5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Etkin Katılım Çağrısı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin 11-14 Mayıs 2006 tarihleri arasında Ankara ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlediği 5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği için etkin katılım çağrısı yapıldı. Şenlikte davetli konuşmacıların yanı sıra katılımcıların bildirilerine, seminerlerine ve özgür yazılım proje ve gruplarının düzenleyeceği çalışma toplantılarına da yer verilecek. [ Detaylı Bilgi ]

İlgili Yazılar

Efsane Bilgisayar Bilimci Prof. Rusins Freivalds'ın Boğaziçi'ndeki Semineri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Prof. Cem Say bildiriyor:

"Letonya Bilimler Akademisi üyesi ünlü TCS'cı Rusins Freivalds (1975'te olasılıksal algoritmaların deterministik olanlara bir üstünlüğü olduğunun ilk ispatını yaptı, 1981'de sonlu bellekli ve "az hatalı" olasılıksal makinelerin sonlu bellekli deterministik makinelerden daha güçlü olduğunu ispatladı, state sayısı avantajının boyutunu da daha yeni ispatlamış görünüyor,) 17 Kasım Pazartesi günü bölümümüzü ziyaret edecek, sanırım saat 14'te de bir seminer verecek (özet aşağıda). Davetlisiniz."

Kuantum Bilgisayar

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek bu seminerde, kuantum bilgisayarı hakkında genel bilgi verilip, klasik bilgisayar ve kuantum bilgisayar arasındaki temel farklar ortaya konalacaktır. Ayrıca, Kubit kavramı ve kuantum bilgisayarların hayatımıza getirmesi beklenen yeniliklerden bahsedilecektir.

Detaylar:

Linux Semineri : PostgreSQL ve JBoss ile Java Kurumsal Çözümler

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da 3 Nisan Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. Java dili ile kullanılan JBoss uygulama sunucusu ve PostgreSQL veritabanı sunucusunun beraber kurumlara sunduğu çözümlerin anlatılacağı seminer saat 15:00'te başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu ve Sergisi

mentat

24-26 MAYIS 2005 tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'unda 3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu Ve Sergisi düzenleniyor. Detaylı bilgi ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.

İzmir'de Linux Semineri

o_ozardic

6 Nisan'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bir Linux semineri var. Doğan Zorlu'nun vereceği "Linux ve Özgür Yazılım Üzerine Sohbetler" konulu seminer M01 no'lu anfide saat 17:00'de başlayacak. Seminer, herkese açıktır, herkes davetlidir.

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/