Gelmiştir

butch