1.474 Mp Yemin Töreni Fotoğrafı

0
parsifal
Fotoğrafçı David Bergman'ın Barack Obama'nın yemin töreninde Canon G10 fotoğraf makinesi ve Gigapan robot ayakla çektiği 220 fotoğrafın birleşmesiyle oluşturulmuş panoramik fotoğraf tif formatında yaklaşık 2 Gb yer kaplıyor.

İlgili Yazılar

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

Plazma #2 Çıktı

anonim

Türk Demoscene'inin ortak çabalarıyla çıkan Diskmag Plazma'nın ikinci sayısı çıktı. Kaçırmayın üzülürsünüz.

Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

xelon

NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Asal Sayılarla İlgili Önemli Gelişme!

FZ

İki matematikçi, asal sayılarla ilgili çok önemli bir gelişmeye yol açabilecek teoremlerini ispatladılar.

Pek çok matematikçiye göre bu gelişme onyıllardır matematik alanında karşılaşılan en önemli haber.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Cem Yıldırım ve San Jose Devlet Üniversitesi'nden Dan Golston bu önemli haberin kahramanları olma onurunu taşıyorlar. İkili, çalışmalarını kısa bir süre önce Almanya'da düzenlenen Algoritmik Sayılar Teorisi konulu konferansta kamuya sundu.

Bilinen En Büyük Asal Sayı

mascix

newscientist.com'un haberine göre; 26 yaşında, Amerika'da okuyan bir öğrenci, en büyük asal sayıyı bularak, matematik literatürüne geçti. Yeni sayımız 6,320,430 basamaklı bir sayı.
Editör'ün Notu: Teknik sorunlardan dolayı haberi mascix adına yollayan YuXeL'e teşekkürler.