2001'de piyasaya sürülen bir yazılım(!!!)

0
maat
Sabahleyin ofiste bir arkadaşım ülkemizin ulusal bir gazetesinde yer alan ve biz bilgisayarcıların ilgisini çekebilecek bir linke tıkladı. Bolca resimli,yazılı kısmı geçtikten sonra bu güzel kısma geldiğinde yüzümüzde acı birer gülümseme belirdi. Bizce herkes 2001 yılında çıkan bu yazılımdan haberdar olmalı dedik :) Tabi bu noktaya gelmeden verilen bilgilerde başka güzellikler(!) de mevcut.

Görüşler

0
Betelgeuse
Ne de olsa boyalı basın, ne bekliyecektik ki. Halkın bu kadar cahil olduğu bir toplumda çok satan gazeteler de böyle cahilce haberler verir ve bu sitedeki gibi 3-5 kişi haricinde kimse farkına varmaz, aynen böyle devam ederler.
0
mow
aslında insanların takıldığı nokta "bir yazılım neden ücretsiz olsun" noktası. bu felsefeyi günümüz kapitalist dünyasının sabitleri ile anlayamadıkları için algıları da ancak bu haberdeki gibi olabiliyor.

biraz açıkladıktan sonra ilk yorumlar genelde "kesin içinde birşey vardır (trojan gibi şeyleri kast ederek)" oluyor. bugüne kadar pek olmadığını ve neden olamayacağını açıkladıktan sonra ise "zzzt bzzt" sesleriyle tamamen karışarak kitleniyorlar, yani söyleyecek bir şeyleri kalmıyor ama hala inanmıyorlar.
0
turkishmeteor
ben de size katılıyorum...insanların birbirine iyilik yapmak için bile para düşüncesinin ağır bastığı bir sistem de böyle algılamaları normal görmek lazım!
bir de medya paranin yanında yer alır!
0
Tarık
"aslında insanların takıldığı nokta "bir yazılım neden ücretsiz olsun" noktası. bu felsefeyi günümüz kapitalist dünyasının sabitleri ile anlayamadıkları için algıları da ancak bu haberdeki gibi olabiliyor."

Kesinlikle doğru tespit...

Ayrıca ucsuz bucaksız bilinçsizlik ekiyle beraber dallamagaztesi.com' da... :D
0
mehmeterten
hem bu arada neden 2001'de ona anlam veremedim. yani 2001de alakalı yazılımlar veya özgür yazılım dünyası dahilinde önemli bi olayda aklıma gelmedi. rasgele bulmuşlar herhalde :)...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Summer of Code Sonuçları Açıklandı

bio

Google'ın 400'den fazla öğrenciye, açık kaynak kodlu projelere yardımcı olmaları karşılığında 4500'er USD ödül verdiği yarışmanın sonuçları açıklandı.

Katılımcıların arasında bir tek Türk öğrenci bile olmamasını neye bağlamalıyız acaba?

Türk Lise Öğrencileri Haritada Türkiye'yi Bulamadı

mos

Liselileri kapsayan raporda 'öğrencilerin Türkiye'nin yerini bilmedikleri ve dinlerini tanımadıkları' ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda LGS olarak bilinen, "2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı"na ilişkin bir analiz raporu hazırladı. "8. sınıf öğrencilerinin ülkelerinin harita üzerindekini yerini bilmediği ve dinlerini tanımadığı" sonucu çıkan raporda, ezberciliğe alışan öğrencilerin kavrama yeteneği kazanamadığı da vurgulandı.

Adobe, Macromedia'yı Satın Aldı

anonim

Evet arkadaşlar Adobe bugün itibari ile en büyük rakibi Macromediayı 3.4 milyar dolar karşılığı satın aldığını duyurmuş bulunmakta. Acrobat ve Photoshop vb. gibi yazılımları ile ünlü Adobe ile, Dreamweaver, Flash Freehand ile ünlü Macromedia, geliştirdikleri bu yazılımlar ile masüstü yayıncılık alanında dünya pazarının büyük bir kısmını ellerinde bulundurmaktaydılar.

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu X. Geleneksel Programlama Yarışması

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak her sene düzenlediğimiz ulusal programlama yarışmasının bu yıl 10.sunu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Linux işletim sistemi tabanlı olarak düzenlenen ilk ulusal yarışma olan etkinliğimiz bilgi birikimi ve emek veren insanları ile ulusal bilgisayar olimpiyatına da önemli katkılar sağlamaktadır.

Yazılımcı, hakları için tek çatıda toplanıyor

towsonu2003

"İki meslek birliği bulunan yazılımcılar, tek bir meslek birliği altında toplanma kararı aldı. Yazılım Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (YESAM) ve Bilişim ve Yazılım Meslek Eserleri Birliği (BİYEM) olarak iki meslek birliğine sahip olan yazılımcılar artık Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin (BİYESAM) çatısı altında yer alacak."

Haberin devamı için buraya bakınız.