320 gig Hard Disk!!!

0
larweda
Maxtor, 320 GB kapasiteli 5400 ve 7200 RPM'lik hard disklerinin kasım-aralık gibi piyasaya çıkacağını duyurdu. Fiyatları da başlangıç için yaklaşık 300-400$ olacakmış. Şimdi, bu durumda benim aklıma bir kaç soru geliyor, bu kadar veriyi nasıl backup'layacağız, backup'lamazsak, varımızı yoğumuzu içine gömer, sonra içindekileri kaybedersek bunun psikolojik şokunu nasıl atlatacağız, böyle bir aleti verimli kullanmak için kaç partition yapmak lazım? (M$ sistemler için söylüyorum) bi ton partition arasında yolumuzu nasıl bulacağız, vs. vs.

İşin güzel tarafı, piyasaya çıkan her yeni büyük hard disk, biraz daha küçük olanların fiyatını düşürüyor. Cümle aleme hayırlı olsun.

Görüşler

0
conan
40 GBlik HDD'imda hic birseyimi bulamaz oldum! 360 GBi dusunemiyorum!
0
anonim
Bende yer sorunu vardi. 3.2 G Diski Windows ve Linux ile paylasinca doluvermisti. Bir ikinci disk taktim. 3.2'yi sadece Windows yaptim. Doldu hemence. Sonra yeni 4.3 G Diski, Linux ile beraber kullaniyordum. Ama o da doldu. Gecenlerde dev bir harddisk elde ettim. Baktim bu cok kocaman, yarisini bos birakip Linux'umu yukledim. Simdi diskimin %70'bos ve hala kenarda bombos (partisyonsuz) 10 GB daha var. Bu dev disk bana bir 3-5 yil yeter saniyorum. Simdi IDE vede 320G bir diski kim ne ile dolduracak ? Dogrusu merak ediyorum.
0
conan
hehe benim gibi super daginik ve de her buldugun oyunu yukleyen bir insansan ayrica film muzik gibi seyleri zirt pirt indiriyorsan oldukca kolay :)
0
tongucyumruk
Bence kablo kullanıcılarına indirim yapsınlar. Kablo kullanmaya başladığımdan beri GB'ler yetmez oldu... Bu aralar yeni bir makina toplamayı düşünüyorum yetişirse (ve tabii birazda ucuzlarsa) bu diski takabilirim valla.
0
FZ
500 DVD'lik bir jukebox kaç paradır? Ha tabii bir de DVD writer rica edeyim ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

FZ

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.

Gözlükte Monitör

anonim

Mercek ve aynalarını tasarladığım gözlük boyutuna yakın monitorün ilk prototipini bitirdik. Teknik detaylarına ve resimlerine şu sayfadan erişebilirsiniz:

http://students.creol.ucf.edu/ozan/eyeglass.html

150$'a Laptop PC

Onur_Yerlikaya

Asus'un son günlerde dikkatleri üzerine topladığı minicik laptop'una dair haberi okurken Slashdot sitesinde dikkatimi çeken 150$ gibi bir fiyatta laptop oldugundan bahsediliyor.

LIRC İle GNU/Linux´a Uzaktan Kumanda Edin

FZ

GNU/Linux çalıştıran sisteminiz üzerinde müzik dinlerken bir uzaktan kumanda ile ona hükmetmeye ne dersiniz? Peki ya elinizdeki uzaktan kumandayı fare gibi kullanmaya? Bilgisayarınızın sadece IR sinyalleri almakla yetinmeyip aynı zamanda bunları gönderebileceğini de biliyor muydunuz?

Kalbi daha hızlı çarpmaya başlayanların yapması gerekenler belli: Önce LIRC (Linux Infrared Remote Control) sitesi ziyaret ediliyor. Oradaki dokümantasyon hatmediliyor. Ardından da `seri porta bağlayacağım bir IR alıcı devresini nasıl yaparım?´ sorusuna verilmiş en güzel cevaplardan biri olan bu site ziyaret ediliyor. (Sitenin Cocoon ile hazırlanmış sürümü biraz daha şık). Fazla söze ne hacet. Bir yandan program derlenirken diğer yandan havyayı lehim işleri için ısıtmaya başlayın ;-)

Pentium 4 HyperThreading Performans Problemi

anonim

Pentium4 işlemcilerde hyperthreading özelliği ilk lanse edildiğinde performans artışları olacağı söylenmişti, fakat geçen günlerde ZDNet Hyperthreading hurts server performance konulu bir makale yayınladı. Bu makaleye göre, BIOS seviyesinde hyperthreading'i kapatan geliştiriciler ciddi bir şekilde performans artışından bahsediyorlar.

Bunu takiben Rick Ross bir yazısında hyperthreading'in bu performans kaybının sunucularda çalışan JAVA programlarına ne derecede etti yaptığını sorguluyor.