1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

5
tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10 milisaniye gibi sürelerde cevap verebilen bir IBM 7074 Mainframe'in hikayesini anlatıyor. Sabah kahvesiyle okuyup öğlen yemeğinde tartışmak isteyenlere duyurulur.

Görüşler

1
csenol

"Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir." Eskiden ziyade "miras" anlaminda kullaniliyor gibi gelmistir bana hep. Babamdan borc kalsa kotu miras olur, para kalsa iyi miras olur. Bu acidan bakiyorum ben. Tabi yazilim sektorunde genelde "borc" kaliyor

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM + Linux = GÜÇ!

mysterious

IBM'in yeni Linux süper bilgisayarının büyük başarısı: Japonya´dan büyük sipariş!

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşlarından Ulusal Endüstri ve Teknoloji Enstitüsü, IBM'e dünyanın en büyük Linux süper bilgisayarını sipariş etti. IBMi ihaleyi HP'nin yanısıra NEC ve Hitachi gibi Japon firmalarını da geride bırakarak kazandı.

Japonya'nın en büyük araştırma kuruluşu, dünyanın en büyük Linux bilgisayarını sipariş etti. IBM tarafından üretilecek olan süper bilgisayarın siparişi haberi, Linux işletim sisteminin güvenilirlik ve performans açısından tartışılmaz bir biçimde rüştünü ispat etmesi olarak yorumlandı. Yeni süper bilgisayar tamamlandığında, bugün dünyanın en güçlü üçüncü bilgisayarı olarak kabul edilen ve yine Japonya'da bulunan Linux süper bilgisayarının tahtını elinden alacak.

Haberin devamı : http://www.ibm.com/news/tr/2003/09/Japonya.html

Gizli Tehlike: TCPA

tongucyumruk

Kapalı kodlu, özgür olmayan yazılımların özgürlüğünüz, kişisel gizliliğiniz ve kişi haklarınız için bir tehdit oluşturduğu uzun zamandır zaten biliniyordu. Günümüze kadar kendinizi korumak için başvurabileceğiniz bir özgür yazılım kalesi mevcuttu. Tamamen özgür yazılımlar kullanarak hem kendinizi güvenliğe alabilir, hem özgür kalabilir, hem de gerek özgür yazılım geliştirme modelinin gerekse özgür yazılımların doğduğu ortam olan UNIX felsefesinin sonucunda alabildiğine yüksek kalitede yazılımlara sahip olabilirdiniz. Fakat şimdi ufukta yeni bir tehlike görünüyor, kumun altında bekliyor, ses yok, seda yok... Aniden, çarpacak.

IBM'den Bedelsiz Ofis Paketi

erika

OpenOffice, StarOffice, Google Office derken şimdi de IBM Lotus Symphony ile ücretsiz ofis yazılımı veren firmalar kervanına katıldı.

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi

fkoksal

Eğer yazılım ile uğraşan biriyseniz "Programlama öğrenmek için nereden başlamak gerek? Hangi dili öğrenmeliyim?" soruları ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hatta bazen bu soruyu soran henüz üniversite eğitimi almamış bir lise ya da ortaokul öğrencisi bile olmuş olabilir. Nasıl bir cevap verirdiniz? Sizce üniversite öncesi programlama eğitimi nasıl olmalı?

Bu soruya en iyi cevabı...

IBM'den Hız Rekoru: 102 Gigabyte/saniye

tongucyumruk

Bilişim dünyasında klasikleşmiş sözlerden biridir: Bir sistem en yavaş parçasının hızında çalışır. Son yıllarda sıradışı bir artış gösteren işlemci, ekran kartı, bellek gibi donanımların sağladığı yüksek performans imkanlarına rağmen verinin depolandığı ve işlenmek üzere aktarıldığı ortam olan sabit disklerin hızında diğer donanımlardaki artışı yakalayabilecek bir artış gerçekleşmedi. Bu nedenle sabit diskler sistemlerin genel performansı üzerindeki en sıkı darboğazlardan birini oluşturmaya devam ediyordu. En azından IBM bu alana el atana kadar durum buydu...