11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

0
anonim
ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

XI. Programlama YarışmasıBu sene 11. düzenlenen ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Geleneksel Programlama Yarışması, 1 Mart 2008 tarihinden itibaren http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinden ulaşılabilecek bir ön eleme süreci ve ODTÜ'de bilgisayar başında gerçekleştirilecek bir finalden oluşmaktadır. Kendi alanında Türkiye'de ilk olan yarışma, çeşitli bilgisayar bilimi problemlerine GNU/Linux ortamında C, C++ ve Java dilleri kullanılarak algoritma ve çözüm üretme esasına dayanmaktadır. Sorular, yarışmacıların problemlere çabuk çözümler bulabilmelerini ve çözümleri en verimli şekilde uygulayabilmelerini sınayacak tarzdadır. Yarışmaya katılım iki ya da üç kişilik takımlar halinde olacaktır.

Ayrıca, bu seneki özel soru, Yahoo! tarafından sorulmaktadır. Yahoo! özel sorusu, ayrı bir kategoride değerlendirilip ödüllendirilecek ve finalistlerin belirlenmesinde kullanılmayacaktır.

Ve Geleneksel Programlama Yarışması 11. senesinde özel ödüllerle, Meteksan ve Yahoo! Altın Sponsorluğunda, yine başlıyor!



Detaylı bilgi ve katılım şartları için adres :

yarisma.cclub.metu.edu.tr

Görüşler

0
ZZombie
Aklima geldi birden.
Eskiden news.anet.net.tr zamaninda :)
garfik ve 3D gruplarinda speed draw ve speed modelling yarismalari yapıyorduk kendi aramızda.

Çok ta eğlencekli geçiyordu. Sonunda da herkes neyi hangi aşamalardan geçirdiğini anlatiyordu.

Aslında bu tür bir etkinlik FM içersinde de olur.
Ama her halde IRC sunucusundan daha performansli gibi olur.

Belli bir zaman kesinleştirilir, milllet toplanir. Soru sorulur, kodlama başlar. Bu sırada diğerleri de sohbet eder. Sonra sonuçlara baakrız.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Amerika yanıyor, Internet ayakta!

larweda

Dün Birleşik Devletlerde meydana gelen terörist olaylar, hem Amerika hayatını ve ekonomisini, hem de Dünya gündemini ve ekonomisini derinden sarstı. Olaylar olurken ve olduktan sonra Amerikadaki sabit ve mobil iletişim şirketleri atyapı kısıtlamalarından tamamen yetersiz kaldılar. Ama internet`i hayatının içinde yaşayan amerika, ciddi bir iletişim aracı olarak e-mail'i kullanmaya devam etti. Ben Amerika'daki haber almak istediğim bütün arkadaşlarıma sadece e-mail ile ulaşabildim. E-mail'e fazla yüklenilmesi de Hotmail, Yahoo gibi yüksek miktarda e-mail servisi veren sunucuların fazla yüklenmesine ve servis verememesine sebep oldu.

10 Yaşındaki Kız Microsoft Certified Oldu ve C# Kodlamaya Başladı

FZ

Bill Gates ile kişisel olarak görüşen 10 yaşındaki Pakistanlı Arfa Karim Randhawa, Microsoft'un kurucusuna neden kendisi yaşındakilerin işe alınmadığını sordu.

Arfa, dünyadaki en genç Microsoft Certified bilgisayarcı durumunda ve sertifikasını 9 yaşında iken almış.

Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

conan

Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.

Kasparov Yeniden PC´ye Karşı!

sametc

Efsanevi satranç şampiyonu Garry Kasparov bir kez daha insan beyninin makinelerden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışacak.Kasparov, bu kez saniyede 3 milyon hamle hesap edebilme kapasitesine sahip bir bilgisayar programıyla sanal gerçeklik ortamında karşı karşıya gelecek.

devamı...