WebGL Insights Artık Bedava

http://webglinsights.com/

3
gibraltar

Görüşler

1
gibraltar

Henüz duymamış olanlar için WebGL Insights, webgl camiasının sıkı mühendislerden Patrick Cozzi'nin yine webgl topluluğundan derlediği konulardan oluşan ünlü bir matbuat eseridir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kargo Kültü Bilim

FZ

Meşhur fizikçi Richard Feynman'ın 1974 yılındaki önemli bir konuşmasının metnini FM camiası ile paylaşmak istedik. Önemli bir kılavuz olduğunu düşündüğümüz bu metnin okurken bir hayli eğleneceğinizi ve bir şeyler kapabileceğinizi düşündük.

Kısıt Koşul Programlama

FZ

Roman Barták'ın "On-line Guide to Constraint Programming" (Kısıt Koşul Programlamaya Giriş) kılavuzu farklı bir yazılım geliştirme paradigması için öenmli bir kılavuz niteliğinde.

Kısıt koşul programlama, kabaca istenen çözümün sağlaması gereken şartların (kısıt koşulların) sunulduğu ve çözümün adım adım tarif edilmediği programlama şekli olarak tanımlanabilir.

Kısıt koşul programlama gitgide popülaritesini artırmaya başladı, Mozart Programming System gibi somut uygulamalar pek çok problemin çözümünde kullanılıyor. NP-zor problemler, yapay zekâ, mantık, elektronik, bilgisayar grafikleri gibi konularda çalışan yazılımcıların kısıt koşul programlama konusunda bilgi sahibi olmalarında fayda var.

Kaynak: Computer Science Daily News

Yeni bir E-dergi : pozi+if

boreas

E-lapis, penguence gibi ücretsiz dergilerin arasına yaklaşık üç ay önce yayına başlayan yeni bir e-dergi pozi+if eklendi. Programlama, özgür yazılımlar gibi konuların yanında donanım ve yazılım testi gibi konularada ağırlık veren bu dergi yaklaşık 200 sayfalık içeriğiyle umut vaad ediyor.

Adres : http://www.pozitifpc.com/

Web Madenciliği ile Daha İyi Bir E-öğrenme Modeli Mümkün Mü?

FZ

Web madenciliği kısaca Web sayfaları ve servislerinden otomatik olarak bilgi çekip bunlardaki kalıpları keşfetmek için veri madenciliği tekniklerinin kullanılması olarak tanımlanabilir. Acaba makina öğrenme (machine learning) ve veri madenciliği (data mining) tekniklerinin özel bir dalı olan web madenciliği yöntemleri ile daha iyi e-öğrenme sistemleri geliştirmek mümkün müdür?

Missouri-Columbia Üniversitesinden James Laffey ve Jiye Ai'nin "Web Mining as a Tool for Understanding Online Learning" başlıklı makalesi bu ve benzeri sorulara olumlu cevaplar vermenin yanısıra güzel ve pratik bir örnek de gösteriyor: Yazıda somut olarak bir Blackboard (webct) e-öğrenme sisteminin web madenciliği ile nasıl daha da faydalı ve verimli hale getirilebileceği anlatılıyor.

Araştırmacılar, makalenin başında web madenciliği tekniklerinin başlıca şu üç noktada ciddi fayda getireceğini belirtmişler: devamı burada...

CSound Journal Bahar 2006 Sayısı Çıktı

FZ

Bilgisayarlı ses sentezleme ve besteleme sistemi Csound kullanılarak yapılan ses programlama çalışmalarına ve makalelerine yer veren Csound Journal'ın Bahar 2006 sayısı çıktı.